Muchová v Římě nezaváhala a postupuje. Fruhvirtová schytala další výprask, vypadla i Martincová

10. 5. 2023, 18:14
Aktuality 37
WTA ŘÍM - Karolína Muchová zvládla vstup i do svého osmého turnaje v sezoně, v Římě porazila lucky losera Kamillu Rachimovovou a na druhý pokus se dočkala svého prvního vítězství ve Foro Italicu. Linda Fruhvirtová zakončila svůj debut v Římě hned v prvním kole po výprasku od 152. hráčky světa Eleny-Gabriely Ruseové. Na úvod hlavní soutěže vypadla i kvalifikantka Tereza Martincová po prohře s trápící se Alizé Cornetovou.
Karolína Muchová (© AFP)

Karolína Muchová zvládla vstup i do svého osmého turnaje v probíhající sezoně. Šestadvacetiletá Češka, která pořád usiluje o své první semifinále od Australian Open 2021, letos byla už třikrát ve čtvrtfinále a má na dosah návrat do Top 50 žebříčku, si v Římě na úvod poradila 6-4 7-5 s lucky loserem Kamillou Rachimovovou z Ruska.

Bývalá světová devatenáctka, jež při loňském debutu v tomto dějišti prohrála hned s Petrou Martičovou, celkem pětkrát zaváhala na vlastním servisu. Zatímco v úvodním setu pořád vedla, v tom následujícím musela dvakrát dotahovat manko brejku a na první pokus jej nedokázala dopodávat. Na kurtu se zdržela 101 minut.

Statistiky zápasu Muchová - Rachimovová

Ve druhém kole se utká s domácí nasazenou osmnáctkou Martinou Trevisanovou. Semifinalistku loňského French Open letos potkala už dvakrát a porazila ji v Dauhá i Indian Wells, v Kalifornii potřebovala všechny tři sety.

Včera do druhého kola prošly Barbora Strýcová, Markéta Vondroušová i Linda Nosková a doplnily v něm nasazené Barboru Krejčíkovou, Karolínu Plíškovou a Marii Bouzkovou.


Fruhvirtová schytala další výprask, vypadla i Martincová
Linda Fruhvirtová zazářila v lednu postupem do osmifinále Australian Open, ovšem ani na jednom z dalších devíti turnajů neporazila více než jednu soupeřku a potřetí v sezoně ztroskotala hned po úvodním zápase. Čerstvě 18letá Češka, která se před dvěma týdny v Madridu dočkala svého prvního vítězství na klasické antuce v hlavních soutěžích na nejvyšší tour, prohrála při debutu v Římě 1-6 0-6 s kvalifikantkou a až 152. hráčkou světa Elenou-Gabrielou Ruseovou.

O sedm let starší Rumunka, jež už si na antukových akcích WTA zahrála dvakrát finále, jednou triumfovala a byla blízko debutu v Top 50 pořadí, dosáhla na teprve třetí letošní postup do druhého kola na hlavním okruhu. Fruhvirtová v utkání nevyužila ani jeden ze šesti brejkbolů, ačkoli dokonce měla tři v řadě. Kanára schytala i v předchozím zápase s Jelenou Ostapenkovou, dohromady v posledních dvou duelech uhrála jen čtyři gamy.

Ruseová bude zítra usilovat o vylepšení svého maxima na turnajích WTA 1000, ve druhém kole vyzve nasazenou dvanáctku Beatriz Haddadovou Maiaovou.

Statistiky zápasu Fruhvirtová - Ruseová

Tereza Martincová si před měsícem na W80 v Zaragoze zahrála své první finále po téměř dvou letech a vrátila se do elitní stovky žebříčku, ale stále čeká na svou teprve druhou letošní výhru v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu.

V Římě prohrála v prvním kole 6-7(2) 4-6 s trápící se Alizé Cornetovou a na zvládnutou kvalifikaci nenavázala. V úvodním dějství vedla 2-0 a 4-2 a náskok dvou her si vypracovala i ve druhé sadě, jenže ani jeden set nedokázala dotáhnout do vítězného konce.

Francouzka, jež je bývalou finalistkou této akce, bude o šesté vítězství v sezoně usilovat proti Qinwen Zheng. S Číňankou se dosud utkala jen loni na French Open a po devíti prohraných gamech vzdala.

Statistiky zápasu Martincová - Cornetová

• WTA 1000 ŘÍM •
Itálie, antuka, 3.572.618 dolarů
středeční výsledky (10. 5. 2023)
• Dvouhra ženy - 1. kolo •
Muchová (ČR) - Rachimovová (-) 6-4 7-5
Ruseová (Rum.) - L. Fruhvirtová (ČR) 6-1 6-0
Cornetová (Fr.) - Martincová (ČR) 7-6(2) 6-4
Bondárová (Maď.) - Mariaová (Něm.) 6-4 6-1
Frechová (Pol.) - Paolettiová (It.) 4-6 6-2 7-5
Bogdanová (Rum.) - Hibinová (Jap.) 7-5 6-0
Stephensová (USA) - Podoroská (Arg.) 6-4 6-1
Osoriová (Kol.) - Gračovová (-) 7-6(4) 1-6 7-6(4)
Pavljučenkovová (-) - Erraniová (It.) 6-1 6-1
Townsendová (USA) - Bonaventureová (Belg.) 4-6 6-1 7-5
Cocciarettová (It.) - Davisová (USA) 6-3 6-0
Curenková (Ukr.) - Svitolinová (Ukr.) 6-4 6-3
Putincevová (Kaz.) - Tomovová (Bulh.) 6-7(5) 7-6(3) 6-0
Koviničová (Č. Hora) - Bronzettiová (It.) 6-3 3-6 6-3
Cirsteaová (Rum.) - Volynetsová (USA) 2-6 6-3 6-4
Liuová (USA) - Rosatellová (It.) 6-7(9) 6-2 6-2
Grabherová (Rak.) - Brancacciová (It.) 6-4 3-6 6-2
Kalinská (-) - Jastremská (Ukr.) 6-4 6-2
Badosaová (Šp.) - Friedsamová (Něm.) 4-6 6-2 7-6(2)
Giorgiová (It.) - Rusová (Niz.) 4-6 6-2 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

37
Přidat komentář
EllNino
z 9 možných není špatné, Linda na antuce a ve srabu bohužel momentálně na víc nemá, ale ona ta vlna zase přijde nahoru, podobně jako loni, letos v podstatě na všech velkých turnajích kolo uhrála, poslední turnaje moc nevyšly, ale prostě pořád je ve fázi učení, není hotová ...

To samé Linda Nosková, ale ta je tedy celkem vzorem stability letos, málokdy vybuchne, na to, že všude hraje poprvé, umí se popasovat lépe s podmínkami než dříve, náboj v její hře ale stále chybí, uvidíme, ale tohle je spíš povahový rys než herní aspekt ...

Potěšily Tetka a Muška ... Tereza potěšila už postupem z kvaldy, nečekal jsem ani náhodou na oraništi :)

Ve 2. kole mají hratelný los Krejča (Kovinic), Karolína (Bondar) - tam čekám výhru

Markéta (Bianca), Muška (Trevisan), Maruška (McNally), Linda N. (Linette) - tuhé bitvy 50:50

Bára se Sakkari bude asi splachovák, i když uvidíme, třeba ji Bára rozhodí neortodoxním stylem a bude překvápko :)

Hodně štěstí smile
Reagovat
Maisterstich
Jestli ti přijde stabilní dostat klepec se Sebov, Van Uytvanck nebo Rouvroy, tak jo, máš pravdu smile
Reagovat
tommr
se Sebov prohrála protože byla vyčerpaná po velký jízdě v Adelaide. To se stává i lepším hráčkám ...
S Rouvroy prohrála protože byla nemocná. Když byla zdravá tak jí jasně přehrála v Lyonu ...
Jedinej propadák byla hladká porážka s Van Uytvanck. I když i tady by se dala najít polehčující okolnost protože Van Uytvanck je v hale opravdu těžko k poražení ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Maisterstich
Je to nevyhnutelné. Brenda je na pokraji kariéry a Linda už za zenitem. Holt věk člověk nezastaví...
Reagovat
Otmar
Linda s tímhle tenisem bude vymetat 1. kola, horší je, že ve 2. setu nezkusila nic změnit. Tereza hraje svoje maximum a občas to vyjde, ale většinou ne. Karolína dneska taky neexcelovala, spíše jen naznačila, co umí.
Reagovat
tommr
Linda byla dneska úplně mimo. Snad je to jen přechodná krize ...
Tereza je typická BBB. Pořád do toho buší jak hluchej do vrat a není schopná nic změnit i když jí to soupeřka v pohodě vrací. Chytrá hráčka jako je Cornet toho samozřejmě dokáže využít ...
Karolína dneska přišla ve dvou setech pětkrát o servis a to je opravdu na pováženou. Proti Trevisan bude muset hrát líp ...
Reagovat
Otmar
To bych podepsal. U Lindy možná krize, ale styl hry bude měnit těžko. Je mladá a je otázka, nakolik ho má zažitý. Tereza bez diskuse, je to tak. A Karolína bude mít s Trevisan problém. Ona je běhavá, většinou trefí kurt....jedině trpělivost a důraz a aktivita, myslím!
Reagovat
EllNino
Máme dvě osmnáctky v top 50 race a stejně se tu na ně akorát furt brblá, jedna má hrozný pohyb, druhá servis :))

Jen pro připomenutí, Nosková 37., Fruhvirtová 43. ...Další 18letá E. Andreeva 96, ale té bude brzy 19, pak šestnáctiletá Mirra 115., pak až Brenda a Sára 153. a 154.

Já bych si někdy opravdu přál rok 2009, kdy jsme takovéhle starosti rozhodně neměli a do Říma většinou nejezdil nikdo, max dvě holky
Reagovat
lvicek
Taky me to prijde vtipne :D. Btw. obe dve jsou mezi stovkou nejlepsich na svete, dokonce nekde v pulce, tzn. na urovni 50 nejlepsich na svete (ne juniorek, ale vsech!). To fakt neni prca - kolik mame treba fotbalistu mezi 50 nejlepsimi? Nebo hokejistu? O golfistech ani nemluvim a nejaky dalsi celosvetovy sport me momentalne nenapada.
Reagovat
Dobry-den
No tak jdi příkladem a pochval je, ne?
Nikdo ti nebrání...
Reagovat
EllNino
Potrefená husa :))
Reagovat
Dobry-den
Tak šup, chci číst jen samou chválu.
Reagovat
EllNino
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Dobry-den
Muška - na returnu lepší než na podání. Pomalá vlhká večerní antuka, to nejsou podmínky pro ni.
Chvílema se trápila, ale vždycky dokázala zabrat a nakonec se kvalita prosadila.
Zápas s Trevisankou může bejt zajímavej.smile

Terezka - snažila se, ale dopadlo to jako vždycky.
Připadá mi, jako bych tuhle větu u ní psal už poněkolikáté...smile

DF Linda - přála si, aby mohla se ségrou hrát stejné turnaje. Jestli to takhle půjde dál, tak se jí to brzy splní a potkají se na pětadvacítkách. smile
Reagovat
Mantra
bych se do budoucna o sestry z muratoglů skůl nestaral a kouknul raději na Lindu N. Sice taky prohraje s nějakou průměrnou top 50 hráčkou, ale je tam snaha a těch vlaštovek (výher) je tam povícero. Myslím, že to je větší naděje na stabilnější úspěchy a výkony smile
Reagovat
Nenela
Jo a ne. Finda narozdil od Nindy uz vyhrala turnaj WTA, i kdyz nevyznamny, ale to ji uz nikdo nevezme. Ma ted blbe obdobi, zase se chytne
Reagovat
A211
Já si myslím že L.N moc nebojuje po určitých míčich jen kouká třeba Bára Str.jde po všech.L.N má z mladých jasně nejlepší servis.

N
Reagovat
tenisfan178
smile Šikulka
Reagovat
IngStavinoha
ešče hodně chleba musí zjesť... smile

To néni jak púšťat nadšene do ďúry tetku Danušu alebo uja jenerála. smile

smile
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
No a? V posteli je výkonnostně určitě lepší než na hřišti.
Reagovat
Mony
tys tu chyběl
Reagovat
Nenela
To jsme zase vyhrali super diskutera smile
Reagovat
hanz
Tommre, děláš statistku Lindiččiných kanárků?
Reagovat
tommr
a k čemu by to bylo? Takový statistiky jsou zcela nepodstatný. Důležitý je jen jestli zápas vyhrála nebo prohrála. Třeba od Sherifky taky schytala kanára v prvním setu ale zápas ještě dokázala otočit ...
Reagovat
com
Lindicka a Brendicka by mely zacit navstevovat ITF, aby nevypadavaly v prvnich kolech smilesmile
Reagovat
EllNino
Karolinkavse v jejich veku schovavala na juniorskych GS, kde porazela o dve hlavy mensi Japonky :)
Reagovat
tommr
tak tohle je od tebe taky úplně zbytečný hejtování. Karolína měla přímo učebnicovej progres: sice pomalej ale jistej. Každej rok až do svých 25 let se o něco zlepšila až to dotáhla na post jedničky a v top 10 se držela dlouhých 8 let ...
Reagovat
EllNino
Klasika, com si začne a odnesu to já :)))
Reagovat
hanz
Páč nejsi objektivní, nadržuješ našim, přitom hrajou pod psa.smile
Reagovat
com
smilesmile Ale ja psal jen pravdu.. Lindicka letos krom AO neporazila dve hracky po sobe.. S takovou bude muset stejne brzo na turnajich do kvaldy smile
Reagovat
hanz
ANO, come, jen do něj. Máš pravdu (až na Kájíska, tam ses furt nepoučil)smilesmilesmile
Reagovat
lvicek
Az bude muset do kvaldy, tak pujde do kvaldy a nebo na mensi turnaje. Porad tedy na rozdil od Karoliny podala nejlepsi vykon na GS, coz neni uplne spatna znamka... Jste tady jak mali, skodolibi, ze 18leta hracka top100 prohrala na turnaji, ktery ani pro ni nejspis nebude moc priznivy (pomala antuka).
Reagovat
makro99
hmm, na některý nicky nemá cenu reagovat...
Reagovat
makro99
:) japonky... jo, ony myslím jezdívaly se ségrou na ty travnatý itf do japonska, hlavně ségra teda potom... a já sem si říkával, že to je kvůli povrchu a vono to bylo (i) o té mimořádné výškové převaze :)
Reagovat
Mantra
by měla jet jen menší podniky a pro peníz na 1-2.kolo slamu, určitě letos - tím by nic nezkazila a vzhledem k věku si ten luxus půl sezony, jednu sezonu, může dovolit jet pro psychickou pohodu a nalezení herní jistoty.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist