Muchová dál ničí soupeřky, trápící se Krejčíková v Pekingu končí, nestačily jí čtyři mečboly

DNES, 11:11
Aktuality 17
WTA PEKING – Na turnaji China Open v Pekingu na souboj Karolíny Muchové (27) a Barbory Krejčíkové (28) nedojde. Suverénní Muchová sice zničila domácí naději Yue Yuan (26) 6:1, 6:3, Krejčíková však duel s Jaqueline Cristianovou (26) z Rumunska ztratila po obrovské spoustě nevynucených chyb i pěti neproměněných mečbolech v poměru 6:1, 4:6, 5:7.
Karolina Muchová v Pekingu. (@ ČTK / imago sportfotodienst / IMAGO)

Yuan – Muchová 1:6, 3:6

Karolína Muchová dovolila v prvním kole Anně Blinkovové jen dva gamy a podobně rychle si poradila i s domácí nadějí Yue Yuan. Ač sama není kvůli žebříčkovému postavení nasazenou hráčkou a Číňanka naopak plnila roli turnajové třicítky, na kurtu to vůbec nebylo znát.

Muchová pokračovala v suverénním představení, v prvním setu brzy vedla 5:1 a i když pak na svém podání jednou zaváhala, brzy zase našla jistotu a Číňanku doslova smetla z kurtu.

Statistiky zápasuStatistiky zápasu (@ Livesport)

Česká tenistka sice čelila osmi brejkbolům, ale sedm z nich odvrátila a v krizových chvílích ukázala svou odolnost a sebevědomí. Na konci první a na začátku druhé sady uhrála šest gamů v řadě, celkově povolila své soupeřce jen čtyři hry a po 80 minutách postoupila do třetího kola.

Cristianová – Krejčíková 1:6, 6:4, 7:5

Barbora Krejčíková se na kurtech představila poprvé od grandslamového US Open a začátek zápasu jí ulehčovala skutečnost, že její rumunská soupeřka měla nesmírné problémy při svém servisu. V prvním setu získala česká hráčka všechna čtyři podání Rumunky a na returnu měla Krejčíková větší úspěšnost (80 %) než při svém podání.

Jenže když Cristianová ve druhé sadě našla jistotu, začal se zápas pro turnajovou jedničku z Česka komplikovat. Také Krejčíková začala ztrácet kontrolu svého podání, třikrát jej ztratila a Rumunka si ve zdánlivě ztraceném zápase vynutila třetí sadu.

I v rozhodujícím dějství se skóre měnilo jako aprílové počasí. Krejčíková brzy získala brejk, pak ale po zkaženém čopu z bekhendu nechala Rumunku vrátit se do zápasu a i kvůli dalším chybám z nejistého bekhendu vznikaly příležitosti pro Cristianovou.

Statistika zápasuStatistika zápasu (@ Livesport / EnetPulse)

Pak přišla chvíle, kdy Krejčíková mohla definitivně získat zápas pro sebe. Vypracovala si vedení 5:4 a při podání Rumunky měla čtyři mečboly. Jenže je promarnila a nakonec po téměř tříhodinovém trápení padla.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Pekingu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Komentáře

17
Přidat komentář
Kandinsky1
Oproti včerejšku fajn výsledky
Reagovat
Fransoas
Karolína Muchová.
Trochu se obávám příští soupeřky,která vyřadila Báru. Kromě velké všeobecné konkurence,jsou rumunské hráčky poměrně nebezpečné. Jinak gratulace Karolíně
k postupu do dalšího kola.
Reagovat
Fransoas
Bára Krejčíková.
Vždy když sleduji nejen Báru a první set je celkem jasný,se zdá,že by to mohlo být
ve druhém setu jednodušší. Hrají v tom roli případné zdravotní indispozice a také nerozehranost. Při sebemenší ztrátě pozornosti se potom nabízí možnost, v tomto případě pro soupeřku a většinou se chytí do zápasu a průběh se tím otočí. Je to určitě nešťastné. Doufejme že se Báře podaří v příštích zápasech tuto bariéru zvrátit.
Reagovat
Otmar
Od rána jsem viděl Tomáše, Mušku i Barboru. Zjednodušeně řečeno, Tomáš i Muška vyhrávali krizové míče vlastní iniciativou a byli úspěšní! Barbora krizové míče vesměs prohrávala, navíc zbytečnými vlastními chybami. Je to hodně zjednodušené, ale klíčové.
Reagovat
mikina23
Krejčíková hraje opět svůj zoufalý tenis. 1.set vyhraje a 2.a 3. sety prohraje. Je vidět, že nemá fyzičku.
Reagovat
bardunek666
Báro, Báro.. Dobrý 1. set, průměrný 2. + zlepšení soupeřky a 3.... no mohla jsi to dotáhnout. Ale tak Bára hraje velmi málo, takže je znát i nerozehranost. Je to dáno i jejím zdravím, šetří se, to je pochopitelné. Ale je na začátku asijské šňůry, je přihlášená do Wuhanu, Ningba i Tokia, tak snad ještě něco uhraje :)
Muška super, dobrý výkon a hratelná soupeřka v dalším kole
Reagovat
TSP
Jako kdyby podvědomně či vědomě nechtěla hrát s Karolínou.
Reagovat
tommr
Mušky ve formě se každá hráčka bojí ...
Reagovat
tommr
Karolína Muchová předvedla další skvělý výkon. Až na drobné potíže při dopodávání obou setů byla opět skoro bezchybná ...
V dalším kole jí po nečekaném selhání Báry Krejčíkové čeká Rumunka Cristian se kterou by si taky měla poradit ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kája
Bára
nevím, jestli to bylo k pláči nebo k smíchu, ale přestože se Křesťanka v závěru hodně snažila a zahrála skvělé míče, tak Bára hodně nevyrovnaná a evidentně v hlavě zablokovaná.
Reagovat
tommr
Bára letos na tisícovkách ještě nevyhrála ani jeden zápas ...
Reagovat
Trojchyba_Mat
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ve vypjatých chvílích střídá esa s dablama a z jejích úderů byla cítit nejistota. Sice soupeřku honí jak hadr na holi, ale je to prd platný, když finální úder zazdí. A nebyl jen jeden. Rožštelovaný mířidla podle mě plynou z rozštelované hlavy. Hloupě ztratila už několikátý zápas, který mohla dotáhnout.
Reagovat
Kandinsky1
Reagovat
darek.vrana
Co to je zas za titulek .
Reagovat
darek.vrana
Už změnili zoufalá na trápící se.
Reagovat
tommr
viděl jsem jen závěr třetího setu a v něm byla Bára opravdu zoufalá ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist