Muchová si vzala čas na odpočinek. Po finále v Pekingu se odhlásila z další tisícovky ve Wuhanu

DNES, 06:58
Aktuality 12
Karolína Muchová se odhlásila z turnaje WTA 1000 ve Wuhanu. Česká tenistka se tak rozhodla po úspěšném, nicméně náročném vystoupení na předchozí tisícovce v Pekingu, kde odehrála sedm zápasů, připsala si dva skalpy hráček TOP 10 a prohrála až v nedělním finále s Coco Gauffovou. V Číně by se měla představit ještě v Ningbu.
Profily hráčů
Karolína Muchová (© Profimedia)

"Letos bohužel nejsem schopná ve Wuhanu hrát. Po náročném programu v Pekingu potřebuju čas na rekonvalescenci. Uvidíme se příští týden v Ningbu," oznámila na sociálních sítích Muchová, která trpí na častá zranění a snaží se jim předcházet. V červnu se vrátila po devět měsíců dlouhé pauze zaviněné operací zápěstí.

Osmadvacetiletá rodačka z Olomouce na poslední akci v Pekingu ztratila s prvními čtyřmi soupeřkami dohromady jen 12 gamů, následně si vyšlápla na 15 zápasů neporaženou světovou dvojku Arynu Sabalenkovou z Běloruska i domácí světovou sedmičku a olympijskou vítězku Qinwen Zheng a pošesté v kariéře si zahrála finále.

Druhý a nejcennější titul ale nevybojovala, ve finále nestačila na Američanku Coco Gauffovou. Přesto v součtu s US Open (semifinále) vyhrála 11 z posledních 13 zápasů a v žebříčku se posunula již do TOP 30.

V Číně by Muchová měla ještě zůstat a příští týden se představit na podniku WTA 500 v Ningbu. Do konce sezony by pak měla být součástí už jen českého týmu na finálovém turnaji Billie Jean King Cupu, nicméně trenér Emil Miške naznačil, že účast na týmové soutěži ještě s ohledem na zdraví hráčky zváží.

Ve Wuhanu si místo Muchové zahraje ruská náhradnice Kamila Rachimovová, jež v úterý v prvním kole narazí na Japonku Mojuku Učijamaovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
muster
no a je to tady, únava a špatná kondice
Reagovat
lvicek
Pritom se program ve Wuhanu posouva a posouva... No nic, Muska si za sest odehranych turnaju zajistila nasazeni na AO, tak si zkusme predstavit, ze pristi rok treba tech turnaju zvladne odehrat 12 nebo dokonce plnych 16 ;).
Reagovat
tommr
od letoška se hráčkám započítává 18 nejlepších turnajů ...
Reagovat
lvicek
Ty brdo, no tak 18 to teda nevim, nevim, ja bych se zatim drzela nejakych rozumnych cilu.
Reagovat
Dobry-den
Tak to jsem opravdu nečekal. :)

Koukám, že odstoupila i původní soupeřka Mušky - Učidžimaovou nahradila Učijamaová.
Reagovat
Petr_Fisk
To je její nevlastní teta.
Reagovat
A211
Asi logický
Reagovat
Serpens
Doufám, že se ale nevybodne na Fed Cup, tak jak mlží její trenér. Pak tam nemáme nic, Lindě nevěřím ani zápas.
Reagovat
com
to ma z toho, ze hraje i ctyrhry.. Pak ji nemaj dojit sily smile
Reagovat
com
vzdyt to rikam, jeji deblova partacka Badosa se odhlasila taky
Reagovat
muster
Chromačeva se zblázní
Reagovat
Kandinsky1
Ale že nás s tím odstoupením ale napínala
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist