Muchová na trávě v Berlíně nestačila na jedničku Džabúrovou

14. 6. 2022, 23:30
Aktuality 0
WTA BERLÍN - Karolína Muchová v prvním zápase na trávě od porážky ve čtvrtfinále loňského Wimbledonu neuspěla. V Berlíně česká tenistka nestačila na nejvýše nasazenou Tunisanku Ons Džabúrovou.
Karolína Muchová (© AFP)

Karolína Muchová vypadla na turnaji v Berlíně již v 1. kole, nejvýše nasazené Ons Džabúrové z Tuniska podlehla dvakrát 3-6. Rodačka z Olomouce nedokázala v prvním letošním zápase na travnatém povrchu ani jednou prolomit servis soupeřky.

Pětadvacetiletá Muchová, která před necelými třemi týdny skrečovala utkání 3. kola na Roland Garros kvůli zranění kotníku, vedla v prvním setu 3-2. Poté ale prohrála čtyři gamy za sebou, přišla dvakrát o servis a úvodní sadu ztratila. Čtvrtá hráčka světa Džabúrová navíc získala i první tři hry ve druhém setu a vypracovala si náskok, který dotáhla do konce.

Tunisanka vyhrála proti Muchové první vzájemný zápas a nechala zapomenout na nečekané vyřazení z Roland Garros, kde vypadla v prvním kole s Polkou Magdou Linetteovou. V dalším kole v Berlíně narazí na Američanku Alycii Parksovou.

Poslední českou zástupkyní ve dvouhře tak zůstává nasazená čtyřka Karolína Plíšková, která ve středu vyzve přemožitelku Kateřiny Siniakové Biancu Andreescuovou.

Veronika Kuděrmetovová na čtvrtý pokus získala set proti Aryně Sabalenkové a nakonec i její premiérový skalp. Na trávě v Berlíně zvítězila nad nasazenou trojkou 2-6 7-5 6-4, přestože prohrávala 2-6 a 2-5.

Andrea Petkovicová na domácí půdě zdolala 7-6 6-4 bývalou wimbledonskou vítězku Garbine Muguruzaovou, vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 4-1 a ukončila téměř tříleté čekání na svůj 15. skalp hráčky Top 10.

O druhé letošní čtvrtfinále si 34letá Němka zahraje s Aliaksandrou Sasnovičovou (h2h 1-2), s níž prohrála nedávno na antuce v Římě.

• WTA 500 BERLÍN •
Německo, tráva, 757.900 dolarů
úterní výsledky (14. 06. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Džabúrová (1-Tun.) - Muchová (ČR) 6:3, 6:3
Sakkariová (2-Řec.) - Jeanjeanová (Fr.) 6:3, 6:2
Kuděrmetovová (-) - Sabalenková (3) 2:6, 7:5, 6:4
Petkovicová (Něm.) - Muguruzaová (5-Šp.) 7:6 (10:8), 6:4
Bencicová (8-Švýc.) - Niemeierová (Něm.) 6:4, 5:7, 6:3
Samsonovová (-) - Zidanšeková (Slovin.) 7:5, 6:1
Kalinská (-) - Cornetová (Fr.) 6:4, 6:4
Alexandrovová (-) - Zanevská (Belg.) 6:3, 6:4
Parksová (USA) - Čeng Čchin-wen (Čína) 6:3, 7:6 (7:4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist