Muchová, Plíšková a Bouzková na US Open pokračují, Brenda Fruhvirtová a Nosková končí

27. 8., 18:56
Aktuality 75
US OPEN - Loňská semifinalistka Karolína Muchová (28) vstoupila do letošního ročníku US Open vítězstvím 6:3, 7:5 nad domácí outsiderkou Katie Volynetsovou, bývalé světové osmičce ale stále hrozí propad hluboko do druhé stovky pořadí WTA. Do druhého kola postoupily také Marie Bouzková (26) a Karolína Plíšková (32). Hned na úvod se naopak rozloučila Linda Nosková (19), která nenavázala na titul z Monterrey. Brenda Fruhvirtová (17) musela po třech gamech skrečovat.
Karolína Muchová se zatím výraznému žebříčkovému pádu vyhnula (© MATTHEW STOCKMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Muchová – Volynetsová 6:3, 7:5

Karolína Muchová obhajuje na závěrečném grandslamu roku body za loňské semifinále a potřebuje ještě několik výher, pokud se chce udržet v elitní stovce žebříčku. Bývalá světová osmička začala v New Yorku dvousetovou výhrou nad Katie Volynetsovou a v live pořadí si polepšila na 171. pozici.

Proti domácí outsiderce zpočátku dominovala, suverénně si hájila servis a k prvnímu setbolu se dostala už na returnu. Ten však neproměnila a vzápětí musela likvidovat úvodní dva brejkboly soupeřky. Ve druhém dějství naopak třikrát ztratila náskok brejku a dopodávala ho až druhý pokus, přestože k prvnímu mečbolu se propracovala už za stavu 5:4.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Finalistka loňského French Open zahájila letošní sezonu kvůli operaci pravého zápěstí až těsně před Wimbledonem a nejlepšími výsledky jsou čtvrtfinále na trávě v Eastbourne a finále na antuce v Palermu. US Open je jejím teprve šestým turnajem po pauze.

Pořádnou porci bodů ztratila už před pár týdny na přípravné tisícovce v Cincinnati, kde zakončila obhajobu loňského finále již ve druhém kole po porážce s Jessicou Pegulaovou. Dobrou zprávou pro rodačku z Olomouce je fakt, že po US Open nebude až do konce června 2025 obhajovat žádné body a může světovým pořadím jen stoupat.

Na US Open před šesti lety prorazila na nejvyšší okruh, jejím maximem je právě loňské semifinále. Další krůček k vyrovnání loňského výsledku a zažehnání propastného žebříčkového propadu se pokusí udělat proti dvojnásobné šampionce a bývalé světové jedničce Naomi Ósakaové.

B. Fruhvirtová – Lepchenková 1:2 / skreč

Brenda Fruhvirtová posbírala v posledních dvou sezonách celkem 15 titulů na okruhu ITF a letos se chtěla soustředit výhradně na nejvyšší tour. Celou sezonu se ovšem prakticky neustále trápí zdravotně. Navzdory tomu zaznamenala progres, i když mnohem menší, než se očekávalo.

Jedna z nejtalentovanějších teenagerek debutovala v TOP 100 světového pořadí a zapsala svá první vítězství v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu a také na grandslamech. Jenže už na několikátém turnaji po sobě nebyla fit a na druhém v řadě musela skrečovat.

Její debut v hlavní soutěži US Open trval pouhé tři gamy. Mladší z tenisových sester si po snížení skóre na 1:2 vyžádala návštěvu lékaře a po konzultaci se rozhodla zápas s domácí kvalifikantkou Varvarou Lepchenkovou skrečovat.

Bývalá světová devatenáctka Lepchenková, která se vrací po dopingovém trestu, narazí ve druhém kole na Anastasii Potapovovou, nebo Leylah Fernandezovou.

Šarífová – Plíšková 3:6, 6:0, 5:7

Karolína Plíšková postoupila letos na grandslamu poprvé do 2. kola, když porazila ve třech setech Mayar Šarífovou. Na předchozích třech majorech nebyla ani jednou v roli favoritky a vždy se loučila hned po úvodním zápase, naopak v New Yorku roli výše postavené tenistky zvládla.

Rodačka z Loun v úvodu zápasu prohrávala 1:3, poté ale získala pět her v řadě a získala první set. Druhá sada Plíškové vůbec nevyšla. Třikrát ztratila podání a za čtyřicet minut schytala kanára.

V rozhodujícím třetím setu doháněla Plíšková dvakrát manko brejku. Pokaždé se jí ale podařilo srovnat a sama rozhodla v koncovce, když ve dvanácté hře využila při servisu soupeřky první mečbol. V zápase nastřílela šest es, 33 vítězných míčů a udělala méně nevynucených chyb než soupeřka.

Statistiky zápasuStatistiky zápasu (@ Livesport)

"Byly to docela nervy. První kola na grandslamech jsou vždycky náročná. Myslím, že jsem měla docela dobré momenty, pak jsem měla i pár horších. Soupeřka byla zakouslá a těžká, nedala mi moc bodů zadarmo, takže co jsem si neuhrála, to jsem neměla. Nehrálo se mi úplně nejlépe. Ale vybojované vítězství se počítá," řekla po zápase Plíšková.

Češka porazila Šarífovou i ve druhém vzájemném utkání a navázala na čtyři roky starý triumf z Roland Garros. Také tehdy zvítězila ve třech setech. Ve druhém kole vyzve finalistku posledních dvou grandslamů Jasmine Paoliniovou.

Lysová – Bouzková 2:6, 6:1, 5:7

Marie Bouzková prošla do druhého kola US Open potřetí za sebou a v dalším zápase proti nasazené šestnáctce Ljudmile Samsonové bude usilovat o obhájení loňského výsledku. V úvodním zápase si poradila ve třech setech s Němkou Evou Lysovou.

Česká hráčka vyhrála hladce první set, když třikrát získala podání soupeřky. Ve druhé sadě naopak o servis dvakrát přišla a dovolila Lysové srovnat. Třetí dějství nabídlo největší drama. Bouzková prohrávala už 0:3, manko dvou brejků ale postupně smazala a ujala se vedení 6:5. V dvanáctém gamu ukončila zápas Lysová dvěma dvojchybami a poslala Češku do druhého kola.

"První zápasy jsou vždycky těžké, občas je náročné dostat se do rytmu. Jsem ráda, že jsem utkání nakonec vybojovala. Každá výhra se počítá. Těší mě, že mám příležitost si tady zahrát další zápas. Dost mi pomohlo, že soupeřka zakončila utkání dvěma dvojchybami," řekla Bouzková.

Putincevová – Nosková 7:6, 6:4

Linda Nosková nenavázala v New Yorku na pár dní starý premiérový triumf z turnaje WTA v Monterrey a neobhájí postup do druhého kola. Proti nasazené Julii Putincevové zahrála 25 vítězných míčů, udělala ale 34 nevynucených chyb a letos poprvé končí v prvním kole na grandslamu.

Statistiky zápasuStatistiky zápasu (@ Livesport)

První sadu svěřenkyně trenéra Tomáše Krupy prohrála v tie-breaku pomšrem 3:7. Ve druhém setu přišla Nosková o první tři servisy a prohrávala už 1:4. Češka sice ještě snížila a za stavu 4:5 sahala po srovnání, když odvrátila tři mečboly. Vzápětí ale nevyužila brejkbol a Putincevová poté čtvrtou možnost na ukončení zápasu využila.

"Ona hraje dobře. Viděla jsem ji, poslední dobou měla pár dobrých zápasů. Ale hrály jsme vyrovnaně. Myslím, že jsem to spíš já prohrála, než ona vyhrála," vyjádřila se Nosková.

Výsledky ženské dvouhry na US Open

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

75
Přidat komentář
Sinuhet1
Ta Brenda to je teda fiasko, asi bych se zachoval stejne - penize potrebuje, ale vuci fanouskum nic moc :(
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Teď se za utržené peníze dát do kupy a v plné síle nastoupit na AO.
Reagovat
Levinest
.... do kvalifikace ....
Reagovat
tommr
ještě za ní bude ráda. Ted se jí začnou odečítat body za loňské tituly a bude se rychle propadat žebříčkem ...
Reagovat
frenkie57
Nějak se mi to s tou Brendou nezdá. Aby jsme se místo její účasti na AO nedočkali oznámení o ukončení kariéry z důvodu chronických zdravotních problémů.
Reagovat
Trojchyba_Mat
Nestraš
Reagovat
tommr
to ticho okolo jejích zdravotních problémů je opravdu zlověstný ...
Reagovat
com
smile Karolina je ve druhym kole smilesmile
Reagovat
gigin
V těžkým klídku, s kafíčkem vo pauzách.
Reagovat
Vlk-v-trave
dobrý...
Reagovat
gugu
Míša musí být nadšený. Zvítězily Marie i Sofia
Reagovat
Dobry-den
Marie prohrávala ve 3.setu o 2 brejky, ale skvěle zabojovala a po zásluze postupuje. Rozložená soupeřka to celé zakončila dvěma dvojchybama.

Linda taky zabojovala, v závěru odvracela mečboly, ale dneska se nemohla opřít vůbec o nic, takže překvapení se nekoná.
Reagovat
Liverpool22
V 1. setu se Linda držela, ale v TB za stavu 3:3 netrefila kurt a vyházela se. Ve 2. setu nechytla začátek, nebyla schopná si udržet servis což byl problém. Pak to vypadalo na senzační obrat, chtělo to srovnat na 5:5, famózně odvrátila 3 mečboly, ale nakonec to nedala - bohužel. Zkrátka BIG míče zvládla lépe Puťka. Nicméně Linda ukázala velký potenciál - měla tam pěkné okamžiky, ale chyběla konzistence hry, servisu.....
Reagovat
Dobry-den
Prostě nebyl čas se srovnat, úplně jiné podmínky než v Mexiku.

V tuhle chvíli je důležítější ten titul než nějaké druhé, třetí kolo na GS.
V budoucnu, pokud se dostane do špičky, pak pravděpodobně turnaje týden před GS už hrát nebude...
Reagovat
Liverpool22
Vidím to úplně stejně.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nepadal jí tam první servis a párkrát i docela nešťastně netrefila kurt o pár mm. Linda často používala (nevím jestli záměrně v tomhle zápasu) pomalejší servis (kolem 150km/h) s větší rotací.
Taky mi přijde, že tyhle kurty jsou pomalejší. Všiml jsem si toho u Jirky, i když dával pravá levá, tak i "veterán" Marton stíhal.
To samozřejmě ranařce jako je Linda, moc nevyhovuje. Škoda, že pustila dál tuhle megeru
Reagovat
Trojchyba_Mat
Jo jo, je to fakt hrozně pomalý
Reagovat
Vlk-v-trave
je to spíš míčema..., které jsou dobré tak na soft tenis... ale bylo to horší, jak tam byly ty pucky plus slow hard...

Linda je podle mně teď dost přeceňovaná, je to díky Kotyzovi, který vyznává lajna, lajna...bum, bum tenis...
...ale s tímhle ustrnul někde v r. 2011, takhle se dá vyhrávat nějaké turnaje, ale nevím jestli GS, směřuje ji tím směrem Petry... moc tomu zatím šanci na GS nedávám... jsme teď někde úplně jinde a tenhle tenis provozuje "kde kdo",,,, ale pouze Sabalenka má na to plné dispozice to hrát...
...takže Iga zaslouženě kraluje, neb má jinou strategii.... pokud se nezmění trenér a nějaká strategie hry... tak bude vypadávat s takovýma hráčkama jak Julča běžně...

Ale jen názor...
Reagovat
Liverpool22
Linda určitě má potenciál vyhrát GS a Kotyza v tom může sehrát klíčovou roli - nejlíp mu to funguje s ranařkama co praktikují bum bum tenis. Takže určitě nic neměnit. Linda je furt mladá a času má dost a dost. Nyní vyhrála první velký titul a od příští sezóny se může soustředit na konzistenci hry + ještě větší průlom na GS. V porovnání s Lindou F. či Brendou je výrazně dál. Celkově z našich holek mají v současnosti na GS titul Bára + Muška + Linda, která však musí ještě dozrát. Navíc nyní řešila i mimo tenisové věci. Takže celkově může být Linda letos spokojená, je na správné cestě - nic nejde mávnutím kouzelného proutku a vše má svůj čas.
Reagovat
Vlk-v-trave
Muška je moje nejoblíbenější hráčka, nedám na ní ani dopustit, za mne jasná No.1, ale na GS už asi nemá... a jestli měla, tak jsem někde viděl možnost na trávě... ale nejde to... a po té operaci... to je opravdu odvážné ji pasovat na to, že GS může udělat... jasně stát se může všechno, ale jak Santoro správě poznamenal, jestli vidí šance, tak míjet malé turnaje, masters brát jako přípravu a ještě jí musí podržet zdraví... to třetí úplně selhalo... v současném tenise nemůžeš odehrát GS na saku... a od Bl po operaci nemá tu schopnost udržet dobře výměny ve hře, proto se na to sako také víc hrne...
Názor Wilandera, který se obecně hodně chytl, že může vyhrávat GS, a ne jeden,,, je podle mně hodně přehnaný...

U Lindy máš jistě pravdu, je velmi nladá, stát se může hodně věcí a na jednu já vsázím hodně, že vymění Kotyzu...za jiného trenéra, a bude mít mnohem širší tým za sebou
Reagovat
Liverpool22
Jasně máš pravdu. U Mušky je to vše o zdraví a pokud vydrží může minimálně 1 GS vyhrát. Wilander dlouhodobě správně říká, že je důležité mít plán B či C a Muška má hafo herních plánů podobně jako Bára.
Linda je introvertka a ranařka - potřebuje klid, číhat na svojí šanci až se vše sejde. Takže v tomhle mi "lišák" Kotyza přijde ideální. Určitě si nemyslím, že by Lindě prospěl nějaký velký tým, kde je moc lidí a každý kecá do všeho. Linda jde spíše tou úspornou, pokornou.....českou cestou což je mi sympatické. Při představě, že Linda začne blbnout a najímat zahraniční trenéry po vzoru např. Bouzkové, tak to by se akorát mohla zaseknout a zbytečně ztratit cca 2-3 roky.
Celkově je výhoda a plus, že Bára + Muška + Linda mají dar porážet silné TOP hráčky - nikoho se neleknou, jdou si to na kurt vždy rozdat což je jeden z mnoha předpokladů pro výhru na GS.
Reagovat
turista
No jo. Ty pucky jsou vždycky největší problém. K tomu třeba mokro, což vyžaduje do toho dávat strašnou sílu. Pak se něco může natrhnout.
Reagovat
Mony
Klasika po vyhraném turnaji
Ach jo Lindo
Reagovat
Dobry-den
Karolína přežila 1. kolo proti té můře, ale nechybělo mnoho a mohla se na všech letošních GS pakovat hned na úvod.
Další kolo je bohužel konečná...
Reagovat
SpacialRecognition
Ta Sherif tam lítala jak Wozniacká za mlada, vracela i nemožný, já se divím, že Karolína měla relativně vysokou toleranci na dlouhé výměny, dneska. Na to, v jaké byla v poslední době formě to myslím bylo dobrý.
Reagovat
Kandinsky1
Takže mohla už klidně vypadnout, to by byla krásná série.
Reagovat
darek.vrana
Proč ta Egypťanka řve při každém úderu hurá? Jakože se trefila?
Reagovat
lvicek
Nakonec netrefila, takze konec dobry, vsechno dobry!
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
hanz
Brendička si dojela pro many... ta holka bohužel nemá na okruhu už tak rok co dělat, neustálé skreče... už tím je vyhlášená... její hra jde do kopru, obdobně tak psychika... už tam není ani ta zaprutilost... smutný pohled, dokud se nedá do kupy, nemá absolutně šanci... jenže holky Fruhvritojc, to jaksi nedokážou pochopit (u Lindy je to zase otázka servu, techniky, variací)...
Reagovat
lvicek
Tak Karolina se uspesne po prvnim setu rozpada... Ach jo, taky hruza. A ta Sherrif, ta mi teda pije krev. Jeci tam jak strelena husa a jeste to proklada rvanim po vymenach. Ja byt Karolinou, tak uz ji jdu majznout raketou po hlave. V TV se to vubec neda poslouchat.
Reagovat
Otmar
Skreč po třech gamech vede k myšlence, že jde pouze o shrábnutí startovného. Budiž, tomu lze rozumět. Otázkou je, jak dlouho se takhle chce chovat k českým divákům, kteří jí fandí, drží palce a tak nějak věří, že se zvetí. Nikdo mě nepřesvědčí, že její stav nebyl znám a na problém přišli během prvních tří gamů!
Reagovat
jih
S těmi penězi se snad "zvetí" líp než bez nich.
Reagovat
lvicek
Ale jako co by mela delat? Napsat si na facebook, ze je KO a ze vzda hned na zacatku, jen aby dostala prachy?
Reagovat
Otmar
Kdeže, zvolila ideální řešení, jsem na ni hrdý!!
Reagovat
Kandinsky1
K jakejm českejm divákům zase Jako, že by jel někdo do NY jen kvůli jejímu zápasu?
Reagovat
frenkie57
Tak Brenda to zabalila po třech gemech. Co s tou holkou sakra je?
Reagovat
Liverpool22
bohužel
Reagovat
r176
nevěřím že byla fit ale tak prachy za 1 kolo nikomu nesmrdí
Reagovat
lvicek
Ovsem po trech gemech je to vazne podivne - co tedy s ni je, ze neodehrala jeste aspon neco, aby to nevypadalo tak podezrele?
Reagovat
Blondie
A nezranila se prostě úplně obyčejně? :( já to neviděla...
Reagovat
lvicek
Neprislo mi. Ja to zapnula v tom tretim gemu, tam odvratila asi 5 breakballu a silou vule vydrela ten jeden gem. Pak jsem se koukla znova, kdyz sedela na lavicce a brecela s doktorkou a pak znova, kdyz uz odchazela pryc . Odchazela normalne, nevidela jsem zadny zjevny hendikep.
Reagovat
Davor1
Ona už zranená nastúpila, bolo to vidieť hneď od prvého gamu, kde nedobiehala lopty a vôbec nebojovala, len sa obzerala za winnermi od Lepchenko. Nastúpila len kvôli Prize Money...
Reagovat
Blondie
Že se nebojí, že se děvče zdravotně oddělá trvale :/
Reagovat
Davor1
Tak skrečovala to hneď na začiatku, a tých pár výmen čo odohrala, nešla ani zďaleka naplno... taký bol zrejme plán. Tých 100 000 dolárov je príliš veľa na to, aby to nechali len tak ležať...
Reagovat
EllNino
A nebylo zavedeno od jisté doby nějak, že za skreč v 1. kole je jen polovina prize money?
Reagovat
Davor1
Hej niečo také bolo, ale evidentne to zrušili. Nikdy som nevidel toľko skrečov v prvých kolách GS, ako na tomto turnaji.
Reagovat
EllNino
To je pravda
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Asi budu usilovat o WC, i kdybych ji měl zaplatit
Reagovat
lars
Asi by to tam " nelezelo", protoze v minuly dekade asi ITF schvalila , ze zranene tenistky budou dostavat asi 90 % PM , pokud to nahlasi vcas pred zacatkem sveho zapasu
Reagovat
com
ja bejt na jejim miste..
I kdybych mel zlomenou nohu, tak nastoupim
15:0
shrabnu mega a taky mizim smile
Reagovat
Blondie
Ty jsi taky pakoš :D
Reagovat
A211
No jo ale když to je živobytí já to chápu, sám jsem chodil do práce i když jsem nebyl ok a bylo to u skl.pece.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
njn, ale tam ses vypotil a ještes dostal prachy.
Reagovat
Kandinsky1
Přesně Ale tenista s nohou v gybsu by asi vyvolal jisté pozdvižení.
Reagovat
lvicek
Teď už dělají i takové ty odlehčené sádry, tak snad by zainvestoval ;).
Reagovat
Sinuhet1
https://sport.aktualne.cz/neuveritelna-muchova-uder-roku-pise-oficialni-ucet-us-open-o/r~ce4db080648f11efb689ac1f6b220ee8/
Reagovat
A211
Gratulace Karolíně M k vítězství v zápase, taktika do dalšího kola je jasná začít naplno Útočit a přidávat.smilesmilesmile
Reagovat
com
si posunul ZNAP do dalsiho levlu

ZNÚAP
Reagovat
Liverpool22
Jenže má pravdu. Když Muška útočila, chodila na síť viz. 1. set tak měla Volynets problém. Pak přestala ve 2. setu útočit a přišla herní krize. Naštěstí od stavu 4:4 zase začala lítat na síť a zápas docvakla. Takže jo ať ÚTOČÍ a přidává
Reagovat
frenkie57
S touto předmateřskou formou hrajicí Osaka bude pro Mušku Těžkou, přetěžkou soupeřkou. Avšak nic není nemožné, bude záležet , co s Emilem vymyslí za taktiku. Budu držet palce.
Reagovat
PTP
Navrhuji zkratku OÚNZ : Odvážně Útočit Nezranit se a Zvítězit
Reagovat
A211
Super jen tak dál smile
Reagovat
tommr
Muška dneska podala solidní výkon. Zlepšení oproti předchozím zápasům je docela patrné. Problémy měla jen s dopodáváním obou setů ale to je u ní docela běžné a nakonec je vyřešila ...
Z manka 780 bodů ukrojeno 70 takže po dnešku jich zbývá uhrát už "jenom" 710. Další body se ale budou získávat jen velmi těžko protože Volynets byla asi poslední hratelná soupeřka na kterou Muška narazila. Už příští kolo proti Osaka/Ostapenko může být pro Mušku konečná ...
Reagovat
Liverpool22
Mušce věřím i proti Penko či Naomi - těžko říct proti které by měla větší šanci. Nicméně Muška má dar, že se nikoho nebojí a půjde si to na kurt rozdat, nepodělá se - to už dokázala několikrát.
Reagovat
frenkie57
Když jsem teď Osaku viděl hrát - uf uf, tam byla forma a kopec sebevědomí. Ale jak říkáš, Muška se nepokaká. Těším se na ten zápas.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
horska.kraslice
Teda stejně je to nevídaný sešup žebříčkem. Vždyť hrozilo vypadnutí i z druhé, ano z DRUHÉ stovky!!! To naštěstí Kája Muška svým vítězstvím v 1. kole zažehnala.
Tak HSN (hlavně se nezranit), když už se tady začalo s těma zkratkama...
Reagovat
Liverpool22
Muška dnes začala ve velkém stylu a 1. set hrála suprově, náběhy na síť, výborný pohyb po kurtu, parádičky, vše fungovalo a gradovalo luxusní zadovkou, kterou neuměl ani Federer Ve 2. setu se však za stavu 3:2 vše zaseklo, Muška pokazila smeč, začalo "haprovat" podání, začala dělat chyby. Naštěstí od stavu 4:4 se opět Muška vrátila na vlnu a hlavně opět začala více chodit na síť což na Volynets celkem platilo. Nakonec Muška zápas docvakla a nepřipustila větší drama. Pokud v dalším kole zopakuje výkon z 1. setu věřím, že půjde dál i přes Penko či Osaku.
Reagovat
tommr
taky mě napadlo jestli by ta pokažená smeč nemohla Mušku rozhodit natolik že by ještě o set nebo dokonce o celej zápas přišla. Naštěstí se ale Muška vzpamatovala včas ...
Reagovat
Liverpool22
jo, jo po té pokažené smeči jsem taky měl vítr, ale naštěstí vše dobře dopadlo a Muška se včas oklepala - překonala krizi uprostřed 2. setu což je pozitivní
Reagovat
com

Proti Vosace prohrava 1:2, s Vostapenkou to ma 1:0
..ale neverim ji ani proti jedne

Takze sešup na 171 misto stale trva smile
Reagovat
Sinuhet1
Jestli jsem to dobre pochopil, tak ma k dispozici chraneny zebricek, takze zadna tragedie se konat nebude
Reagovat
com
no Zhang Shuai ma taky chranenej zebricek a jak dopadla
Reagovat
Sinuhet1
Muska hraje ale dobre, je to jen otazka casu (pokud se teda nezrani
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist