Muchová vydřela v Palermu postup přes Kawaovou, na antuce se představila po více než roce

15. 7., 22:08
Aktuality 7
WTA PALERMO - Karolína Muchová (27) hraje v italském Palermu svůj teprve třetí turnaj po dlouhé zdravotní pauze. Ve svém prvním antukovém zápase po více než roce zdolala po likvidaci manka 0:4 a třech odvrácených setbolech kvalifikantku z konce druhé stovky žebříčku Katarzynu Kawaovou (31), která jí za stavu 6:7, 1:5 vzdala. O druhé letošní čtvrtfinále bude bývalá světová osmička usilovat proti další kvalifikantce Nomě Nohaové Akugueové (20).
Karolína Muchová je po více než roce zpátky na antuce (© Profimedia)

Kawaová – Muchová 6:7, 1:5 / skreč

Karolína Muchová vstoupila na antukové dvorce poprvé od povedeného loňského antukového jara, během něhož zvládla 10 ze 13 duelů a probojovala se do finále grandslamového French Open. Zápasové manko na nejpomalejším povrchu bylo zpočátku velmi znatelné.

Kvalifikantku z konce druhé stovky žebříčku Katarzynu Kawaovou totiž pustila v Palermu, kde Češka plní roli nasazené dvojky, do vedení 4:0. Postupně se však začala zlepšovat, suverénně získala pět her v řadě a nepříznivý vývoj otočila. Set vyvrcholil velmi dramatickým tie-breakem, v němž Muchová několikrát přišla o náskok a musela likvidovat tři setboly.

Zkrácenou hru nakonec po dvojchybě Polky urvala 16:14 a po hodině a čtvrt šla do vedení. Ve druhém dějství už to měla česká favoritka snadné. Za zhruba půlhodinu si vypracovala náskok 5:1 a soupeřka jí poté zřejmě kvůli problémům s nohou vzdala.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Bývalá světová osmička Muchová hraje svůj teprve třetí turnaj od loňského US Open. Po dlouhé pauze způsobené problémy s pravým zápěstím, které nakonec vyřešila operací, se na kurty vrátila během právě skončené travnaté části sezony. Na generálce v Eastbourne nenastoupila ke čtvrtfinále a ve Wimbledonu prohrála hned v prvním kole s Paulou Badosaovou.

V Palermu se připravuje na další z antukových vrcholů letošní sezony. A sice olympijský turnaj v Paříži, který se uskuteční v areálu Rolanda Garrose, kde se každoročně koná jeden z podniků velké čtyřky.

Také ve druhém utkání bude čelit soupeřce z kvalifikace. O postup do čtvrtfinále se popere s Nomou Nohaovou Akugueovou, s 20letou reprezentantkou Německa změří síly poprvé.


Výsledky turnaje WTA 250 v Palermu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Drzymalski
Mujica vymete s Mambou kurt.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mušce vzdala Kawaovovová, protože nemohla na nohy nebo co? To jí nemohla nechat čtyřikrát zaservírovat? A ještě to takhle skrečne zrovna Mušce s jejíma trampotama. Tohle je fakt fairplay jak sviň Hned s ní do Hall of Shame!

Takže když první soupeřka nemohla na nohy, i když normálně chodila, tak bude Muška hrát další kolo s Nohou Pardon, s Nohahaovovou.
Reagovat
turista
Škoda mluvit. Asi se ta Polka inspirovala u Curenkové, což je královna skrečí.
Reagovat
Preview.lover
V dalším kole ji čeká Noha Akugue, ta poslední dobou sice pokulhává, ale loni v Hamburku ukázala, že si umí vyšlápnout i na lepší hráčky
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj a občas si umí i dupnout
Reagovat
com
myslim, ze Muchovou zadupe do zeme
Reagovat
tommr
Nohu už dokázaly porazit Brenda i Linda Fruhvirtovy a letos v Berlíně jí Katka Siniaková dokonce nadělila kanára. Takže pokud jí Karolína nějak nepodcení tak by jí měla jasně přehrát ve dvou setech ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist