Muchová: Jsem vděčná za zápasy bez bolesti. Atmosféra proti Ósakaové byla elektrizující

30. 8., 14:00
Rozhovory 17
Za povedený zápas v elektrizující atmosféře označila Karolína Muchová (28) vítězství ve 2. kole US Open nad Japonkou Naomi Ósakaovou. Loňská semifinalistka porazila čtyřnásobnou grandslamovou šampionku 6:3, 7:6 a vedle dobře zvolené taktiky ji těšilo, že se proti útočně hrající soupeřce vyhnula třetímu setu. V rozhovoru s novináři řekla, že je v jiné pozici, než když vloni bojovala v New Yorku o finále, po zranění zápěstí si ale zase užívá hru bez bolesti.
Profily hráčů
Karolína Muchová (© ČTK / imago sportfotodienst / Chryslene Caillaud / Panoramic)

"Jsem ráda, že se mi to dnes povedlo ve dvou setech. Byl to velmi těžký zápas. Atmosféra byla elektrizující," uvedla Muchová.

Rodačka z Olomouce vyhrála proti bývalé světové jedničce úvodní set díky zdařilé koncovce, v níž získala dva brejky. Ve druhé sadě ale čelila za stavu 4:5 a 0:40 třem setbolům servírující Ósakaové. Dvojnásobná vítězka US Open ale sadu k vyrovnání nedotáhla a v následné zkrácené hře uspěla Muchová.

"Bylo to hodně blízko tomu, aby to šlo do třetího setu. Já jí při servisu předtím dala pár dárečků a ona mi je zase potom vrátila. Snažila jsem se hlavně vrátit její servis, hrát poté výměnu a dát jí šanci to zkazit nebo si to sama uhrát. To se mi podařilo," podotkla Muchová.

V utkání nasbírala 24 vítězných míčů a často volila taktiku čopovaných úderů, díky nimž tlumila útočnou hru soupeřky. "Domluvili jsem se s týmem, jakým stylem proti ní hrát, a myslím, že všechny napadlo hned tohle. Přeci jen slice je velká součást mé hry a jí změna rytmu nedělá tolik dobře. Začala jsem to hrát hned ze začátku, ona z toho chybovala, tak jsem v tom pokračovala. Myslím, že mi to udělalo spoustu bodů," líčila 52. hráčka světa.

Přestože vynechala první půlku sezony kvůli zranění zápěstí, věří, že se postupně vrací na správnou cestu. Na US Open zůstala ve dvouhře z českých účastnic poslední. "Potřebuju si v zápasech projít těžkými míči. Snažila jsem se být plně soustředěná a dělat v těchto momentech vše, co jsem mohla. Dnes to fungovalo a jsem si jistá, že i do dalších zápasů to pomůže," řekla Muchová.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Enetpulse)

Na to, jakou cestu od loňského semifinále ušla, nechtěla moc vzpomínat. "Letos jsem v jiné pozici než vloni. Ani to nechci porovnávat, ale byla to hrbolatá cesta. Měla jsem operaci a nevěděla, jestli budu hrát. Jsem vděčná, že tu jsem a že můžu hrát bez bolesti tyto zápasy," doplnila.

Užila si také atmosféru na největším kurtu Arthura Ashe. "Byla úžasná. Diváci fandili hlavně Naomi, ale to je přirozené. Přišlo hodně lidí a byla to show. Řekla bych, že pro takové zápasy s takovou atmosférou a energií tenis hraju. A ona (Ósakaová) je úžasná hráčka. Vyhrála tady a jsem ráda, že ji vidím zpět. Hrála velmi dobře a pomalu se dostává na vrchol, jako byla předtím," uvedla Muchová.

V boji o osmifinále se utká s Ruskou Anastasiou Potapovovou. Ta nejprve vyřadila Kanaďanku Leylah Fernandezovou a potom i Američanku Varvaru Lepchenkovou. "I od ní je to taková rychlá hra. Ještě jsem ji tu sice hrát neviděla, ale na její zápasy se kouknu. Je to velmi dobrá hráčka. Budu se snažit stoprocentně připravit," doplnila Muchová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
muster
Paráda, byl to takový zápas ,,proti všem,, a zvládla to skvělé
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
tommr
Atmosfera byla hlavně silně pro-Osaka Nechápu proč by to mělo být přirozené jak uvádí Muška ale jsem hlavně rád že jí to nerozhodilo ...
Reagovat
Liverpool22
Diváci jasně na straně Naomi - někdy to bylo až přes čáru + neustále někdo vyrušoval, chodil s hranolkama Naštěstí i tohle Muška ustála a potvrdila, že má ráda velké zápasy a kurty
Reagovat
Carter
Asi to myslela tak, že Naomi je skoro domáca hráčka a už tam dva krát vyhrala. Ako nerád to hovorím ale pre Američanov je Muška nikto
Reagovat
tommr
kdybych byl Američan tak bych hráčku která sice žije v USA ale reprezentuje Japonsko rozhodně nepodporoval ...
Reagovat
winsett8
Když tě tak člověk čte, tak by sis měl do svého denního režimu zavést termín duševní hygiena. Možná bys pak nevypisoval takové ptákoviny.

Na téma fanouškovství jsem se nedávno bavil s jedním borcem, bylo to ohledně fotbalu. Během sledování otevřeš "plecha", a když tvůj nefavorit prohrává, dobře se ti usíná, a když náhodou vyhrává, vznikájí z toho záporné jevy.
Reagovat
turista
Muška si zaslouží obdiv. Bravo!
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
com
co čučíš jak puk
Reagovat
Krisboy
Asi ji neznal...
Reagovat
Liverpool22
Ano - taktika byla zvolená správně a Muška vše do puntíku plnila , neustále měnila rytmus hry, slajzy, občas náběh na síť, také různé variace podání a Naomi tohle nevonělo. Vše se zlomilo hned v 1. setu za stavu 3:3, kdy Muška stále držela vysokou úroveň zatímco Naomi odpadla a začala dělat laciné chyby - nevěděla co hrát, neměla plán B, pouze bušila agresivně do míčku.
Ve 2. setu Muška mohla hned jít do trháku 2:0, pak měla šanci jít ještě na 5:3, ale vše se zamotalo a za stavu 4:4 naopak měla defacto jedinou slabou chvilku, kdy pokazila dva voleje. No a pak za stavu 4:5 a 0:40 zázračně a s pomocí Naomi odvrátila 3 setboly. No a TB to už byla fantazie a tenisová lahůdka, kdy Muška opět čarovala.
Zápas také ukázal, že Naomi po návratu stále není v herní pohodě - hraje ve vlnách, chybí konzistence a letošní výsledky tomu odpovídají, jeden zápas hraje suprově a další zvadne a seká mraky chyb. Právě konzistence hry rozhodla, kdy Muška držela od začátku velmi vysokou úroveň hry a Naomi dokonce přestřílela i na esa
Nyní bude důležité zůstat nohama na zemi a jít zápas od zápasu - pavouk se pěkně pro Mušku otevřel až do SF, kde by dle papírových předpokladů měla být Iga, ale spíš si myslím, že jí někdo vystřílí např. Samson či mladá Krueger vypadá hodně nažhaveně.
Reagovat
tommr
asi myslíš Samsonova? Laura Samson nám bohužel dočasně zmizela z kurtů ...
Reagovat
Liverpool22
Jo myslel jsem Rusku Samson - oni mají stejné i LS - Laura S. a Ludmila S.
Reagovat
EllNino
Ona je ale Samsonova
Reagovat
horska.kraslice
Proto si naše Laura změnila příjmení na Samson bez přechýlení, aby si ji nepletli s Ruskou Ljudmilou, jejíž příjmení je Samsonova.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Stejně je to její ségra
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist