Muchová: Potřebovala jsem dobít baterky. Teď už jsem zase ready

DNES, 10:47
Rozhovory 12
Karolína Muchová (28) po skvělém vystoupení na tisícovce v Pekingu oželela start na dalším podniku WTA 1000 ve Wuhanu a minulý týden obětovala odpočinku. Možná i proto ve středu bez větších potíží zvládla vstup do akce WTA 500 v Ningbu, kde porazila 6:3, 7:5 z kvalifikace rozehranou Australanku Olivii Gadeckou (22).
Profily hráčů
Karolína Muchová (© EMMANUEL WONG / GETTY IMAGES ASIAPAC / Getty Images via AFP)

"Olivia byla těžkou soupeřkou. Hlavně v posledním gamu mi sebrala dost sil. Ale jsem spokojená s tím, jak jsem hrála a že jsem postoupila do druhého kola," komentovala Muchová, jež poslední hru získala po odvrácení sedmi gamebolů a využití druhého mečbolu.

Poté, co na začátku října odehrála sedm zápasů v Pekingu, kde porazila i dvě hráčky TOP 10 Arynu Sabalenkovou a Qinwen Zheng a prohrála až ve finále s Coco Gauffovou, se minulý týden odhlásila z další tisícovky ve Wuhanu a odpočívala.

"Měla jsem za sebou dva fyzicky i psychicky náročné týdny a potřebovala jsem dobít baterky. Ale myslím, že teď už jsem zase ready," usmívala se osmadvacetiletá rodačka z Olomouce, jejíž kariéru brzdí časté zdravotní potíže.

Statistiky zápasu Karolína Muchová – Olivia GadeckáStatistiky zápasu Karolína Muchová – Olivia Gadecká (@ Livesport)

O postup do čtvrtfinále si měla ve čtvrtek zahrát s domácí nasazenou dvojkou, světovou sedmičkou a olympijskou vítězkou z Paříže Qinwen Zheng. S dvaadvacetiletou Číňankou vede ve vzájemné bilanci 2:1, naposledy ji porazila 2:0 na sety před dvěma týdny v Pekingu.

"Každý zápas proti ní je těžký. Budu se snažit předvést maximum a navázat na Peking," řekla česká tenistka figurující na 29. místě světového žebříčku. To ale ještě netušila, že se Číňanka kvůli zdravotním potížím odhlásila a v soutěži ji nahradila Rumunka Jaqueline Cristianová.


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
1semi1
... Nebylo to o odpočinku jako že o strategickém rozhodnutí - Ningbo má 7 LLs v draw ... ona/její tým to věděli moc dobře, protože by beztak určitě hrála jenom jeden z těch 2 turnajů
Reagovat
ladinec
Co to má za kruhy pod očima?
Reagovat
com
no dobila si ty baterky a celou noc si hrala smile
Reagovat
ladinec
S čím si hrála celou noc
Reagovat
com
to ja nevim co ma za hracky.. Ja ji u toho nesvitil smile
Reagovat
frenkie57
Pařila na PS, vy sprosťaci.
Reagovat
Sinuhet1
Reagovat
ladinec
Co to má za kruhy pod očima?
Reagovat
1semi1
... Stín světel...
Reagovat
mikina23
Sledovala jsem 2.set a moc ready mi Karolína nepřipadala. Kdyby Australanka dobře podávala a nenasekala tolik dvojchyb, tak mohla Karolínu klidně porazit.
Reagovat
frenkie57
Ano, byla tam znát určitá nerozehranost po té pauze, možná by se šlo do třetího setu, ale nevěřím, že by Muška Gadeckou nezvládla.
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist