Muguruzaová: Hrát grandslamové finále proti Sereně? Splněný sen!

10. 7. 2015, 13:27
Aktuality 12
Když Garbiňe Muguruzaová snila o postupu do finále grandslamu, představovala si, že hraje proti světové jedničce Sereně Williamsové. Přání se jí vyplní už v sobotu, kdy si proti americké hvězdě zahraje o titul ve Wimbledonu.
Profily hráčů
Garbiñe Muguruzaová

"Myslím, že to je nejlepší finále, jaké můžu hrát. Ale také nejtěžší," řekla Muguruzaová. "Když totiž sníte o výhře na grandslamu, tak si Serenu ve finále přejete," dodala první španělská finalistka v All England Clubu od roku 1996, kdy si o titul zahrála Arantxa Sánchezová Vicariová. 

Světová dvacítka Muguruzaová přiznala, že postup do finále ji překvapil. Hlavně proto, že dosud se jí na trávě příliš nedařilo. "Na dvou předchozích turnajích jsem nehrála moc dobře. Měla jsem špatný pocit, takže hrát o titul je opravdu neuvěřitelné," prohlásila. 

Garbiñe MuguruzaováS obavami se před Wimbledonem svěřila i poslední španělské vítězce slavného turnaje z roku 1994 Conchitě Martínezové. "Dělali jsme si z toho legraci, protože jsem jí říkala, že z trávy mám docela obavy. Ale ona mi na to odpověděla: No tak, vždyť umíš hrát dobře," popsala Muguruzaová. 

Ve Wimbledonu pak vyřadila desátou nasazenou Angelique Kerberovou, bývalou světovou jedničku Caroline Wozniackou a Agnieszku Radwaňskou. Proto ani před finále nebude měnit zaběhlé rituály, což by znamenalo, že by její rodiče museli zápas o titul sledovat jako všechny předchozí z domova. 

"Zuby si čistím ve stejnou dobu, z postele vstávám stejnou nohou, rozhodně nic měnit nechci," usmála se. "Takže s rodiči to ještě budeme řešit a uvidíme," dodala Muguruzaová. S Williamsovou se na okruhu WTA utkala třikrát. Letos a v roce 2013 s dvacetinásobnou grandslamovou vítězkou prohrála, loni na Roland Garros ji však porazila.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
FulnekUltras
Ubraň čistotu ženského tenisu a sportu vůbec. Dvacet prozatím oficiálně nezpochybněných GS titulů by už Kongovi mohlo opravdu stačit...
Reagovat
George_Renel
Raději Kong než Telenovela....
Reagovat
Oin
Armstrong taky musel všechno vrátit.
Reagovat
Oin
Kráska a zvíře ve finále, tak to má být :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Garbine nebylo ani 6 let, když Serena vyhrála svůj první GS. To uz je solidní generační propast :-))
Reagovat
slacker
Tehle sen se nesplnil ani Petre Kvitove :-DD
Reagovat
Mayo
Pekný pejsek.
Reagovat
gigin
pořád čekám v tej vířivce a ty nikde. Víš kolik to žere elektriky??
Reagovat
smazaný uživatel
To víš, u Stana_Borowitze je jí lépe :)
Reagovat
gigin
Hmmmm :(((

:DDDD
Reagovat
VlS
Hele, dávej bacha, ať ti nevychladne, víš co dělá ledová voda s mužstvím :-)
Reagovat
gigin
To má topení..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist