Mrzí mě to, ale i tak věřím, že to tu jednou zlomím, řekla po prohře ve druhém kole Radwaňská

27. 8. 2014, 21:09
Rozhovory 4
Agnieszka Radwaňská prokletí svého nejméně oblíbeného grandslamu US Open znovu neprolomí. Světová pětka, jejímž maximem je v New Yorku osmifinále, dnes ve druhém kole prohrála s Číňankou Shuai Peng. Nehrála jsem špatně, ale dnes to byl den soupeřky. Je mi moc líto, že končím už v prvním týdnu, ale snad přijde rok, kdy to tu konečně zlomím, řekla odhodlaně před novináři Polka.
Profily hráčů
Agnieszka Radwaňská

Prohra ve druhém kole je pro vás asi velkým zklamáním, že?
Myslím si, že to tak je vždycky, když na grandslamu vypadnete hned v prvním týdnu. Bohužel to pro mě není nic nového, už jsem to zažila hodně krát, pokaždé to ale dost mrzí.

Co můžete říct o tom zápase, co se stalo s vaší hrou?
V první řadě musím zmínit soupeřku, která předvedla velmi solidní výkon. Hrála uvolněně, nechybovala, uměla zatlačit jak z forhendu, tak i bekhendu a hrála velmi dobře od základní čáry. Předvedla konzistentní výkon, hrála opravdu dobře celou dobu.

A co řeknete k vašemu výkonu?
Řekla bych, že každá hra byla hodně těsná, odehrály jsme dost vyrovnaných výměn. Není nic, s čím bych byla nějak extra nespokojená, spíš to bylo o tom, že ona dobře využila šance, které měla. Bylo to těsné, ale ona byla přeci jen trošku lepší. Nemyslím si, že bych hrála špatně, to vůbec ne, ale dnes to byl prostě její den, sedlo jí to a padalo jí to tam. Je jasné, že jsem mohla nějaké výměny zahrát jinak, mohla jsem něco změnit, ale to si člověk uvědomí až po zápase. Bojovala jsem až do konce, chtěla jsem to otočit, ale ona mi to nedovolila.

Letos jste byla v semifinále Australian Open, ale v Paříži a ve Wimbledonu se vám příliš nedařilo. Nemohlo to nějak poznamenat vaši psychickou pohodu před US Open?
To vůbec ne. Roland Garros bylo už dávno, hrálo se na jiném povrchu a prostě mi to tam nesedlo. Před US Open jsem odehrála dva solidní turnaje, vyhrála jsem v Montrealu a v Cincinnati jsem hrála čtvrtfinále, což není špatné. Každý turnaj je ale jiný, chtěla jsem tu uhrát nějaký pěkný výsledek, ale bohužel.

Je tady v New Yorku něco, co vám vyloženě nesedí? Něco, co zapříčiňuje to, že se vám tu nedaří?
Kdybych to věděla, byla bych šťastný člověk. (smích) Opravdu bych to chtěla vědět, ale bohužel to nevím, takže s tím nemůžu nic dělat. Snažila jsem se co nejlépe připravit, odehrála jsem dobré turnaje, cítila jsem se dobře, ale znovu to nevyšlo. Věřím, že mám ale ještě pár let na to, abych to tu zlomila.

Jak bude teď vypadat váš program?
Pravděpodobně poletím domů, kde si dám pár dnů volna a pak začneme s přípravou do Asie, kde mě čekají další turnaje. Budu hrát v Soulu, ve Wuhanu a v Pekingu.

Jak jste prozatím spokojená se svými letošními výsledky?
Nemyslím si, že je to špatná sezona. Odehrála jsem hodně turnajů a myslím, že se mi poměrně daří. Daří se mi na betonech, což mě těší. Tady to sice neklaplo, ale třeba na začátku roku to bylo dobré. Stále jsou ale ještě před námi nějaké turnaje a já chci bojovat o další dobré výsledky.

TenisPortal.cz, usopen.org

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
jsem ji zařadila mezi kandidátky na vítězství, ale dneska jsem se jejímu výkonu musela chvílema i smát. Navíc Číňanka hrála opravdu dobře.
Reagovat
George_Renel
že dnes hrála dobře, tak na tom kurtu byla nepřítomna nejen tělem, ale i duchem. Byl to bídný výkon při vší úctě ke zdařilému výkonu soupeřky.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak. A to, ze ma nejak vydarilou sezou bych bral taky s rezervou, zacatek dobrej a pak stagnace az zase na americky betony (jedina svetla vyjimka Madrid a mozna i Rim)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevadí, příště :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist