Muchová v Dauhá smetla Trevisanovou, Krejčíková po boji končí. Plíšková prošla kvalifikací

13. 2. 2023, 15:05
Aktuality 39
WTA DAUHÁ - Karolína Muchová si v úvodním kole podniku WTA 500 v Dauhá bez ztráty podání poradila s antukovou specialistkou Martinou Trevisanovou a zahraje si o své třetí čtvrtfinále po zdravotní pauze. Naopak neuspěla Barbora Krejčíková, jež prohrála bitvu s Kuděrmetovovou. České řady v hlavní soutěži rozšířila ještě Karolína Plíšková, finále kvalifikace naopak nezvládla Marie Bouzková.
Karolína Muchová (© Profimedia)

Karolína Muchová se loni v březnu vrátila po několikaměsíční pauze zaviněné zraněním břišního svalu, stále se nedokázala dostat zpět do elitní stovky žebříčku a nejdál se podívala do čtvrtfinále loni v tallinnské hale a letos v lednu v novozélandském Aucklandu.

Své maximum po zdravotní přestávce může vyrovnat v Dauhá, kde si před čtyřmi lety zahrála své premiérové čtvrtfinále na nejvyšším okruhu. Šestadvacetiletá Češka startující na chráněný žebříček si na úvod poradila snadno 6-2 6-2 s Martinou Trevisanovou.

Bývalá světová devatenáctka a nyní až 123. žena pořadí odvrátila oba brejkboly, na podání ztratila jen 12 fiftýnů a soupeřku v obou setech dvakrát brejkla. Na postup přes italskou antukovou specialistku potřebovala jen hodinu a 19 minut a v dalším kole vyzve světovou pětku Caroline Garciaovou (H2H 0-0).

Muchová už se v Kataru může soustředit jen na dvouhru, v deblu s Američankou Sofií Keninovou nestačily na druhou nasazenou dvojici Ljudmila Kičenoková a Jelena Ostapenková.

Statistiky zápasu Muchová - Trevisanová

Barbora Krejčíková poprvé v sezoně nezvládla vstup do turnaje. V Dauhá česká tenistka skončila na raketě světové jedenáctky Veroniky Kuděrmetovové, které podlehla po tříhodinové bitvě 4-6 6-3 6-7.

27letá Krejčíková v zápase přišla jen dvakrát o podání a odvrátila devět brejkbolů, sama ale využila jen dvě z jedenácti šancí na brejk. Naposledy brejkbol neproměnila za stavu 5-5 ve třetím setu, v němž smazala manko 1-4.

Příští týden třetí deblistku světa čeká start v Dubaji, následně se přesune do USA na velké akce v Indian Wells a v Miami.

 

Zítra by měla první kolo odehrát dvojnásobná šampionka Petra Kvitová proti Shuai Zhang.


Plíšková rozšířila počet Češek v hlavní fázi, Bouzková se nekvalifikovala
Podnik WTA 500 v Dauhá bude mít nakonec čtyřnásobné české zastoupení v hlavní soutěži. Karolína Plíšková letos absolvuje své první kvalifikační boje od srpna 2014 a po Adelaide uspěla 30letá rodačka z Loun i v katarské metropoli.

Aktuálně 19. hráčka světa, která v době přihlášek figurovala níže a přímo do hlavního losu se nedostala, prošla tříkolovým sítem až na úvodní ztracený set suverénně. Čtvrtfinalistka nedávného Australian Open postupně přehrála Anu Bogdanovou, Harriet Dartovou a dnes 6-2 7-5 Kanaďanku Leylah Fernandezovou.

Zatímco v úvodním dějství zlikvidovala jedinou brejkbolovou hrozbu a sama obě své šance využila, ve druhé sadě musela o svůj servis hned několikrát zabojovat. Navíc nepotvrdila brejk na 4-3 a podávala na udržení se v setu. Od stavu 4-5 měla ovšem opět jasně navrch a souboj grandslamových finalistek dotáhla do vítězného konce.

Do hlavní soutěže vstoupí šampionka z roku 2017 zápasem proti Jekatěrině Alexandrovové (h2h 2-1).

Statistiky zápasu Plíšková - Fernandezová

České řady mohla rozšířit ještě Marie Bouzková. Po životní loňské sezoně korunované ziskem premiérového titulu však pokračuje v letošním trápení. Do finále kvalifikace sice postoupila po dvou suverénních výhrách, nicméně dnes nestačila jasně 5-7 1-6 na Rebeccu Marinovou.

Úřadující vítězka Livesport Prague Open nedovolila Kanaďance dopodávat úvodní dějství, v 11. hře ale neproměnila dva brejkboly a Marinová v té následující využila svůj pátý setbol. Ve druhém setu tahala 24letá Češka od začátku za kratší konec a uhrála jen jeden game.

Statistiky zápasu Bouzková - Marinová

Bouzková jen o pár hodin později skončila i ve čtyřhře, v níž v 1. kole hlavní soutěže startovala po boku Brazilky Beatriz Haddadové Maiaové.

Viktoria Azarenková na úvod deklasovala v souboji hráček startujících na divokou kartu 6-1 6-1 Ipek Ozovou z Turecka. Ve druhém kole se vítězka z let 2012 a 2013 utká s čerstvou šampionkou z Abú Zabí Švýcarkou Bencicovou, nebo bulharskou kvalifikantkou Tomovovou.

• WTA 500 DAUHÁ •
Katar, tv. povrch, 780.637 dolarů
pondělní výsledky (13. 2. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Muchová (ČR) - Trevisanová (It.) 6-2 6-2
Kuděrmetovová (8) - Krejčíková (ČR) 6-4 3-6 7-6(5)

Azarenková (Běl.) - Özová (Tur.) 6-1 6-1

• Čtyřhra - 1. kolo •
L. Kičenoková/Ostapenková (2-Ukr./Lot.) - Muchová/Keninová (ČR/USA) 6-3 7-6(3)
Zvonarevová/Zhaoxuan Yang (Rus./Čína) - Bouzková/Haddadová Maiaová (ČR/Braz.) 6-4 6-4
• Dvouhra - finále kvalifikace •
Kar. Plíšková (1-ČR) - Fernandezová (7-Kan.) 6-2 7-5
Marinová (Kan.) - Bouzková (2-ČR) 7-5 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

39
Přidat komentář
Dobry-den
Linda Nosková se odhlásila z Dubaje. Co se děje? smile
Reagovat
makro99
Kotyza..
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
neeesmilesmilesmile
Reagovat
SpacialRecognition
Mertens (Q) - Collins
Tomova (Q) - Bencic
Alexandrova - Pliskova (Q)
Kasatkina - Marino (Q)
Reagovat
cabuna
To je super smile
Počítala jsem s Collins :-D
Reagovat
com
tak ted uz jen aby nebyla ta trikolova kvalda zbytecna smile
Reagovat
tommr
tak zbytečná určitě nebyla: Karolína získala tři cenný skalpy a 25 bodů do žebříčku ...smile
Reagovat
Dobry-den
To jsme teda hodně snížili laťku, když se u bývalé světové jedničky radujeme z 25 bodů do žebříčku. smile

Ale proč ne, hurá, světová devatenáctka prošla kvaldou. smile
Reagovat
elsky
Než prohrát teď by bylo lepší prohrát už v kvaldě? smile
Reagovat
Torn
No, tak Karolína porazila v kvalifikaci silnější soupeřky než taková Markéta v hlavní soutěži v Linci. :D
Reagovat
GaelM
smile dobrý los
Reagovat
baba
Bára škoda, sehrála vyrovnanou , ale smolnou partii s Veronikou , jen škoda dvou stupidních chyb v závěru TB.I tak její hra pro mě příslib zlepšení. Jen aby vydržela zdravotně.
Reagovat
Drzymalski
Tam je to o hlavě. Kde je vymeteno.
Reagovat
EllNino
Mnoho povyku pro nic
Reagovat
EllNino
To se snad ani nedá jinak popsat :))
Reagovat
makro99
skvělé, že při svých občasných výletech na hlavní scénu dokáže stále porážet i vysoko postavené hráčky první stovky... teď už jen, aby přišla vyšší konzistence a třeba i nějaký průlomový výsledek :)
Reagovat
Liverpool22
Muška pokud bude zdravá, tak věřím, že může vyhrát i GS - herně i mentálně na to určitě má smile
Reagovat
makro99
se zase pomalu vrací na svůj standard, bilance 10:4 není špatná, prohry jen s hráčkama Top 20.. teď už jen, kdy přišel nějaký průlomový výsledek :)
Reagovat
GaelM
Kéž by, akorát teď zrovna není žádný GS, na které chtěla mířit smile Snad forma vydrží do RG...
Reagovat
Torn
No, na antuce asi zářit nebude, ale v Miami a IW by mohla něco ukázat.
Reagovat
JohnB
Linette není v top 20
Reagovat
Paseka
Hezký den. Prosím někoho zde o vysvětlení proč hráčka, která je 20.-tá , nebo 26.-tá v žebříčku musí jít do kvalifikace a hráčka na 30.tém místě nemusí ? Je to podivné.
Děkuji.
Reagovat
makro99
napiš Nole do vzkazů, ona ti to vysvětlí..:)
Reagovat
frenkie57
Protože v době přihlášek na tento turnaj to bylo naopak.
Reagovat
misa
Nečekal jsem, že ji jedna povedená sezona ve 24 letech tak odrovná. Loni měla skvělou kondici, letos je to bída smile Ale není sama, komu se to stalo, současný tenis je pro ženy hodně náročný.

V aktuální sezoně vyhrála jen čtyři dvouhry: Niemeier + 3 silně průměrné soupeřky. Proti lepším tenistkám jí v průběhu zápasu dojdou síly, nebo jako v 2. kole Hobartu je vyčerpaná hned od začátku. S tím se pojí slabé podání a nedůrazné údery.

Od začátku března Marušce začínají odpisy bodů: finále Guadalajary, čf. Monterrey, z kvalifikace 3. kolo IW, z kvalifikace 2. kolo Miami. Nezbývá mi nic jiného než doufat, že se během sezony dá aspoň trochu dohromady a občas něco zahraje.
Reagovat
misa
Od zranění nohy loni v červnu nemá žádný dobrý výsledek. Na přelomu února a března odepisuje body za titul v Monterrey, pak 4. kolo Indian Wells. Asi taky sešup žebříčkem... Druhá finalistka US Open 2021 je na tom ještě hůř :(
Reagovat
Vlk-v-trave
proletela dal:)
Reagovat
misa
Snad bude hrát dobře i v dnešním deblu :)
Reagovat
Vlk-v-trave
jo, napisu, jak je to se Sofii, aby si dala zalezet:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Omluva, ale neboj, dneska klečí na hrachu :D
Reagovat
tommr
byla to zcela jednoznačná záležitost. Antukářka Trevisan je v žebříčku tak vysoko jen díky loňskému SF na FO ...
Největší vzrušení na kurtu tak zapříčinila opakovaná promenáda kočky ... smile
Reagovat
tommr
https://i.makeagif.com/media/2-13-2023/-YXqeI.gif
Reagovat
makro99
to je perská nebo siamská? :)
Reagovat
vavrinec
Ani jedno, ani druhé. Čistokrevný kočičí vořech smile
Reagovat
makro99
to sou emiráty, takže to musí být nějaká regionální mutace :)
Reagovat
vavrinec
Ano, regionální emirátní kočičí vořech smile
Reagovat
Fandina
Škoda, že hrály tři naše holčiny najednou. Viděla jsem jen něco, Plíšče hrálo s Fernandez, tak jsem se dívala na ně, ale Muška byla v TV, tak jsem to alespoň slyšela. Kájiny obě pěkně. Jen tak dál!!!
Reagovat
NovacekTP
Teda Frndinosmile jsem tu zase
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist