Muchová zahodila jasné vedení a čtyři mečboly, Nosková si po skoro půlroce zahraje čtvrtfinále na okruhu WTA

27. 7. 2023, 13:50
Aktuality 72
Karolína Muchová (26) musela i ve druhém zápase ve Varšavě dohánět manko setu, a přestože to vypadalo na nakonec hladký postup, s turnajem se rozloučila už ve druhém kole. Finalistka nedávného French Open zahodila vedení 5:1 v rozhodující sadě i čtyři mečboly na servisu a s Rebeccou Šramkovou (26) prohrála 5:7, 6:3, 5:7. Česko-slovenské derby naopak zvládla Linda Nosková (18) a po skalpu Viktórie Hrunčákové (25) si po téměř půlroce zahraje čtvrtfinále turnajů WTA.
Karolína Muchová (© Profimedia)

Karolína Muchová se v předchozím průběhu letošní sezony prezentovala velmi stabilní formou zahrnující tři čtvrtfinálové účasti na betonech a senzační jízdu na antukovém French Open. V areálu Rolanda Garrose dosáhla na své první semifinále od Australian Open 2021 a byla ve svém premiérovém grandslamovém finále kousek od triumfu a skalpu světové jedničky Igy Šwiatekové.

Od té doby se však trápí. Olomoucká rodačka, která po finále na pařížské antuce vylétla zpět do TOP 20 žebříčku, prohrála po skončení antukového jara dva ze tří zápasů. Na kurtech se znovu objevila ve Wimbledonu a i vinou zranění skončila v tenisovém svatostánku hned v prvním kole. V ideální formě se nepředstavila ani ve Varšavě, po obratu na poslední chvíli proti Aljaksandře Sasnovičové zahodila jasné vedení v souboji s Rebeccou Šramkovou.

Statistiky zápasu Šramková - Muchová

Muchová dokázala v úvodním dějství srovnat z 2:5 na 5:5, ale i tak šel první set na stranu slovenské kvalifikantky a až 174. hráčky pořadí. Od začátku druhé sady však byla česká favoritka lepší hráčkou a postupně se propracovala k luxusnímu náskoku, ačkoli si nechala v průběhu úvodního gamu rozhodujícího dějství ošetřovat palec na pravé noze a ztratila v něm servis.

Nasazená dvojka získala následujících pět her a za stavu 5:1 šla podávat na postup. Ani jeden ze čtyř mečbolů ale nevyužila, nechala Šramkovou diktovat tempo hry a o pár minut později bylo srovnáno. V posledních dvou gamech se hrálo přes shodu a oba vybojovala na svou stranu Slovenka.

Šramková, jež byla v žebříčku nejvýše na 111. pozici, tak na třetí pokus zvládla osmifinálové utkání na hlavní tour. Ve svém premiérovém čtvrtfinále na turnajích WTA vyzve zkušenou veteránku Tatjanu Mariaovou.

 

Nosková ve čtvrtfinále vyzve Šwiatekovou

Linda Nosková hned v úvodním lednovém týdnu zazářila postupem z kvalifikace do svého prvního finále na hlavní tour, v Adelaide mimo jiné vyřadila Darju Kasatkinovou, Viktorii Azarenkovou a Ons Jabeurovou a zastavila ji až pozdější šampionka Australian Open Aryna Sabalenková. Podobnou jízdu předvedla v Lyonu, kde coby kvalifikantka došla do čtvrtfinále.

V následujících měsících se však juniorské vítězce French Open přestalo dařit. Na první vítěznou sérii na nejvyšším okruhu od března a další účast mezi nejlepší osmičkou dosáhla až v tomto týdnu na tvrdém povrchu v Varšavě. V polském hlavním a největším městě se jako poslední vešla mezi nasazené hráčky.

Statistiky zápasu Hrunčáková - Nosková

Zatímco v úvodním kole proti kvalifikantce a zástupkyni až třetí stovky žebříčku Janě Fettové byla kousek od vyřazení, v souboji o čtvrtfinále dominovala proti bývalé 43. a nyní až 122. ženě pořadí Viktórii Hrunčákové. Na postup tentokrát potřebovala jen hodinu a osm minut.

V česko-slovenském derby trefila jen 48% prvních servisů, přesto měla utkání od začátku pod kontrolou a na podání zaváhala jen jednou. Soupeřce dovolila brejk až v koncovce zápasu, který sice nedopodávala, nicméně ho ukončila celkově čtvrtým brejkem.

Noskovou čeká v pátek útok na třetí semifinálovou účast na turnajích WTA. Kromě letošního Adelaide se mezi nejlepší kvarteto podívala ještě na loňském Livesport Prague Open, kde sbírala své vůbec první výhry v hlavních soutěžích na nejvyšší tour. Ve čtvrtfinále narazí na světovou jedničku Igu Šwiatekovou. Domácí hvězda smetla dvakrát 6:2 Claire Liuovou. Obě jsou jedinými nasazenými čtvrtfinalistkami a střetnou se poprvé.

Zbylé dvě čtvrtfinálové dvojice utvořily Heather Watsonová s Yaninou Wickmayerovou a Laura Siegemundová s Lucrezií Stefaniniovou, která se mezi osm nejlepších na hlavním okruhu probojovala poprvé.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

• WTA 250 VARŠAVA •
Polsko, tv. povrch, 259.303 dolarů
čtvrteční výsledky (27. 7. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Nosková (8-ČR) - Hrunčáková (SR) 6:3, 6:3
Šramková (SR) - Muchová (2-ČR) 7:5, 3:6, 7:5
Šwiateková (1-Pol.) - Liuová (USA) 6:2, 6:2
Siegemundová (Něm.) - Lin Zhu (4-Čína) 6:4, 6:4
Watsonová (Brit.) - Hatouková (-) 6:2, 5:7, 6:1
Stefaniniová (It.) - Burrageová (Brit.) 6:4, 6:1
• Dvouhra - 1. kolo •
Liuová (USA) - Yue Yuan (Čína) 7:6 (7:3), 3:6, 6:2
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Nosková/Xiy. Wang (ČR/Čína) - Bainsová/Lumsdenová (Brit.) 6:3, 6:2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

72
Přidat komentář
Kandinsky1
Co se teď odečetlo Noskové? Přestože po delší době postoupila do ČF, tak za odměnu klesne cca o 11 míst na sedmdesátou příčku.
Reagovat
tommr
Lindě se tento týden odečetlo loňské semifinále z Prahy (loni se Praha hrála o týden dřív) ...
Reagovat
Fransoas
Gratulace Lindě k postupu. Škoda že zrovna musí hrát proti Polce. Mohla by uhrát aspoň jeden set - byl by to úspěch.
Reagovat
Fransoas
Vzhledem k ošetřování jsem původně myslel,že to je závažnější zranění.Nevim do jaké míry zdánlivé ošetřování palce může mít vliv na pohyblivost - určité omezení by mohlo nastat. V každém případě pohyb jí chyběl.Kdežto Slovenka hrála jako o život. Vážně ale takovýto náskok a ještě na svém servisu mít dva míčky na vítězství,které se promarní - to je zřejmě bez komentáře. Z jasné výhry se bohužel stala dramatická prohra.
Reagovat
Kandinsky1
Ale to ošetřování proběhlo na začátku třetího setu.
Reagovat
Dobry-den
No tak to je fakt bezvadný. Iga s Lindou se utkají ve ČF a zbytek jsou ITF hráčky. smile
Reagovat
tommr
kdo moh ale čekat že dojde k takovýmu selhání Muchový? smile
Reagovat
Pavol
Muchová to mala všetko pod kontrolou. Takzvaný kontrolovaný priebeh. smile
Reagovat
tommr
spíš klasicky podcenila soupeřku a když se začala snažit tak už bylo pozdě na to aby rozjetou Šramkovou zastavila. Jsem zvědavej jak si povede Šramková ve čtvrtfinále. Přál bych jí aby došla co nejdále ...
Reagovat
Pavol
Mária T. ju sfúkne z kurtu. smile
Reagovat
tommr
jj vypadá to že si proti tý slajzbábě ani neškrtne ... smile
Reagovat
EllNino
jsem docela rád, že s ní Muška nemusí hrát :))
Reagovat
misa
Pěkný zápas s ní sehrála Lucka Šafářová na Mallorce v roce 2018 :)
Reagovat
tommr
kdo ví jestli strach z Němky nebyl jeden z důvodů proč Muška tak nevídaným způsobem pokazila závěr zápasu ... smile
Reagovat
Kandinsky1
smile Pěkně na houno.
Reagovat
com
nove clanky a Kvitovic-Vaňkovic a na tenisportalu ani zminka smilesmile

https://www.kafe.cz/celebrity/petra-kvitova-svatba-tajna.html

https://www.idnes.cz/zpravy/revue/vztahy-a-sex/petra-kvitova-jiri-vanek-svatba-tenistka-exmanzelka-marketa-kochtova.A230725_104153_sex_sub
Reagovat
lenka258
Jsem zvědavá s jakou kombinací příjmení nastoupí v Kanadě :).
Reagovat
farr
Kvitová. Proč menit zavedenou značku...
Reagovat
horska.kraslice
Taky doufám. Stejně jako třeba Plíšková, Vondroušová..
Reagovat
com
Ale tak nemuzeme ji srovnavat s byvalou svetovou jednickou smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Pergolek
Občas si říkám, proč sledujeme tenis? Kvůli fandeni CZ? Ok. Ale proč dál? On tenis není vlastně nic jiného než jen byznys pro hráčky, hráče a jejich rodiny. Pro fanoušky je to nic. Za každou sezónu fanoušek dostane tisíckrát zklamání, zaplatí za přenosy, vstupenky na turnaje a zápasy, a co z toho? Nic. Tenis není pro fanoušky. Je to byznys pro rodiny hráčů a hráček. A já jim to přeju. Rád podporuji milionáře, ostatně děláme to každý den všichni. Kupujeme věci od Babiše, od jiných boháčů, je třeba podporovat i tenistky a tenisty, zaslouží si to.
Reagovat
Pergolek
Doufám jen, že jednou až uvidím ve městě Kvitovou, Muchovou a spol., tak se s námi aspoň vyfotí, když je tak podporujeme. I když spíš vidím tohle: nezlobte se, nemám náladu na fotku, mějte se.
Reagovat
Blondie
tak zrovna Kvitová několikrát přiznávala, že po přepadení se v blízkosti cizích lidí necítí úplně ok a preferuje podpisy.

A upřímně, byť žijí z našeho zájmu, tak mají nárok na svůj život. Nejsou to (žádné známé osobnosti) tak úplně cvičené opice. Nějaký čas a odpovědi si lze nárokovat u úřadů a politiků....
Reagovat
Pergolek
V pohodě, ja nic nerikam. Přeju jim to, makaji, mají se dobře zaslouženě. Ja uz ale život vzdal, nebaví mě to. Už je toho všechno příliš.
Reagovat
Ela-fon-isi
Tenis je především úžasný sport, při kterém je třeba spousta talentů a schopnosti. Fyzička, rychlost, kokordinace, krátký reakční čas oko - mozek, cit pro míč, předvídavost, a to nemluvím o povaze, touze vyhrávat a víře v to... proto mě baví a obdivuju nejlepší.

PS: Život není fér, ale už jen to, že se můžem dívat na tenis, protože vidíme, je skvělé.
Reagovat
horska.kraslice
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tady už jeden neúspěšný pokus o řešení životních problémů prostřednictvím tenisového fóra proběhl, takže bych spíše volil odbornou pomoc na k tomu účelu zřízených linkách nebo emailových adresách.
To myslím vážně, bez nadsázky.
Reagovat
misa
Mě baví sledovat hráčky, které jsem si vybral bez ohledu na vlajku. Pak roky sleduju jejich kariéry a mám radost z úspěchů a zažívám zklamání z propadů. Nakonec přijde neodvratný konec...
Reagovat
Krisboy
Já ho sleduji, protože ten sport miluji a sleduji ho i hraju celý život. smile
Reagovat
tommr
Linda pokračuje i v deblu což se jí bude hodit pokud podle očekávání vypadne se Swiatekovou ...
Ta Číňanka se kterou se dala na debla dohromady hraje nad očekávání dobře a vzhledem ke slabší konkurenci by klidně mohly tento turnaj vyhrát ...
Reagovat
victim
by to chtělo odpočinek a nějakou dovču.Má toho teď nějak moc.
Reagovat
Kandinsky1
Jde teď chuděra od zápasu k zápasu.
Reagovat
tommr
jj čekám že si teď dá na pár týdnu oraz a uvidíme jí až na USO kde nejspíš zase vyhučí už v prvním kole protože nebude rozehraná ... smile
Reagovat
EllNino
Nasazené vypadly ... a Linda bohužel ve čtvrtince s Igou

Jinak bych jí věřil i na finále :) Nevadí, tak v Praze
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
com
jo Muchova je vemeno smile
Reagovat
Pergolek
Turnaj 250. To ji štve asi tak, jako mě, když zaspím do práce.
Reagovat
tommr
štvát by jí to mělo hodně. Mohla si nahrát body do boje o TM ... smile
Reagovat
magnus
skvelé. Toto je pre Slovenku velká výhra. Co poteší slovenského športového fanúšika viac ako vyhrý Slováka/ Slovenky nad českým superom/ súperkou smilesmile
Reagovat
Krisboy
Já vám to moc přeju, ale proč je výhra nad Češkou cennější než nad soupeřkou odjinud?
Reagovat
Patapuff
To neví. Prostě to tak jenom napsal.
Reagovat
Blondie
Třeba je to známka uznání :D
Reagovat
Krisboy
smile

To mě vůbec nenapadlosmile
Reagovat
Kandinsky1
Karolína Novotná Muchová smile Ještěže je to jen blbá 250´.
Reagovat
tommr
ale body z ní budou v kvalifikaci pro TM hodně chybět ... smile
Reagovat
turista
To teda ano. Muška promarnila dobrou příležitost.
Reagovat
bardunek666
Lindě gratuluji. Dnes se mi zdálo, že si občas i zaběhla a působila soustředěně.

Karolína - no hrůza. Viděl jsem druhý set a myslel jsem si, že už to doklepe. Ale ztratit takové vedení s podprůměrnou hračkou je dost žalostné. Celkově jí turnaj vůbec nesedl a škoda, že nevyužila prizniveho losu. Nakonec to může být jen pár bodů, které budou rozhodovat i účasti ma TM a zde si jich, sice málo, mohla nahrát.
Reagovat
tommr
cestu do finále měla dokořán otevřenou takže přišla minimálně o 150 bodů a to není málo ...
Reagovat
Dobry-den
Linda - konečně aspoň čtvrtfinále, byť přes slabé soupeřky. Zítra to bude jiná káva, to se budeme radovat za každý uhraný game. :)

Muška - prý mentálně odolná. smile Sice je to jen blbá Varšava, ale tohle se prostě stát nesmí. Hamba roku. A největší český kolaps od Malečkové loni (12 mečbolů). smilesmile
Reagovat
EllNino
Muška si vyzkoušela, co předvedla proti Sabalence ... naštěstí tam to bylo opačně, kdyby takhle ztratila to semi ona, tak by to tu asi shořelo jak Rhodos
Reagovat
Dobry-den
Ještě tam byl vlastně Lehečka proti Můře. 5 mečbolů, 5:4 40:0 na podání u chlapů, tak nevím, co je horší. smile
Reagovat
Krisboy
Tak Můra je na tohle specialista. Tommy Robredo by mohl vyprávět smile
Reagovat
PaYaB
To je ale ostuda, ještě že jsem to neviděl.
Reagovat
Serpens
Nic nového, tradiční střízlivění po velkém úspěchu, však Muška se zase zvedne. U Markéty Vondroušové taky předpokládám, že bude v Americe spíš paběrkovat.
Reagovat
EllNino
Nejde o střízlivění, kdyby prohrála 5:7 2:6, tak si řeknu to samé ... ale ona hrála do stavu 5:1 40:15 výborně, pak totální blackout
Reagovat
tommr
prohrát ze stavu 5:1 40:15 ve třetím setu s kvalifikantkou z konce druhé stovky je kolosální ostuda která se nedá ničím omluvit ... smile
Zdá se že Muška nám po finále FO usnula na vavřínech ... smile
Reagovat
horska.kraslice
Nebo má zase nějakou (možná obnovenou) bolístkusmile
Reagovat
makro99
Tak jak tam ty holky byly krásně rozložený, každá v jiné čtvrtince, tak do toho čtvrtfinále nakonec došla jen Linda, a ta zrovna míří na Igu...smile
Reagovat
EllNino
Nejvýše byla na 111. místě, ale má skalpy Petry i Mušky
Reagovat
bardunek666
Navíc tak odporně nesympatická premotivovana žena
Reagovat
makro99
ono kdo by nebyl, když má na dosah životní výsledek a senzační skalp...
Reagovat
dadaft
je venku smile
Nutno říct, že Šrámková hrála v koncovce dost dobrý tenis.
Reagovat
EllNino
Koncovka, která ale vůbec neměla být ...
Reagovat
dadaft
to rozhodně
Reagovat
Jimbo
Parádní selhání. Z 5:1 na 5:7 - to je ostuda. Hodně nepovedený zápas!!!
Reagovat
makro99
tak toto je těžko pochopitelná prohra...5:7 6:3 5:1, proti takto nefavorizované hráčce.. nebylo to úplně 1. kolo...
Reagovat
Kandinsky1
Kde se ve Varšavě vůbec hraje?
Wiki, i Polská, uvádí tenhle areál, ale tam jsou jen antukové kurty.
https://en.wikipedia.org/wiki/Legia_Tennis_Centre
Reagovat
EllNino
Ale WTA 125 už je normálně uznaná kategorie, je v kalendáři WTA a je jich čím dál tím více ...

takže nevím, proč psát po šesti měsících, když byla 2x ve ČF 125 na antuce poměrně nedávno
Reagovat
Ondřej.Jirásek
už jsme to myslím řešili, turnaje WTA 125k se stejně jako ATP challengery prostě za hlavní okruh nepočítají ;)
Reagovat
tommr
ale ve statistikách hráček je mylně uvádíte jako "hlavní turnaje" i když patří do kategorie "turnaje nižší úrovně". Pak vám u hráček vychází větší počet titulů než jim je přiznanej na oficiálních stránkách WTA ... smile
Reagovat
dadaft
taky myslím, že Linda tohle nedávné období nebere jako krizi, je mezi elitou čerstvě, ze začátku roku to šlo prostě briliantově, teď trochu šedi reality ................. ale jo, je fajn, že na betonu zase chytá slinu smile a na souboj s Igou jsem vážně zvědavý ..............
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist