Muchová si zahraje semifinále i v Ningbu, Krejčíková generálku na Turnaj mistryň vzdala

18. 10., 12:51
Aktuality 95
WTA NINGBO - Karolína Muchová (28) na třetím turnaji po sobě postoupila do semifinále. Po US Open a tisícovce v Pekingu je mezi čtyřkou nejlepších i na podniku WTA 500 v čínském Ningbu, kde v deštěm přerušeném čtvrtfinále porazila 2:6, 6:2, 6:3 světovou dvanáctku Annu Kalinskou (25) a z posledních 16 zápasů si připsala již 14. vítězství. O finále, v němž by usilovala o druhý a nejcennější titul, si zahraje s další Ruskou Mirrou Andrejevovou (17), které vzdala Barbora Krejčíková (28).
Karolína Muchová (© AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia)

Kalinská – Muchová 6:2, 2:6, 3:6

Karolína Muchová si minulý týden po předchozím náročném programu v Pekingu naordinovala odpočinek místo startu ve Wuhanu, aby se nyní mohla představit v plné síle na podniku WTA 500 v Ningbu. A znovu potvrzuje svou skvělou formu.

Osmadvacetiletá rodačka z Olomouce po dvousetových výhrách nad Australankou Olivií Gadeckou a Rumunkou Jaqueline Cristianovou našla recept i na světovou dvanáctku Annu Kalinskou, kterou zdolala 2:6, 6:2, 6:3 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 3:0.

V prvním setu česká tenistka přišla dvakrát o podání, ve dvou gamech neproměnila šance na brejk a teprve podruhé z posledních 18 zápasů prohrála úvodní dějství. Přestože se v této situace v uplynulých týdnech téměř neobjevovala, dokázala nepříznivý vývoj podruhé po červnovém comebacku otočit.

O tři roky mladší Ruska jí k obratu pomohla ztrátou jistoty na servisu, naopak Muchová už o podání nepřišla. V úvodu rozhodujícího dějství česká tenistka zlikvidovala dva brejkboly, v páté hře udeřila rozhodujícím brejkem a náskok už nepustila. Zápas ukončila na returnu po více než dvou a půl hodinách boje.

Statistiky zápasu Anna Kalinská – Karolína MuchováStatistiky zápasu Anna Kalinská – Karolína Muchová (@ Livesport / Enetpulse)

"Byl to velmi dlouhý a fyzicky neuvěřitelně náročný zápas. Je skvělé, že si tady zahraju další semifinále," komentovala Muchová vítězný obrat. Zatímco na esa vyhrála 11:0, na dvojchyby 'prohrála' 2:13. Celkem 24 bodů tak získala bez nutnosti hrát výměnu, zatímco soupeřka jen zaznamenala jen dva takové fiftýny.

"Snažila jsem se soustředit na svůj servis a čekat na šanci na returnu. Jsem šťastná, že jsem nakonec vyhrála a postoupila dál," dodala.

Svěřenkyně Emila Miškeho od začátku US Open odehrála 16 zápasů s parádní bilancí 14 výher a 2 porážky. Na newyorském grandslamu si druhý rok po sobě zahrála semifinále, na turnaji WTA 1000 v Pekingu i díky skalpům hráček TOP 10 Aryny Sabalenkové či Qinwen Zheng prohrála až ve finále a nyní je znovu v semifinále i v Ningbu.

Přestože se bývalá světová osmička vrátila na kurty po operaci zápěstí teprve v červnu a body sbírá necelé čtyři měsíce, v živém světovém žebříčku se již posunula na 25. místo a navíc téměř tři čtvrtě roku může své postavení jen vylepšovat. Po návratu má zápasovou bilanci 21:6.

O 7. finále, v nichž slavila jediný titul jen na menším podniku WTA 250 v Soulu 2019, si zahraje v prvním vzájemném duelu se sedmnáctiletou členkou TOP 20 Mirrou Andrejevovou.

M. Andrejevová – Krejčíková 7:6, 3:2 / skreč

Barbora Krejčíková měla v Ningbu poslední možnost se připravit na svůj druhý singlový start na Turnaji mistryň. V úvodním zápase se trápila s domácím lucky loserem a hráčkou z až třetí stovky žebříčku Ye-Xin Ma a na kometu Mirru Andrejevovou už nestačila.

V úvodní sadě neustále tahala za kratší konec. Hned v první hře likvidovala tři brejkboly a pak musela dvakrát dohánět manko brejku. Více než hodinový set nakonec ztratila poměrem 5:7 v tie-breaku.

Mnohem lepší vstup měla do druhého dějství. Brejk z úvodního gamu však nepotvrdila a za stavu 1:2 se nechala zřejmě kvůli problému v oblasti zad ošetřovat mimo kurt. Pak ještě zkusila dvě hry, ale v utkání už pokračovat nemohla. Následně se odhlásila ze čtyřhry.

S Andrejevovou prohrála úvodní set i ve čtvrtém vzájemném souboji. Obrat se jí podařil pouze v osmifinále letošního Australian Open a už podruhé proti ní vzdala (loňský Wimbledon). Jelikož se odhlásila z další pětistovky, která je na programu v příštím týdnu v Tokiu, čeká ji ve zbytku sezony už jen Turnaj mistryň v saúdskoarabském Rijádu.

Krejčíková si zhoršila letošní bilanci ve čtvrtfinálových duelech na 1:5. Do další fáze prošla pouze ve slavném Wimbledonu, kde po několika protrápených měsících zaznamenala šokující triumf a svůj druhý grandslamový titul ve dvouhře.

Andrejevová odehrála své osmé letošní a zároveň kariérní čtvrtfinále a potřetí se dostala dál, poprvé mimo antukové dvorce.

První semifinálovou dvojici vytvořily Ruska Darja Kasatkinová a Paula Badosaová ze Španělska.

Výsledky turnaje WTA 500 v Ningbu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

95
Přidat komentář
Dobry-den
Gratulace Mušce.
Bohužel zbývající soupeřky mají výborný pohyb a obranu, to Mušce nesedí. Navíc únava po dnešním náročném zápase, nevidím to dobře.

Bára - to je fakt úkaz, v dobrým i ve zlým. Divná patrona.
Reagovat
paddy
nechápu, proč tady všichni pláčete smile
Sabalenka vyhrála Wuhan, když hrála v pěti dnech pět zápasů, z toho tři 3set
profesionálně trénovaného jedince nemůže dnešní zápas odrovnat
jedině toho, kdo nemá kondici, ale to nemůže být případ profesionálního sportovce smile
Reagovat
aligo
Reagovat
A211
Záleží na délce a počtu výměn.
Reagovat
tommr
je to individuální. Karolína na tom co se týče kondice určitě není tak dobře jako Sabalenka a včerejší zápas jí nejspíš hodně vyčerpal ...
Reagovat
A211
Sabalenka ukončuje výměny teď hodně rychle.
Reagovat
Mony
Ten Tsipísek se hrou nějak opičí po Mušce ,že?
Reagovat
Otmar
Muška dokázala sobě i nám, že dokáže otočit špíl proti kvalitní soupeřce, i když se jí hrubě nedaří a moc jí to nejde. Pro mně cenné poznání, z výhry mám radost a těším se, co bude dál. Anna závěr probendila, ale jinak hrála dobře, perfektní returny a v prvním setu ukázala recept na Mušku..... prostě jí nepustit do kurtu a nechat ji vymýšlet ptákoviny za BS. Vítězství stavím velmi vysoko ve výčtu jejich výher!
Reagovat
frenkie57
Aničce se u zkažených úderů vždy frustrací podlomily kolena a chvilku seděla na kurtu jak hromádka neštěstí. Až mě jí bylo trošičku líto.
Muška opět prokázala bojovnost, ten první set jsem neviděl(jsem rád), ale od druhého setu se začalo momentum mače přeci jenom přelévat na stranu Karolíny. Anna hodně pomohla Mušce těmi DF. Muška na servisu je také jak na houpačce - chvíli esuje a chvíli netrefí výseč.
Zítra očekávám s Mirrou lepší výkon a pak již budeme vyhlížet duel s Badosou, se kterou se letos utká již potřetí, z toho podruhé ve finále. Tedy doufám, že to tak bude.
Reagovat
tommr
Dneska byl mezi hráčkama největší rozdíl na servisu. Karolína nastřílela 11 es zatímco Kalinskaya ani jedno. U dvojchyb byl poměr přesně opačnej - Kalinskaya jich nasekala 12 zatímco Karolína jen jednu ...
Ve výměnách byla dneska překvapivě o něco lepší Kalinskaya která se sice moc nezdá ale má ránu jako z děla ...
Reagovat
Liverpool22
Přesně tak. Anička tam nasekala dvojchyb jak máku. Muška se postupně zlepšovala a její výkon gradoval
Reagovat
Nola
Anna by mohla byt lepsou hrackou, keby si dala do poriadku hlavu, hra velmi slusne, ale ked sa jej prestane darit, tak zacne panikarit, ale nemusi byt velmi smutna, partner jej donesie balik a kupi mozno letovisko.... to len taka blba poznamka, nemozem si pomoct

mne chyba na okruhu Elena, snad nastupi na TM, nechcem verit tym famam co koluju, to mi pride total ujete
Reagovat
Liverpool22
Jo, jo Anna dnes opět skvěle začala, ale nedokázala udržet vysoký level. Na začátku 2. setu se nechala rozhodit, kdy tam sběrač honil nějakou cikádu a pak dala dvě dvojchyby a už se vezla - tohle se jí stává často, že vypadne z role.
Rybka chybí - na TM snad bude hrát a hlavně věřím, že od nové sezóny začne zase válet a tenis jí bude bavit
Reagovat
frenkie57
jj, také jsem koukal, jaké koule jí tam Anna posílá vzhledem k její postavě. Za ty by se nemusela stydět ani Amazonka.
Reagovat
com
No diky skreci Krejči si na ni zitra mlada odpocata Andreeva pekne smlsne
Reagovat
Levinest
Tyto komenty jsou jen snůškou blábolů člověka který nemá radost ze života. Prostě hodně hloupé nesmysly
Reagovat
com
uvidime zitra
Reagovat
tommr
a co napsal tak strašnýho? Já si taky myslím že Muška bude zítra ve značný nevýhodě. Její zápas skončil až po půlnoci místního času a stál jí určitě hodně fyzických i psychických sil který jí budou proti mladý a odpočatý Rusce chybět ...
Reagovat
frenkie57
A je to. Zaplaťpánbůh. Gratulace Káje.
Reagovat
zfloyd
Reagovat
Nola
to bolo uplne jasne po prehranom 2.sete, Anci nema mentalitu vitazov , ma slusne udery z oboch stran, ale ak nevyhra v 2.setoch, je na prasky, snad jej poskytne pomazanie partner, ten ma skusenost
Reagovat
frenkie57
Já myslím, že není jasné nic, dokud není dohraný poslední míč. takových zápasů jsem už pár viděl, kdy to bylo až drtivě jasné a stejně to nedopadlo.(viz. Maki vs. Cirstea)
Reagovat
tommr
byly to ale nervy až do posledního míčku. Karolína začala hodně špatně ale postupně se zlepšovala a ke konci navíc trochu pomohla i soupeřka ...
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
honza.khp
to byl ale divnej zápas , kolik tam je hodin? po půlnoc nebo po 1?
Reagovat
Oin
00:15
Reagovat
tommr
snad se dá Karolína do zítřka do pořádku. Dnešní zápas jí musel vyštavit fyzicky i psychicky ... ...
Reagovat
Oin
Jupíkyty!
Reagovat
frenkie57
Sedmá hra úplně odevzdaná. Ještěže potvdila Kája ten brejk. Po té pauze zase karolína netrefuje první servis, bude to ještě boj.
Reagovat
frenkie57
Brilantně odehraný servisgem.
Reagovat
elsky
Kalinskaja to po ruském vzoru před koncem zabalila
Reagovat
com
na co by se namahala, Sinner vydela v Arabii dost pro sebe i pro ni smile
Reagovat
vavrinec
To sice ano, ale co s těmi bambiliony na tyrolských horských pastvinách, kam se Janik uchýlí po konci kariéry ?
Reagovat
frenkie57
Bude pást Milky...
Reagovat
tommr
Karolína teď úplně vypustila hru na returnu a zřejmě kalkuluje s tím že to už nějak dopodává. Aby toho ale ještě nelitovala ...
Reagovat
Mantra
Nehraje to na fyzičku
Reagovat
Mantra
Neuhraje
Reagovat
tommr
Škoda že v Ningbo není s Karolínou ani Miške ani Flipkens takže jí během tý pauzy nemá kdo poradit co proti Kalinský hrát ...
Reagovat
aligo
Když je zápas přerušený, tak může použít telefon a oni jí poradí na dálku
Reagovat
Nola
pustila som na chvilu stream a sledujem, ze Anci je znovu odeta v Nike, no ten mastickar ma velmi dobry vplyv, len nie tenisovo, tam potrebuje aj pomazat, hlava je stale niekde mimo, je to kocka, to vedel uz velmi davno Gyros
Reagovat
Nola
pustila som na chvilu stream a sledujem, ze Anci je znovu odeta v Nike, no ten mastickar ma velmi dobry vplyv, len nie tenisovo, tam potrebuje aj pomazat, hlava je stale niekde mimo, je to kocka, to vedel uz velmi davno Gyros
Reagovat
lvicek
Zajimave, ted Tittelbach rikal, ze by byvala Muska Wuhan zkusila hrat, ale ze finale dohraly v nedeli celkem pozde, tiskovka byla uz v noci, takze do Wuhanu pry dorazila az v pondeli (Flipkens pry jela napred). A ze kdyby mohla hrat v utery nebo stredu, tak ze by hrala, ale pry mela hrat hned v pondeli. Pritom ja mam dojem, ze ve Wuhanu na zacatku taky prseloo a program se zpozdoval? Clovek by cekal aspon nejakou zakadni splupraci mezi turnaji, ze kdyz nekdo hraje na jednom v nedeli, ze ho nebudou hnat na kurt na dalsim hned v pondeli...
Reagovat
tommr
pokud Tittelbach nekecá tak je to velká škoda. Karolína byla rozjetá a měla dobrej los takže by tam asi došla daleko ...
Dneska je na ní vidět že kvůli tý pauze vypadla z tempa a dělá hodně zbytečných chyb ...
Reagovat
frenkie57
Doufám, že stihnou zápas dohrát, než doopravdy začne pršet.
Reagovat
tommr
vypadá to zle. Škoda že to přerušení přišlo zrovna ve chvíli kdy už to vypadalo že by se Karolína mohla vzchopit ...
Reagovat
Nola
vydrzat, Anna nedokaze udrzat level velmi dlho, mohla by byt skvelou hrackou, ale ta hlava a nerviky, Kaja to da
Reagovat
tommr
dneska ale Kalinskaya vypadala od začátku hodně uvolněně a v pohodě a když už se zdálo že by jí ta ztráta vedení mohla trochu rozhodit tak přišel déšť a přerušení ...
Reagovat
frenkie57
Kája je v brejku, ono to půjde. Musíme věřit.
Reagovat
Nola
co som predikovala? Kalinska musi vacsinou vyhrat v 2.setoch, ked to neda, uplne odpadne, nie fyzicky, ale tenisovo, pamatam finale s Paolini, snad si poradi aj so smradem, ci ako ju sojka vola, ale ta ma ovela lepsiu obranu
Reagovat
tommr
Mirra dneska nehrála nic moc ale to Karolína taky. Zítra je možný úplně všechno ...
Reagovat
Otmar
Jak se ten špíl změnil, když Muška vzala Anně podání. Úplně jiný zápas. Nicméně konec si netroufnu tipovat ani teď, jsem zvědavý.
Reagovat
frenkie57
No vida, na sety srovnáno. Muška začala trefovat první podání, má už devět es.
Reagovat
zfloyd
a ruská kráska asi devět dvojchyb
Reagovat
com
Nevi nekdo proc odstoupila z debla Routliffe? Naka nemoc, nebo proste prisla na to, ze vyhra na nake 250ce ji do cela zebricku stejne nevynese, tak si dava odpocinek pred TM?
Reagovat
zfloyd
já vůbec nevím kdo to to je ???
Reagovat
com
a to si rikas fanousek tenisu
Reagovat
lana
https://japanopentennis.com/wta/application/files/3717/2921/9789/MDD.pdf
Tady píšou Routliffe Injury
Reagovat
tommr
teď už je to jedno. Katka si post jedničky každopádně udrží a na TM budou těžší soupeřky než jsou Dabrowski/Routliffe ...
Reagovat
zfloyd
tak asi na 52 pokus konečně brejk , uvidíme ,jestli to bude něco znamenat
Reagovat
frenkie57
A druhý!
Reagovat
frenkie57
Ten patý gem by mohl být momentem, kdy se Kája chytne. Držme palce!
Reagovat
zfloyd
začlo pršet to by možná Mušce mohlo pomoci anebo třeba taky ne
Reagovat
tommr
Karolína teda dneska hraje opravdu mizerně. Brejkbol by zřejmě nedokázala proměnit ani kdyby jich měla dvacet ...
Reagovat
zfloyd
dneska teda vůbec svůj den , je to slabota
Reagovat
com
Vypada to na
Rusko : Czechia
2 : 0
smile
Reagovat
tommr
jj vypadá to že místo českýho derby v semifinále bude ruský Snad se ale Muška ještě zmátoří a nedopustí něco tak strašnýho ...
Reagovat
muster
nemáš to korektně, správně má být. ______ : Czechia
Reagovat
com
: Czechia
2 : 0

lepsi?
Reagovat
Otmar
Muška narazila. Anna dobře podává a ostřeluje BL dlouhými balóny, nedává šanci zahrát náběhový úder a od BL to Muška neuhraje. Navíc blbě podává. Náběhy na síť bez přípravy Anna spolehlivě prohazuje. Problém na problém....
Reagovat
tommr
Kalinskaya si to hlavně užívá zatímco Muška je stále nervóznější a dělá chybu za chybou ...
Reagovat
lvicek
Tak Muska dneska moc nezari. V dulezitych momentech spatna rozhodnuti, hlavne ze zacatku setu, ted ke konci uz mi prisla trochu bez drivu. Uvidime, zda se oklepe do druheho setu.
Reagovat
tommr
spíš to vypadá na debakl. Karolína je dneska ve všem horší než Kalinskaya ...
Reagovat
zfloyd
jestli takhle budou hrát každý gam tak to je do vánoc
Reagovat
zfloyd
ta Kalinská je teda opravdu krásné děvče
Reagovat
com
snad deti nepodedi krasu od Sinnera
Reagovat
alcaraz.dva
Proč ne?... podle mě je hezký (mimo kurt určitě)..V první desítce konkurenty nemá.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Otmar
Jednoznačně... mimořádně krásná žena. Ještě že ta její trenérka to tlačí do reality!
Reagovat
frenkie57
Ta koučka vypadá mnohem starší než doopravdy je. Je to takový přirozený protipól Anně.
Reagovat
tommr
Pochybuju že jí je něco vážnýho. Nejspíš jen vycítila že už na soupeřku nemá a nechtěla jí dopřát regulérní výhru ...
Předpokládám že to znamená že taky odstoupí z dnešního deblu? Její partnerka bude mít určitě radost ...
Reagovat
lvicek
Rovnou se odhlasila i z Tokya, takze prece jen to asi neco bude.
Reagovat
lvicek
Tokia? Ted jsem se sama zaskocila ;).
Reagovat
muster
není oboje správně?
Reagovat
PTP
Jistí to Tokio Hotel a Heidi Klum
Reagovat
lvicek
Lepsi nez oboji spatne ;).
Reagovat
tommr
česky je to Tokio a anglicky Tokyo ...
Reagovat
tommr
z Tokia se odhlásila už před začátkem turnaje v Ningbo ve chvíli kdy už bylo jasný že o TM nemůže přijít ...
Reagovat
Oin
Asi by na TM neměla ani jezdit. Nevím, jaké má problémy, ale momentálně by tam udělala jen ostudu.
Reagovat
com
treba po tech poslednich vykonech na TM ani nechce a tresnickou na dortu byla vcerejci uhaluzena vyhra nad hrackou treti stovky.. Tak dneska po prohranym setu sehrala divadylko a behem par dni udela tiskovku, ze ji neco je a nemuze se tudiz TM zucastnit smile
Reagovat
PetaM
Ale vydělá si :)
Reagovat
tommr
letos už se nebudou dávat body za prohrané zápasy takže předpokládám že ani dolary ...
Reagovat
Carter
Peniaze dostávajú aj za prehru v prvom kole na obyčajnom turnaji. Myslím, že aj tri prehry na TM budú dosť dobre ohodnotené
Reagovat
ladinec
Raději vzdát než prohrát
Reagovat
zfloyd
a jaký je v tom rozdíl ???
Reagovat
ladinec
V penězích
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist