Muchová hlásí návrat: V plánu má Eastbourne a Wimbledon, počítá i s olympiádou

20. 6., 10:13
Aktuality 29
Česká tenistka Karolína Muchová (27) se po delší pauze způsobené zraněním vrací na tenisové kurty. Představit by se měla už na turnaji v Eastbourne, který bývá generálkou na Wimbledon. V plánu má aktuálně 34. hráčka žebříčku WTA i start na olympijských hrách v Paříži.
Profily hráčů
Karolína Muchová (© Profimedia)

Poslední zápas odehrála Muchová v září loňského roku na semifinále US Open, kde kvůli povolené šlaše v pravém zápěstí musela od té doby zůstat mimo hru.

Následně se v únoru podrobila operaci zápěstí a rehabilitace byla velmi náročná. "Období po operaci bylo pro mě mnohdy těžší než klasická sezona. Psychicky i fyzicky to bylo velmi vyčerpávající, ale díky podpoře mého týmu a odborníků z celého světa jsem věřila, že se vrátím," řekla Muchová.

Po operaci strávila šest týdnů v pevné dlaze a následně dva týdny v kratší dlaze. Po odstranění dlahy se potýkala s velkou únavou ruky a sotva hýbala prsty. "Bylo to velmi frustrující, ale věděla jsem, že to zvládnu. Měla jsem kolem sebe skvělý tým a s jejich pomocí jsem mohla začít s rehabilitací," dodala Karolína.

Muchová, jejíž největšími úspěchy v loňském roce bylo finále French Open a semifinále US Open, se nyní těší na svůj návrat. "Nemůžu se dočkat, až znovu vstoupím na kurt. Byl to dlouhý a náročný proces, ale jsem připravena bojovat," uvedla odhodlaně Muchová. Prvním turnajem, kterého se zúčastní, bude Eastbourne, po kterém bude následovat prestižní Wimbledon.

Kromě těchto turnajů se Karolína Muchová připravuje také na Olympijské hry. "Olympiáda je pro mě obrovská motivace. Reprezentovat svou zemi na tak prestižní události je pro mě velkou ctí a udělám vše pro to, abych předvedla ten nejlepší tenis," řekla s nadšením Karolína.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Komentáře

29
Přidat komentář
hanz
Koukám, že jestli bude Vodnroušová oki, tak utvoří debl s Muchovou... tím pádem Nosková z deblu OUT, Siniaková ze singlu OUT, záleží na zranění Vondroušové
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, tady byly obavy, aby se Kája vešla do nominace a teď naopak budeme rádi, aby v té nominaci vůbec někdo zbyl.
Reagovat
dadaft
Super
Reagovat
Mony
Maky a Muška na stridacku
Reagovat
Levinest
Už se těším na pěkný tenis
Reagovat
Krisboy
Reagovat
Krisboy
Reagovat
turista
Dobře. Tak ať se daří!
Reagovat
Kandinsky1
A co se týče Mušky, tak jsem pesimista. Nějak si nemohu vybavit sportovce, který by měl dlouhodobě nejrůznější zdravotní problémy, a pak se jak mávnutím kouzelného proutku uzdravil a zdraví mu vydrželo několik let.
makro nadhodil Šafářovou, ta od svého prvního do posledního singlového GS za 14 let vynechala jedinej. Nesrovnatelné.
Reagovat
Kandinsky1
Oprava: vynechala dva GS.
Reagovat
NapoleonIV
Beriem samozrejme Váš názor, ale mňa napadá napríklad taký Roger Federer, ktorý pauzoval pol roka a v roku 2017 sa vrátil štýlom, že hneď vyhral Australien Open..... Ako je pravda, že zdravie už potom plne slúžilo len dáke dve, tri sezóny, ale bol aj výrazne starší ako je teraz Karolína :). Samozrejme jej hlavne budem držať palce.
Reagovat
Kandinsky1
Tak pro změnu se zase zranil Makáč To je hodně blbá komedie tahle sezona.
Reagovat
lvicek
A prave ted Vondrousova :/.
Reagovat
Faddova
Děs, viděla jsem a nevěstí to nic dobrého, chudák, obrečela to... navíc naprosto blbý timing. Snad to nebude nic hrozného, třeba jenom natažený sval.
Reagovat
1semi1
A Karolína Pl. je také zraněná - v posledním zápase si udělala něco s nohou
Reagovat
ladinec
JO JO, OČKO KOVID SE PROJEVUJE....KDO S VÁS NÁSLEDOVAL TYTO "HVĚZDY" ?
Reagovat
misa
Návrat nejlepší české tenistky
Reagovat
com
Takze ona fakt pojede na OH
Rok nehrala a ted si mysli, ze za tech par tydnu tam udela naky terno..
Reagovat
misa
Siniačka bude sledovat olympijský singl jen z tribuny :)
Reagovat
makro99
Tak pokud jsou v nominaci Markéta, Karolína a Barbora, tak ta pravděpodobnost, že se Katka jako náhradnice dostane na kurt bude někde na 90 % :)
Reagovat
com
No to snad ne..
Krejcikovou at vysoupnou, to by mi nevadilo
Reagovat
Kandinsky1
Stejně se jich do té doby ještě několik zraní a nakonec tam pojede Martincová s Šálkem.
Reagovat
Ela-fon-isi
Reagovat
com
si to ted privolal
Reagovat
Mony
Linda F.to tam ubojuje taky
Reagovat
hanka.ulrychova@seznam.cz
Ta tam bude minimálně na čtyřhru.
Reagovat
lvicek
Absolutne chapu, ze tam chce jet. Minule o ni prisla ze sveho pohledu dost nestastne a kdo vi, co bude za 4 roky. Pokud je jen trochu provozuschopna, tak to chce zazit.
Reagovat
hanka.ulrychova@seznam.cz
Tak jako Markéta Vondroušová využije chráněný žebříček. Tak jsem zvědavá, jestli bude taky všude plno keců jako tehdy na adresu Markéty.
Reagovat
elsky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist