Muchová si po dlouhé pauze moc nezahrála, soupeřka jí v Eastbourne po čtyřech gamech vzdala

25. 6., 15:38
Aktuality 9
WTA EASTBOURNE - Karolína Muchová (27) měla značně usnadněný svůj první soutěžní zápas od loňského US Open a po dlouhé zdravotní pauze zaviněné zraněním pravého zápěstí. Bývalá světová osmička se v utkání prvního kola v Eastbourne na kurtu zdržela jen 20 minut, jelikož jí Elina Avanesjanová (21) za stavu 1:3 ze svého pohledu vzdala. O čtvrtfinále bude česká grandslamová finalistka bojovat s Magdou Linetteovou (32).
Karolína Muchová se v utkání prvního kola zdržela na kurtu jen 20 minut (© AFP)

Muchová – Avanesjanová 3:1 / skreč

Karolína Muchová odehrála v úterý v Eastbourne svůj premiérový soutěžní duel od loňského US Open a v prvním ostrém zápase po dlouhé zdravotní pauze svou formu ani kondici neprověřila. Finalistka loňského French Open a bývalá světová osmička se totiž na kurtu zdržela jen 20 minut.

S Elinou Avanesjanovou absolvovala pouhé čtyři gamy. V tom úvodním sice brejkbol nevyužila, nicméně o dvě hry později se jí to podařilo a následně brejk potvrdila. Ruska se poté za stavu 1:3 ze svého pohledu rozhodla v utkání kvůli zranění nepokračovat.

Rodačka z Olomouce prožívala loni nejlepší období své kariéry a i díky finále na French Open a na tisícovce v Cincinnati a semifinále na US Open debutovala v TOP 10 světového pořadí. O poslední měsíce loňské sezony však přišla a mimo jiné nemohla poprvé startovat na Turnaji mistryň.

Zranění pravého zápěstí se nejprve pokusila řešit konzervativní léčbou. Operaci se ale nevyhnula a na kurty se vrací až v tomto týdnu na poslední wimbledonské generálce v Eastbourne. Pokud jí zdraví vydrží, má v plánu účast ve Wimbledonu i na olympijských hrách v Paříži.

Ve druhém kole probíhajícího turnaje se utká s Magdou Linetteovou. S Polkou odehrála tři souboje a v posledních dvou v Soulu 2019 a Dauhá 2020 měla jednoznačně navrch. Ve vzájemné bilanci vede 2:1.


Výsledky turnaje WTA 500 v Eastbourne

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Astarin
No když jsem viděl na livescore u zápasu Muchové, tak ve mě hrklo. To byla úleva, když jsem si všiml, že to nebyla Muška, kdo skrečnul.
Reagovat
GeoTen
Přesně to samé u mě.
Reagovat
Levinest
Já se na to naštěstí díval, jinak bych to měl stejně. Jinak Karolína vypadá herně velmi dobře!
Reagovat
Ronnyx
Konečně Muška zpět na okruhu, dneska byla radost sledovat i těch pár výměn
Reagovat
Levinest
Mám to a viděl jsem to úplně stejně
Reagovat
EllNino
Nejlepší zpráva letošní roku :)

Muška hraje
Reagovat
victim
Taky už jsem se nemohl dočkat.
Reagovat
ladinec
Jak dlouho?
Reagovat
Levinest
No já doufám, že tyto jízlivé poznámky budou brzy zapomenuty. Trochu optimismu, člověče
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist