Muchová vyřadila nasazenou čtyřku Piterovou a v Itálii si zahraje čtvrtfinále

6. 4. 2017, 15:27
Aktuality 3
ITF SANTA MARGHERITA DI PULA - Karolína Muchová si na turnaji ITF 25k v italském městečku Santa Margherita Di Pula vyšlápla na nasazenou čtyřku Katarzynu Piterovou. Polku přesně za dvě hodiny přehrála 6-3 6-4 a postoupila i na své druhé letošní akci do čtvrtfinále. O postup do prvního letošního semifinále svede souboj s Kathinkou Von Deichmannovou.
Karolína Muchová

Karolína Muchová zahájila letošní sezonu až v březnu na podniku ITF 15k v Antalyi. Na turecké antuce ve dvou utkáních ztratila pouhé tři hry, když v prvním kole smetla bývalou hráčku Top 20 Aljonu Bondarenkovou a poté v českém derby nedovolila uhrát Barboře Miklové jediný game.

Ve čtvrtfinále však přišel nepochopitelný zkrat. Česká tenistka ztratila vedení 6-4 4-0 proti až 801. hráčce světa Georgině Andree Craciunové z Rumunska.

Následovala téměř měsíční pauza a aktuálně 259. žena světového pořadí se na kurty vrátila na další akci ITF, tentokrát s dotací 25 000 amerických dolarů v italském městečku Santa Margherita Di Pula.

Své tažení turnajem zahájila vítězstvím dvakrát 6-4 nad polskou kvalifikantkou Sandrou Zaniewskou. Ve druhém kole narazila na další polskou tenistku Katarzynu Piterovou. Bývalá členka první stovky žebříčku v Itálii plnila roli nasazené čtyřky.

Muchová nezačala dobře. V prvních dvou gamech uhrála jediný fiftýn, nicméně následně předvedla sérii tří vyhraných her a měla lehce navrch. V osmém gamu soupeřku brejkla podruhé a vzápětí na servisu využila hned první setbol.

Téměř hodinu a čtvrt trvalo druhé dějství. První čtyři hry šly vždy přes shodu. Muchová musela dvakrát likvidovat náskok brejku Piterové a sama za stavu 4-3 brejk nedokázala potvrdit. Ten klíčový z devátého gamu však už ano, když opět nezaváhala na podání a přesně po dvou hodinách boje proměnila první mečbol.

Pro Polku se na okruhu ITF jedná o šestou porážku v řadě od lednového triumfu na antuce v americkém Orlandu. Muchová si díky dnešnímu vítězství zahraje čtvrtfinále i při svém druhém letošním vystoupení.

V něm premiérově vyzve Kathinku Von Deichmannovou z Lichtenštejnska. Poslední semifinále si dvacetiletá Češka zahrála loni v červenci na podniku ITF 50k v německém Versmoldu.

Mezi nejlepších osm postoupily i další favoritky včetně turnajové šestky Daniely Hantuchové nebo bývalé 42. hráčky světa Petry Martičové.

• ITF 25k SANTA MARGHARITA DI PULA •
Itálie, antuka, 25.000 dolarů
čtvrteční výsledky (6. 4. 2017)
Dvouhra - 2. kolo
Muchová (ČR) - Piterová (4-Pol.) 6-3 6-4
Kamenská (2-Rus.) - Kerimbajevová (Kaz.) 2-6 7-5 6-0
Kudermetovová (3-Rus.) - Stokkeová (Nor.) 6-3 6-3
Hantuchová (6-SR) - Lejkinová (Rus.) 6-3 6-3
Rogowská (7-Austr.) - Pervušinová (Rus.) 3-6 6-3 7-6(4)
Saezová Larraová (Šp.) - Bresciaová (It.) 6-2 6-0
Von Deichmannová (Licht.) - Torrová Florová (Šp.) 7-5 6-0
Martičová (Chorv.) - Peraová (USA) 2-6 7-5 7-5
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
EllNino
Vůbec se mi ten turnaj líbí, startují tam super jména :) Danka Hantuchová, vracející se Petra Martic, Rusky Kamenskaya, Kudermetova, byla tam mladá Pervushina, Australanka Rogowska a samozřejmě Kája :)
Reagovat
tommr
se zdá být zase v dobrý formě jakou měla loni než jí začal zlobit ten loket. Výhra nad houževnatou Piterovou je nesporně velkej úspěch. Bez šance určitě nebude ani ve čtvrtfinále ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist