Muchová v Monterrey porazila čínskou kvalifikantku a chystá se na odvetu proti Kerberové

3. 4. 2019, 06:37
Aktuality 12
WTA MONTERREY - Karolína Muchová na úvod turnaje WTA v mexickém Monterrey zdolala ve třech setech čínskou kvalifikantku Shilin Xu. O postup do čtvrtfinále a premiérový posun do Top 100 se dvaadvacetiletá Češka utká s nasazenou jedničkou a dvojnásobnou finalistkou Němkou Angelique Kerberovou, se kterou předminulý týden v Miami prohrála ve třech setech.
Karolína Muchová (© j48tennis.net)

Karolína Muchová v Monterrey poprvé od loňského července a sérii šesti turnajů nemusela začínat v kvalifikaci. Naopak v Mexiku sama začínala proti z kvalifikace rozehrané soupeřce a proti o rok mladší Číňance Shilin Xu to neměla vůbec snadné. 

Dvaadvacetiletá Češka proti 206. hráčce světa, jež usilovala o svou první výhru na okruhu WTA, bojoval o výhry téměř dvě a půl hodiny. VE druhém setu sice po obratu z 0-3 na 5-4 podávala na dvousetové vítězství, ale pak ztratila tři gamy v řadě a musela do třetího dějství. V něm však roli favoritky potvrdila, zaznamenala tři brejky a zvítězila 6-4 5-7 6-3.

Ve druhém kole bude Muchová čelit světové pětce Němce Angelique Kerberové, kterou před dvěma týdny v Miami potrápila ve třech setech. Pokud by ji v Mexiku dokázala porazit a připsat si první skalp hráčky Top 10, zajistila by si ve světovém žebříčku premiérový posun do elitní stovky.

Dvojnásobná finalistka Kerberová v Monterrey začala výhrou 7-6 6-2 nad Slovenkou Kristínou Kučovou. Do zápasu sice vstoupila dvěma brejky a vedla 3-0, ale pak přišla třikrát o podání a sadu získala až v tie-breaku. Ve druhém setu neudržela vedení 2-0, ovšem v posledních čtyřech gamech už potvrdila roli favoritky a tak i na sedmém letošním turnaji zvládla svůj vstup do soutěže.

"Očekávala jsem těžký zápas, protože jsem s ní už několikrát hrála. Je to těžká soupeřka," řekla trojnásobná grandslamová vítězka Kerberová, jež zvýšila vedení ve vzájemné bilanci na 3-1. "Cítím se tu jako doma. Dvakrát jsem tu byla ve finále a letos se budu znovu snažit předvést své maximum," dodala.



Ještě více se na výhru ve svém úvodním vystoupení nadřela obhájkyně titulu Garbiñe Muguruzaová. Španělka měla původně svést souboj dvou bývalých šampionek s Britkou Heather Watsonovou, ta se ale kvůli zranění v oblasti žeber odhlásila a nahradila ji šťastná poražená z kvalifikace Rumunka Elena Ruseová.

A Muguruzaová měla s méně známou soupeřkou problémy. Na začátku prohrávala 1-4 s mankem dvou brejků, pak však získala pět gamů v řadě a první set urvala na svou stranu. Nicméně odpor soupeřky nezlomila. Ve druhé sadě za stavu 4-5 čelila čtyřem setbolům při podání soupeřky, všechny však zlikvidovala a nakonec zvítězila ve dvou setech 6-4 7-6.

Naopak hladkou výhrou odstartovala čtyřnásobná šampionka Anastasia Pavljučenkovová. Třetí nasazená Ruska si za necelou hodinu hry poradila 6-0 6-3 s dvacetiletou krajankou Annou Blinkovovou a může se chystat na souboj se Srbkou Ivanou Jorovičovou.

Nezaváhala ani Běloruska Viktoria Azarenková. Bývalá světová jednička a dvojnásobná grandslamová vítězka při své premiéře na turnaji porazila 6-4 6-2 Japonku Miyu Katóovou a postoupila do druhého kola, v němž na ni čeká Kazaška Zarina Dijasová (h2h 1-0).



"První zápas není nikdy snadný. Hrála jsem proti soupeřce, kterou neznám, a k tomu jsem tu neměla moc času přizpůsobit se podmínkám. Doufám, že jsem se dnes trochu rozehrála," komentovala devětadvacetiletá Azarenková.

Z nasazených hráček vypadla jen Alison Riskeová, která neuspěla v americkém souboji se Sachiou Vickeryovou. Ta zvítězila 7-6 6-1 a úspěšně vykročila za obhajobou loňského semifinále. O čtvrtfinále si zahraje s Japonkou Nao Hibinovou (h2h 1-0).

• WTA INTERNATIONAL MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
úterní výsledky (02. 04. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Muchová (ČR) - Shilin Xu (Čína) 6-4 5-7 6-3
Kerberová (1-Něm.) - Kučová (SR) 7-6(4) 6-2
Muguruzaová (2-Šp.) - Ruseová (Rum.) 6-4 7-6(4)
Pavljučenkovová (3-Rus.) - Blinkovová (Rus.) 6-0 6-3
Vickeryová (USA) - Riskeová (4-USA) 7-6(6) 6-1
Azarenková (5-Běl.) - Katová (Jap.) 6-4 6-2
Mladenovicová (7-Fr.) - Haddadová Maiaová (Braz.) 6-4 1-6 7-6(5)
Jakupovičová (Slovin.) - Dartová (Brit.) 6-2 6-3
Dijasová (Kaz.) - Zarazuaová (Mex.) 7-5 6-4
Arnová (Maď.) - Arruabarrenaová (Šp.) 7-5 3-6 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kaia vs Elise - průběh podobný jako před lety Sara vs Venus - https://www.tenisportal.cz/vzajemne/williams/errani/
Reagovat
Haitik
Příští rok v Tokiu budou na tenisovém turnaji menší změny..
https://www.itftennis.com/olympics/news/%2Folympics%2Fnews%2Farticles%2Fitf-announces-changes-for-2020-olympic-tennis-event?sf100734646=1
Reagovat
Hector21
opovaž se to tam nevyhrát, Nastíku....
Reagovat
FulnekUltras
jen tak dál a výš. Stejně jako Maky. Studené plechy už skoro nikoho nezajímají - a brzy bude potřeba nahradit holčičku NAŠI...
Reagovat
rybicka
Vcelku jsem citlivá na jedince, kteří mluví mým jménem - bez mého pověření. Soudruzi co mluvili za dělnickou třídu to stále mají v krvi?

Mě zajímá Kája velmi a vlastně i Týna.
Reagovat
blixa
Táhni do prdele, chlapečku NÁŠ !!!
Reagovat
rybicka
:-))
Reagovat
slacker
tahnete oba
Reagovat
Nenela
Fulneku, ty jsi vazne uchyl. A navic nemas pravdu - podle sebe soudim tebe co? O Pliscata se zajima hodne lidi. Dokonce velmi mnoho.
Reagovat
FulnekUltras
I Lendl měl v 80. letech celkem početnou hrstku příznivců - převážně ostřílených frontových bojovníků od Tuzexu.
Reagovat
dadaft
doufám, že ten zápas s Xu budou opakovat, páč to asi nebyla žádná procházka růžovým sadem,,,,,, ale vítězství je tu, to se počítá a teď je třeba hodit vše za hlavu a rozdat si to s Angelikou jako rovný s rovným...
((( pojď )))
Reagovat
lavamancer
viděl jsem první dva sety.
Muchová mírně lepší, ale značně foukalo a s tím se vyrovnávala lépe soupeřka.
druhý set Muchová prohrála v koncovce vcelku zbytečně a vítr tam hrál svou roli.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist