Muchová pokračuje na US Open v dominanci, set neztratila ani s Frechovou a má na dosah osmifinále

30. 8. 2023, 22:46
Aktuality 8
Karolína Muchová (27) pokračuje na US Open beze ztráty setu a už počtvrté postoupila do třetího kola závěrečného grandslamu sezony. Finalistka nedávného French Open, která se v New Yorku řadí mezi černé koně, si poradila snadno 6:3, 6:3 s Magdalenou Frechovou (25). O vyrovnání svého maxima ve Flushing Meadows, osmifinále z roku 2020, se popere s domácí divokou kartou Taylor Townsendovou (27).
Karolína Muchová (© Profimedia)

Karolína Muchová stále čeká na svůj druhý triumf na nejvyšším okruhu, ale letos jí drží zdraví a olomoucká rodačka prožívá nejlepší sezonu kariéry. Po čtvrtfinálových účastech na betonech v Aucklandu, Dubaji a Indian Wells zazářila na French Open postupem do svého prvního grandslamového finále, v němž nebyla daleko od skalpu světové jedničky Igy Šwiatekové.

První přípravný turnaj před US Open, kde před pěti lety prorazila na hlavní tour, se jí příliš nepovedl. Zatímco ve Varšavě vypadla už ve druhém kole po šokující prohře s Rebeccou Šramkovou, v Montrealu se probojovala do osmifinále a na dalším podniku WTA 1000 v Cincinnati až do finále. Zlepšenou formu relativně nová členka TOP 10 žebříčku využívá na US Open, kde do třetího kola prošla suverénně.

Statistiky zápasu Muchová - Frechová

Aktuální světová desítka a česká dvojka zatím v New Yorku nemusela řešit výraznější komplikaci. Set nepovolila Storm Hunterové ani ve středu Magdaleně Frechové, kterou podobně snadno přehrála také loni v listopadu na finálovém turnaji Davisova poháru. Polské tenistce nenabídla jedinou brejkbolovou šanci, utkání zakončila s poměrem 23 vítězných úderů a 16 nevynucených chyb a postup slavila za 80 minut.

Muchová je ve třetím kole na US Open počtvrté v kariéře a jejím maximem v tomto dějišti je osmifinále z roku 2020. O celkově šestou účast ve druhém týdnu majorů bude usilovat proti další z bývalých osmifinalistek Taylor Townsendové. S domácí zástupkyní se utká poprvé.

Američanka se loni v dubnu vrátila po mateřské pauze a ve Flushing Meadows znovu po čtyřech letech úřaduje. Osmifinalistka ročníku 2019, během něhož si vyšlápla na Simonu Halepovou, neztratila set s Varvarou Gračovovou ani nasazenou devatenáctkou Beatriz Haddadovou Maiaovou.

Druhá česká zástupkyně ve středu ve druhém kole neuspěla, Petra Kvitová v rámci Night Session podlehla bývalé světové jedničce a dvojnásobné finalistce Caroline Wozniacké z Dánska.

Na Muchovou se ve čtvrtek pokusí navázat Marie Bouzková, Linda Nosková, Karolína Plíšková a čerstvá wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová.

 

Šwiateková – Savilleová 6:3, 6:4

Ani Iga Šwiateková na letošním US Open ještě nemusela do rozhodující sady. Po demolici Rebeccy Petersonové v úvodním kole si poradila i s bývalou světovou dvacítkou Darjou Savilleovou. Proti ruské rodačce reprezentující Austrálii měla ovšem mnohem více práce. Ze tří brejkbolových hrozeb nedokázala odvrátit jedinou a na kurtu se zdržela přes hodinu a půl.

Aktuální světová jednička bojuje letos v New Yorku nejen o zopakování loňského triumfu, ale také o setrvání na tenisovém trůnu. Aby se udržela v čele žebříčku, musí dosáhnout v americkém velkoměstě na lepší výsledek než stíhající Aryna Sabalenková. Bělorusku čeká utkání druhého kola ve čtvrtek.

Ve Flushing Meadows startovala v minulosti čtyřikrát a každou účastí se zlepšovala. Po druhém kole v roce 2019, třetím před třemi lety a předloňském osmifinále tady loni i díky skalpům Sabalenkové a Ons Jabeurové v posledních dvou zápasech kralovala.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 65.000.020 dolarů
středeční výsledky (30. 8. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Muchová (10-ČR) - Frechová (Pol.) 6:3, 6:3
Wozniacká (Dán.) - Kvitová (11-ČR) 7:5, 7:6 (7:5)
Šwiateková (1-Pol.) - Savilleová (Austr.) 6:3, 6:4
Rybakinová (4-Kaz.) - Tomljanovicová (Austr.) bez boje
Gauffová (6-USA) - M. Andrejevová (-) 6:3, 6:2
Bencicová (15-Švýc.) - Miyazakiová (Brit.) 6:3, 6:3
Lin Zhu (Čína) - Azarenková (18-) 6:3, 6:3
Ostapenková (20-Lot.) - Avanesjanová (-) 6:3, 5:7, 7:5
Lin Zhu (Čína) - Azarenková (18) 6:3, 6:3
Townsendová (USA) - Haddadová Maiaová (19-Braz.) 7:6 (7:1), 7:5
Bradyová - Linetteová (24-Pol.) 6:1, 2:6, 6:2
Cirsteaová (30-Rum.) - Kalinská (-) 6:3, 6:4
Mertensová (32-Belg.) - Collinsová (USA) 3:6, 7:6 (9:7), 6:1
Juvanová (Slovin.) - Davisová (USA) 6:7 (3:7), 6:4, 6:3
Schmiedlová (SR) - Masárová (Šp.) 7:6 (7:0), 6:2
Xinyu Wang (Čína) - Sorribesová (Šp.) 5:7, 6:3, 6:4
Peraová (USA) - Xiyu Wang 3:6, 7:6 (7:5), 6:2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Santamariaová/Ninomijaová (USA/Jap.) 6:7 (5:7), 6:1, 6:4
Kolodziejová/Nosková (ČR) - Jonesová/Loebová (USA) 4:6, 6:1, 6:0
Strýcová/Vondroušová (ČR) - Mihalíková/Y. Xu (SR/Čína) 6:4, 6:1
Plíšková/Vekičová (ČR/Chorv.) - Bronzettiová/Hozumiová (It./Jap.) 6:4, 6:7 (4:7), 6:3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
Liverpool22
zkušeně dopodávala zápas a s Vekič jdou dále smile Jen škoda 2. setu - Kája mohla pošetřit síly
Reagovat
Liverpool22
tak nakonec postup bez boje smile alespoň pošetří rameno i když na zápas s Ajlou jsem se těšil.
Reagovat
Liverpool22
super a velká gratulace k postupu smile Muška smile měla zápas od začátku pevně v rukách a hlavně na servisu dominovala - ani jednou neprohrála servis + výborně mixovala hru smile
Uvidíme co přinese zápas s domácí Taylor, která tady hraje velmi dobře - mohl by to být super zápas ve skvělé atmosféře
Reagovat
turista
Ano. Velká gratulace pro Mušku!
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
Frick
Ještě uvidíme na GS nebo i celé WTA tůře souboj hráček, kteří se spolu poprvé utkaly (na WTA turnaji) v 00. letech? Nemůže to být úplně naposledy?
Reagovat
Frick
*které
Reagovat
EllNino
Jeste Petra s Azarenkou treba jeste, nebo s Kanepi, pripadne Venus
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist