Muchová je hned po pauze ve čtvrtfinále, v Eastbourne povolila jen pět her Linetteové

26. 6., 14:03
Aktuality 45
WTA EASTBOURNE - Karolína Muchová (27) hraje na pětistovce v Eastbourne svůj první turnaj po operaci zápěstí a od loňského US Open a hned bude mít šanci vylepšit své maximum na travnatých dvorcích. Grandslamová finalistka a bývalá světová osmička přehrála ve druhém kole 6:4, 6:1 Magdu Linetteovou (32) a o své první semifinále na nejrychlejším povrchu zabojuje proti obhájkyni titulu Madison Keysové (29).
Profily hráčů
Karolína Muchová je hned po pauze ve čtvrtfinále (© Profimedia)

Muchová – Linetteová 6:4, 6:1

Karolína Muchová musela uzavřít loňskou sezonu kvůli zranění pravého zápěstí už po semifinálové účasti na US Open a přišla mimo jiné o debut na Turnaji mistryň. Zdravotní problém se nejprve snažila řešit konzervativní léčbou, ale operaci se nakonec nevyhnula.

V Eastbourne absolvuje svůj první turnaj v aktuální sezoně. Zatímco v úvodním kole si moc nezahrála, jelikož jí po pouhých 20 minutách vzdala Elina Avanesjanová, ve druhém sehrála plnohodnotný zápas s Magdou Linetteovou.

Vzhledem k dlouhé pauze předvedla Muchová velmi solidní výkon. V utkání odvrátila všech sedm brejkbolových hrozeb, sama si vypracovala 13 šancí a čtyři z nich zužitkovala. Tuto statistiku si trochu zhoršila, když nedokázala v deváté hře úvodního dějství proměnit tři setboly v řadě. Ve druhé sadě zase mohla Polce nadělit potupného kanára, kdyby využila brejkbol za stavu 4:0.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Muchová při svém debutu v Eastbourne sbírá své první výhry na trávě od Wimbledonu 2021 a zajistila si své celkově 18. čtvrtfinále na nejvyšším okruhu. Ve čtvrtfinálových duelech má sice negativní bilanci 7:8 (dvakrát nenastoupila), ale poslední tři loni na French Open, v Cincinnati a na US Open vyhrála.

Finalistka loňského French Open bude potřetí útočit na své premiérové semifinále na travnatých dvorcích. Ve čtvrtfinálové fázi neuspěla ve Wimbledonu 2019 proti Elině Svitolinové ani o dva roky později ve stejném dějišti proti Angelique Kerberové.

Její čtvrtfinálovou soupeřkou v Eastbourne bude obhájkyně titulu Madison Keysová (H2H 0:1). Američanka má za sebou velmi povedené antukové jaro a na poslední generálce v Eastbourne úspěšně vstoupila do travnaté části sezony a také zahájila obhajobu loňského triumfu. Dvojnásobná šampionka si v úvodním zápase poradila 7:6, 6:1 s Anhelinou Kalininovou.


Výsledky turnaje WTA 500 v Eastbourne

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

45
Přidat komentář
Levinest
Ještěže tu Karolínu. Člověk vidí radost ze hry a její hra mě fakt baví. Ještě také nyní válí Katka, tak je té radosti více.
Zato Wimbledon - kvalifikace - dnes Waterloo - prostě česky katastrofa. Všechny děvčata out. To nevěstí nic dobrého, některé "naděje" upadají do průměru a asi to dost bídně působí na jejich psychiku. Tak snad máme další naděje - myslím že Tereza Valentová bude za rok také hrát kvaldy dospělých.
Reagovat
tommr
s trochou štěstí by se Tereza mohla dostat ještě do letošní kvaldy USO ...
Reagovat
Serpens
Ano, na to, kolik jich máme, je to fakt slabota. Šálková to nedává v hlavě, Knutsonová ani Martincová asi na víc nemají, Linda škoda slov, Sára zraněná, zbytek stagnuje... Tereza je aktuálně jediná, kde je patrný progres. Snad se k ní brzy aspoň přidají Samsonová a Kovačková.
Reagovat
Levinest
Reagovat
Kandinsky1
GS vítězka Raducanuová konečně porazila hráčku top10
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kája dneska moc pěkný výkon proti nelehké soupeřce po návratu!

Linda - vostuda. Jméno mi nic neříkalo, ale že to je 15letá holka a ona nejen že proti ní nedokáže udržet servis, ale dokonce s ní prohraje? Tak to je nové dno. Přitom jsem myslel, že se vzpamatovává.

Gábina dotáhne 3. set z 1:5 na 5:5 a pak rupne v TB.

Nepotěšily jste mě, ani já vás nepotěším.
Reagovat
GeoTen
Je až neuvěřitelné, a to i s ohledem na její zdraví, že má Muška jen jeden titul, a to ještě z 250. Ta její hra je zkrátka úžasná, vyšperkovaná.
Reagovat
Vlk-v-trave
KAROLINA FLY

Návrat Karolíny po 10 měsících je určitě velkou událostí travařské sezóny, která už netrpí tím, že je krátká, ale stylem hry, kterým se hráčky vesměs prezentují až na vzácné vyjímky.

SERVIS: Kája ho technicky zvládala bravůrně, délka, razance, slušná mixáž, a třešnička serv-volej kdy odvracela Magdě brejk... jistota na servisu nadstandartní po tak dlouhé přestávce.

POHYB: Slabý, ztrácela ještě tu kontrolu, že je na trávě, často mimo, tady mě sedělo, že je fakt po dlouhé pauze... ale měla tam několi pěkných chvilek footworku, které potěší hlavně tenisové travařské estéty.

PŘECHOD NA SAKO: ufff... tak tam je práce jak na kostele... ale divák si mohl užít krásný volej na BL, jako nebylo to, co to bývalo, kdy to dokáže šoupnout na lajnu, ale fajn bylo vidět že aspoň konečně trefila ten přechod.

FH-BH: honě závisí od footworku, takže tady musíme být trpěliví.

SLAJS: Naštěstí nečte rady místních machrů a stále na něm frčí, a je to pecka jak to na trávě někdo umí a ten míček ani "neodskočí", takže se soupeřka jen může kouknout a okomentovat.

Kája toho dnes moc nenakouzlila, a nebylo ani potřeba... Linette nehrála špatně, ale jak by jí tam nalili beton, tak to asi ani nepozná... mimo to ale měla lepší pohyb k saku než Kája... na servisu slabá, tam Kája neměla nějak problémy returnovat...

Celkově dobrá soupeřka na rozehrání... Mad Klíčová, to bude jiný level, hlavně na saku, Mad je na te trávě nějak už lepší, dokonce koukatelná, takže nás snad čeká fajn zápas.

#GrassEver&Forever
Reagovat
misa
Reagovat
misa
Správný slajz se pozná podle toho, že nevyskočí. Málokdo to umí zahrát.
Reagovat
Vlk-v-trave
Správný tenisový fanoušek se pozná dle toho, že vydrží se svou hráčkou až do konce a neúspěch se na něm neodráží...
Viděl jsem část Sofie s Harriet... jestli to s ní vydžíš do konce, tak se zařadíš mezi slavnou elitu fanouškovské periférie a tvá lidská trpělivost se zlepší natolik, že i věčnost bude mít z tebe strach :)
Reagovat
misa
Na mě se ty neúspěchy ale podepisují :)

Konec Sofie nemusí být daleko, i když má jen 25 let. Mně připadá jako dítě, které v dětství nutil otec do tenisu, a když potom dospěla, tak ji to postupně přestalo úplně bavit. Proti elitním hráčkám ještě dokáže předvést výborný výkon, ale jinak už ne...

Větší obavy mám o Marušku, která poztrácela sebedůvěru může se v žebříčku hodně propadnout.
Reagovat
Vlk-v-trave
Říká se, že co Oči nevidí - ???? nebolí... Já toho za ten rok moc neviděl... skoro nic... Takže nevím v jakém nebezpečí se nám Maruška nachází... :0)
Reagovat
misa
Letos má jen 13 výher a v létě obhajuje skoro 700 bodů.
Reagovat
Nola
no teda, Vlcek je spat, to je treba oslavit
Reagovat
Vlk-v-trave
:0)
Reagovat
makro99
počkejte, až dopíše ten o Starých splavech :D takový double comeback v jeden den... :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Je to tam :)

#ArgentinaZije
Reagovat
makro99
:) vlastně tedy triple comeback :)
a travař Tabilo :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Jen otázka, nakolik se přiblíží argentinské travařské legendě :)
https://www.youtube.com/watch?v=JaKujPvnUfk
Reagovat
makro99
no, málokdy se stane, že poražený dostane v Highligths větší prostor :) notabene proti nejoblíbenějšímu hráči historii... ale tak jasně, byl to zápas wimbledonských legend :)
Reagovat
paddy
čau brácho smile smile smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:o)
Reagovat
tommr
Karolína odehrála velmi dobrej zápas hlavně s ohledem na to že to byl první celej zápas po ani nevím kolika měsících Pár chybiček by se tam sice našlo ale ty nebyly podstatný pro konečnej výsledek ...
Zároveň by se ale neměl dnešní výsledek moc přeceňovat. Linette je jen průměrná tenistka i když občas dokáže zazářit. Skutečnou úroveň Karolíny poznáme až v příštím zápase proti Keys ...
Reagovat
PTP
S Bobříkem to bude parádní zápas, tráva, Anglie, bezva holky
Reagovat
dadaft
Karolína je mimořádně nadaná v mnoha směrech a jeden z nich je, že i návraty po delších pauzách zvládá perfektně a rychle se vrací na nejvyšší level ----- věřím, že na USO už bude v cajku a finále proti Naomi Osace by se mi fakt líbilo

Kuba se taky snaží,,,,,,,,,,,,,,,,,, a Fognini je slušný magor
Reagovat
sojka1
blondyn Founa... :-)) jen tak nahlizim az ted ve tretim setu, snad se Kuba udrzi ve strehu i hre, Founa totiz tim svym nenucenym a vrcholne ekonomickym stylem nesmirne klame... nekdy i sebe samotneho, uz uz se chce projit po kurtu normalne, ale hned uvedomele prejde ve sve obvykle vykracovani kohoutka po smetaku.... s brblanim a grimasama.... :-))
Reagovat
sojka1
a fuj, ted to Kubovo podklouznuti... :-(
Reagovat
EllNino
Ale brejk, tak jedem! :)
Jinak Fouňa má opravdu chůzi krocana na dvoře :)
Kuba má velice přirozený pohyb po kurtu i na trávě, baví :)
Reagovat
sojka1
ano, prijde mi, ze Kuba na trave roste, neni to vubec spatne, ale ted blbe pustil ten volej a zavrsil zbytecnym DF...
Reagovat
EllNino
Skoda
Reagovat
Tomas_Smid_fan
...ale dělá hrozné UE a jeho servis mu stále není spolehlivou oporou. Což je především na trávě klíčové.
Reagovat
sojka1
to je pravda, ma i dost hrozny rozptyl....
Reagovat
EllNino
zvládl to jako pan tenista :)
Reagovat
sojka1
ale doservirovano a pod jakym tlakem! Super, druha vyhra na trave.... :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
frenkie57
A já jsem si říkal, co mi ta chůze připomíná. Jinak na mě působí jako typický italský frajírek - zvednutý límeček, odbarvené vlasy, to vykračování po kurtu a k tomu ty typický taliánský gesta.
Reagovat
sojka1
;-)
nojo, ale kdyz on odehrava vsechny balony na pohodu ze stoje a ty vubec nevis, jak se k nim dostal... :-))
Reagovat
Vlk-v-trave
Fouňa made my day...
Jsem se několikrát zasmál,..
Ta jeho elegantní špacírka k saku, drop volej za sako, na což Kuba neměl ani šanci reagovat... elegantní obrat jak na molu pro modely a špacírka k BL jakby to bylo něco, co dělá každou chvilku... něco ve stylu jak my si jdeme kupit zmrzlinu, všedníletní úkon... :D

Bohužel jeho vztah ke trávě je tak negativní, že až si člověk říká jaká je to škoda... že ho chytne tak max. v 1. 2. kole...absolutně nevyužitý travařský potenciál...

#OpetPodVetvi
Reagovat
sojka1
ale, Vlcek nam tu beha po travicce.... :-)) na Founu jsem se prave se zajmem koukla, co bude na te travce vlastne delat.... a on presne to, co vzdycky.... :-))
Reagovat
Vlk-v-trave
:0)
Ano, ale vylepšil to tím melirovým přelivem, nebo co to do boha je...
Reagovat
Blondie
Vyhraj Wimblas, Muško!
Reagovat
EllNino
Muška
Takový návrat jsem si ani nepředstavoval :))

Byla jistá na servisu, mnoho gemů urvala přes shodu, možná falešná forma, ale tohle je fakt super :)
Snad to vydrží tělo
Reagovat
turista
Muška je geniální. To se musí uznat.
Reagovat
frenkie57
Muška je miláček.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist