Muchová je s hrou na US Open spokojená. Mám ráda zdejší vibe, řekla po postupu do osmifinále

1. 9., 15:44
Rozhovory 13
Kdyby někdo tenistce Karolíně Muchové (28) před startem letošního US Open řekl, že se dostane do osmifinále bez ztráty setu, reagovala by opatrně. Kvůli návratu po zranění zápěstí nevěděla, co od sebe čekat, po sobotní výhře nad Ruskou Anastasiou Potapovovou (23) 6:4, 6:2 ve 3. kole ale byla se svou hrou spokojená. V rozhovoru s novináři řekla, že se cítí fyzicky dobře a vyhlíží další těžký zápas proti světové pětce Italce Jasmine Paoliniové (28).
Profily hráčů
Karolína Muchová (© Instagram Karolíny Muchové)

"Před startem turnaje jsem nad tímhle vůbec nepomýšlela. Nevěděla jsem, co mám od sebe čekat. Tento rok jsem toho moc neodehrála, takže jsem se snažila soustředit na první zápas, který je obvykle nejzrádnější. Jsem ráda, že jsem postoupila do osmifinále. S každým zápasem se tu cítím lépe," uvedla Muchová.

Obhájkyně loňského semifinále porazila 38. hráčku světa Potapovovou za hodinu a 13 minut. V utkání udělala 11 nevynucených chyb, zatímco Ruska jich měla 29. "Věděla jsem, že to je velmi těžká soupeřka a vrátí mi spoustu míčů. Hrála dost rychle a hýbala se rychle. Bylo to těžké. Jsem ale ráda, že jsem zůstala soustředěná a využila šance, které mi dala," podotkla.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Rodačka z Olomouce jde dál turnajem bez ztráty setu. Po návratu od zranění zápěstí, kvůli němuž nehrála do druhé půlky června, se cítí bez omezení. "Fyzicky se cítím dobře. Musím to zaklepat," řekla.

Reagovala také na komentář legendární Chris Evertové, která přirovnala její styl k mužské hře. Na to reagovala Tunisanka Uns Džábirová, která řekla, že nemusíte být muž, aby člověk měl dobrý servis, pohyb a volej.

Muchová to brala s nadhledem. "Neberu to vůbec zle. A neslyším to poprvé. Přece jen 90 procent holek hraje pravá, levá a běhají. Uns hraje podobně jako já. Samozřejmě jsem si vzala nějakou inspiraci od Rogera Federera nebo Novaka Djokoviče. Ale nemyslím si, že hraju jako muž," uvedla Muchová.

Vrátila se také k situaci po výhře ve 2. kole nad Japonkou Naomi Ósakaovou, kdy ji zpovídal na kurtu Australan Nick Kyrgios. "Vůbec jsem neslyšela, co říká. Vždycky jsem chytila jedno slovo a snažila se z toho zjistit, na co se mě ptal. Bylo tam takové rušno a on mluví takovým stylem, že ho fakt nešlo slyšet. Nejdřív jsem si říkala, že ho uslyším z mikrofonu, pak jsem se k němu snažila přiblížit, a nakonec jsem si četla titulky za ním, co vlastně říká. Ale on je takový v klídečku. Rozhovory jsou příjemné, když tam je někdo víc uvolněný, než když je to stereotypní," doplnila tenistka I. ČLTK Praha.

Atmosféru New Yorku si užívá. Ruch velkoměsta se jí líbí. "Mám na tento turnaj hezké vzpomínky. Mám ráda zdejší vibe, je tu hluk a hodně lidí. Atmosféra New Yorku mi svědčí celkově. Ráda chodím do hezkých restaurací a miluju Central Park. Vždycky se těším, až se sem zase vrátím," řekla Muchová.

V boji o čtvrtfinále narazí na světovou pětku Paoliniovou, která se letos dostala do finále Roland Garros a Wimbledonu. Muchová s ní má bilanci 3:0, poslední vzájemný duel ale obě tenistky sehrály před třemi lety.

"Když se podíváte na její výsledky, můžete vidět, že se opravdu hodně zlepšila. Jsem její fanynka. Odvedla neskutečnou práci, že byla ve finále na antuce a pak hned na trávě ve Wimbledonu. Navíc je to velmi milá holka. Bude to určitě těžký zápas," uvedla Muchová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
hluuusa
Taky verim.
Reagovat
JLi
Vibe je co?
Reagovat
tommr
v tomhle kontextu to znamená "atmosféra" ...
Reagovat
hluuusa
Reagovat
diskuse
Ale no tak kotě, vibrátory patří na LGBT plavby, ne na WTA. Nemusíš všude vidět jenom to jedno. Hihi. I když u Swiatek člověk nikdy neví.....
Reagovat
Liverpool22
Muška zatím hraje velmi dobře, výborně servíruje, koncentruje se hned od začátku což se ukázalo klíčové v zápasech s Naomi i Potápěčkou.
S Jasmínou je i dle kurzů mírnou favoritkou. Je zajímavé, že včera to bylo dle kurzů 50 ku 50 konkrétně 1,95 ku 1,95 a postupně jdou kurzy na Mušku dolů cca 1,7.
Pokud si Muška udrží vysokou úroveň hry, tak věřím, že vyhraje. Jasmína je sice ve formě, ale v globálu je Muška lepší a kreativnější hráčka.
Reagovat
Sinuhet1
nevite nekdo v kolik zverejnujou rozpis zapasu na dalsi den ?
Reagovat
Liverpool22
Zatím program na zítřek není - hlídat si to můžeš tady:
https://www.usopen.org/en_US/scores/schedule/schedule14.html
Reagovat
Sinuhet1
Karolina od 17:00....
Reagovat
Liverpool22
Tak to je super, že hraje od 17:00. A hned potom Tomáš
Reagovat
frenkie57
Zítra to bude maso, doufám v dvojnásobný úspěch. Ani jeden zápas nebude jednoduchý, Jasmine je už několik měsíců v totálním laufu a Draper v podstatě kopíruje cestu Toma. Stejný věk, stejná kvalita hry. Jsem na to zvědav. Lehké to nebude.
Reagovat
Liverpool22
Taky věřím, že oba postoupí Nicméně jak píšeš lehké to nebude.
Reagovat
gugu
Zveřejňujou vždy asi ve 21
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist