Muchová si odpočinula a v Ningbu pokračuje v dobrých výkonech, Siniaková do čtvrtfinále neprošla

DNES, 09:59
Aktuality 17
WTA NINGBO - Karolína Muchová (28) si po finále na tisícovce v Pekingu vzala týden na odpočinek a nyní v Číně pokračuje ve skvělé formě i na pětistovce v Ningbu. Do turnaje vstoupila výhrou 6:3, 7:5 nad kvalifikantkou Olivií Gadeckou (22) a s Rumunkou Jaqueline Cristianovou si zahraje o postup do čtvrtfinále. To si už ve středu mohla zajistit Kateřina Siniaková (28), jež ale po setech 6:1, 3:6, 2:6 už popáté prohrála s nasazenou Darjou Kasatkinovou (27).
Karolína Muchová (© ČTK / AP / Achmad Ibrahim)

Muchová – Gadecká 6:3, 7:5

Semifinalistka posledních dvou ročníků US Open Karolína Muchová se před dvěma týdny dostala díky suverénním výhrám v úvodních kolech a skalpům Aryny Sabalenkové či Qinwen Zheng do finále turnaje WTA 1000 v Pekingu, kde prohrála až s Coco Gauffovou a neukončila čekání na druhý a nejcennější triumf. Následně se odhlásila z navazující tisícovky ve Wuhanu, aby se tento týden mohla představit v plné síle na podniku WTA 500 v Ningbu.

A vstup do soutěže osmadvacetiletá rodačka z Olomouce zvládla. O šest let mladší australskou kvalifikantku Olivii Gadeckou porazila v prvním vzájemném střetnutí 6:3, 7:5.

První set měla česká tenistka pod kontrolou. Po svém podání vyhrála 16 z 19 fiftýnů, v prvním a posledním gamu proměnila obě šance na brejk a po půl hodině vedla 1:0 na sety.

Ve druhé sadě ale o servis dvakrát přišla a musela opakovaně dohánět manko brejku. Do třetího dějství však zápas dojít nenechala. Od stavu 3:4 získala 4 z 5 gamů a v závěrečné hře, která šla sedmkrát přes shodu, proměnila po chybě soupeřky druhý mečbol.

Statistiky zápasu Karolína Muchová – Olivia GadeckáStatistiky zápasu Karolína Muchová – Olivia Gadecká (@ Livesport)

Svěřenkyně Emila Miškeho od začátku US Open odehrála 14 zápasů a 12 z nich vyhrála. Přestože se bývalá světová osmička po operaci zápěstí vrátila na kurty teprve v červnu a body sbírá pouhé necelé měsíce, ve světovém žebříčku se již vrátila do TOP 30 a navíc téměř tři čtvrtě roku může své postavení jen vylepšovat. Po návratu má zápasovou bilanci 19:6.

Ve druhém kole měla Muchová vyzvat domácí nasazenou dvojku a světovou sedmičku Qinwen Zheng, kterou naposledy porazila 2:0 na sety před dvěma týdny v Pekingu. Finalistka Australian Open a olympijská vítězka z Paříže Qinwen Zheng ale na rozdíl od české tenistky minulý týden neodpočívala, ve Wuhanu prohrála až třísetové finále s Arynou Sabalenkovou a z Ningba se kvůli nemoci a drobným zraněním odhlásila.

Muchová si tak o postup do čtvrtfinále zahraje s Rumunkou Jaqueline Cristianovou, jež se do hlavní soutěže dostala až jako sedmá náhradnice navzdory nezdaru v prvním kole kvalifikace. Česká tenistka vede ve vzájemné bilanci 2:0, naposledy uspěla hladce ve dvou setech před dvěma týdny v Pekingu.

 

Kasatkinová – Siniaková 1:6, 6:3, 6:2

Kateřina Siniaková vyřadila v úvodním kole na pětistovce v Ningbu rozjetou Magdu Linetteovou a také ve druhém zápase čelila neoblíbené soupeřce, s níž má negativní vzájemnou bilanci. Předloni v Hamburku poprvé na pátý pokus porazila Darju Kasatkinovou, ale na čínském betonu proti nasazené pětce neuspěla.

Aktuální deblová světová jednička měla souboj s Ruskou několikrát skvěle rozehraný. V úvodním dějství jí povolila jen jeden game a v tom následujícím dvakrát vedla o brejk. Ani jeden z nich však nepotvrdila, v delší šesté hře ztratila servis znovu a manko smazat nedokázala.

Také v rozhodující sadě si vytvořila náskok. Jenže od stavu 2:0 uhrála v následujících pěti gamech jen šest fiftýnů a sérii získaných her Kasatkinové se jí zastavit nepodařilo.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Siniaková tak neobhájila loňský výsledek v tomto dějišti a hlavně body za loňský triumf v Nanchangu a do svého teprve čtvrtého letošního čtvrtfinále na nejvyšším okruhu neprošla. V žebříčku se propadne a v pondělním vydání bude nejlépe na 49. místě. Stále ji mohou přeskočit Clara Tausonová s Diane Parryovou, což by znamenalo konec členství v TOP 50.

Kasatkinová je v letošní sezoně specialistkou na turnaje WTA 500. Všech pět finále v tomto roce absolvovala právě na pětistovkách, ovšem titul získala jen na trávě v Eastbourne. Ve čtvrtfinále bude její soupeřkou Julia Putincevová.

Výsledky turnaje WTA 500 v Ningbu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

17
Přidat komentář
Mantra
Halt ty vložky dělají divy.
Reagovat
com
s křidélky smile ..proto tam po kurtu lítala lip nez Siniacka
Reagovat
Alien
Dobrý den. Zápas Kačky jsem bohužel nedohledal. Podle výsledku se jeví, že to byla celkem vyrovnaná partie. Prosím vás, po psychické stránce to naše reprezentantka tentokrát ustála?
Reagovat
TSP
V žádném případě to neustála, chovala se jako běžně, pobrekávala, vztekala se, šklebila se a občas mrskla raketou, a co přitom pronášela, je lépe nevědět. Ještě, že jí v Číně nerozuměli. Jinak se průběh utkání a ani jeho výsledek nelišil od mého očekávání.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Prví set jasně ve prospěch Katky byl očekávaný?
Reagovat
tommr
Katka Siniaková si připsala další úplně zbytečnou prohru. V prvním setu Kasatkinu smázla a ve druhém a ve třetím vedla o brejk ale nedokázala ho potvrdit a pak se pokaždý doslova sesypala ...
Kasatkina je jedna z nejnechutnějších pinkálistek na okruhu. Jen vrací a vrací a čeká na chybu soupeřky. Labilní Katka je bohužel pro ní přirozená kořist ...
Reagovat
com
v prvnim setu sem si rikal, ze by fakt mohla dojit zas az k titulu.. ale pak to bylo k
Reagovat
tommr
však tam taky ke konci bulela jak želva ...
Reagovat
frenkie57
Hlavní problém jsem dneska viděl v neúčinném servisu, kterým si Katka vůbec nepomáhala a potom musela body vydřít v dlouhých výměnách, což byla voda na mlýn Kosatce. Škoda no, rozehrané to měla pěkně, dalo se to vyhrát ve dvousetech, ale ta neschopnost vyhrávat si svoje servisgamy katku nakonec položila.
Reagovat
1semi1
Bože Katka tak skvělý tenis - škoda toho strašného podání, které ji tak brzdí
Reagovat
ladinec
Proč to podání netrenuje? Každý to vidí.....
Reagovat
1semi1
Ona ho trénovala hodně, ale už se jim nepodařilo odstranit špatnou techniku, kterou se naučila v mládí. Má ho trochu pozměněné, ale na normální techniku už se jí přejít nepodařilo
Reagovat
com
Kasatkina zatim solidne mimo.. smile
Reagovat
com
uz sou mimo obe
Reagovat
Otmar
No, Muška dneska zrovna neperlivá, druhý set zachránila s odřenýma ušima, ale budiž. Ta výhra byla v podstatě "povinná", uhrála jí,tak co. Příště to bude určitě lepší. Ale několik krásných balónů tam bylo i tak!! Prima!
Reagovat
tommr
hlavně ta defenzivní zadovka byla pěkná i když nakonec k bodu nevedla. Snad nám jí ještě ukážou v nějakým highlightu ...
Reagovat
frenkie57
Nebo ten náběh k síti a volej zahraný pěkně odspoda na opačnou stranu. To už je hotový trademark Mušky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist