Moutet se na UTS v Nice naštval na Tsitsipasova otce: Je to idiot, každý si to myslí

9. 7. 2020, 09:44
Aktuality 9
Patrick Mouratoglou před startem svého exhibičního turnaje ve francouzském Nice s názvem Ultimate Tennis Showdown kromě skvělého tenisu sliboval také emoce a drama a jeho slova se potvrdila. O víkendu totiž došlo na slovní přestřelku v utkání mezi Corentinem Moutetem a Stefanosem Tsitsipasem. Francouzský talent označil otce vítěze Turnaje mistrů za idiota.
Corentin Moutet

UTS se hraje se zvláštními pravidly, zápasy jsou rozděleny do čtyř 10minutových úseků a každou čtvrtinu vyhraje hráč s více dosaženými body. Hodně dramatický byl nedělní souboj mezi Moutetem a Tsitsipasem. Jednadvacetiletému francouzskému talentu se totiž nelíbilo chování otce světové šestky.

"Nebudu říkat nic špatného o Stefanosovi, protože je to hodný kluk. Ale jeho táta je prostě idiot, každý si to myslí," řekl Moutet komentátorům během jedné z pauz mezi čtvrtinami, kdy mají účastníci možnost pohovořit jak s komentátory, tak se svými trenéry. "Pokaždé, když jsem na podání, tak mluví, dělá to pořád. Chtělo by to trochu víc úcty k soupeřům," dodal.

Vítěz posledního Turnaje mistrů Tsitsipas svého otce bránil. "Už mám takovou zkušenost za sebou. Nechci to dál komentovat, nechápu, co je za problém. Můj otec se mě snaží jen povzbudit, nikoho ani neruší. Myslím si, že můj soupeř dělá z komára velblouda."

Oba aktéři si názory vyměnili i na kurtu. "Hej, mluvím s tebou. Tohle se nesmí. Není to fér," ohradil se Moutet na otce svého soupeře. "Pojď pokračovat ve hře," vybízel Tsitsipas svého protivníka. "Pro tebe je to snad normální?" ptal se Moutet. "Je mi to jedno, nezajímá mě to," dostal odpověď. "Jasně, protože je to tvůj táta." Přestřelku nakonec musel utnout umpirový sudí, aby mohla hrat pokračovat.

Po skončení normální hrací doby byl stav utkání vyrovnaný (2-2 na čtvrtiny) a Tsitsipas jej vyhrál až po tzv. "náhlé smrti", čímž si zajistil postup do semifinále exhibičního turnaje.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
ttopi
Jedno se musí Moutetovi nechat. Díky tomuhle konečně lidi budou vědět, že nějakej Moutet existuje :-))
Reagovat
EllNino
poměrně talentovaný mladík, který má celou kariéru před sebou ...
Reagovat
Krisboy
Ona je to vůbec asi povedená rodinka. Stefanos má těch incidentů a kontroverzí za sebou už taky dost.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepamatuju si normálního tenistu, který přišel z tam toho "regionu". To jsou nacionalisti a pomatenci jeden vedle druhého. Řeci, Srbi, Chorvati.

Zlatý Fognini s Kyrgiosem.
Reagovat
Vlk-v-trave
Dobre, ale ikdyby byl tvuj otec idi*t, tak nebudes moc happy, jak ti to bude nekdo furt pripominat...to si ten Moutet mohl odpustit... krom toho strasne zboznuji ty texty ala Fulnek...typu.... kazdy si to mysli :D)
Reagovat
paddy
Ta pravidla jsou trapnější než hra do 4 gemů

Stav 18:10 a 2 min do konce, ale musí se to dohrát, i když to nejde otočit
Jako kdyby se po proměněném MB ještě hrálo 2 min
Reagovat
Krisboy
To jo, je to kravina :(
Reagovat
Krisboy
Zlatá IPTL :)
Reagovat
smazaný uživatel
To su najhorsie pravidla ake som kedy videl. Uplne chaoticke,nelogicke a nekompetetivne
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist