Muguruzaová o Šarapovové: Její comeback nás nezajímá. Ani si ji nepamatuju

28. 2. 2017, 09:45
Aktuality 63
Garbiňe Muguruzaové upřímnost v rozhovorech s médii rozhodně nechybí. Loni prohlásila, že se tenistky navzájem nenávidí, a letos před očekávaným návratem Marie Šarapovové uvedla, že hráčky vlastně comeback ruské tenistky nezajímá a že si vítězka loňského French Open Šarapovovou dokonce ani nepamatuje.

Maria Šarapovová dostala po loňském Australian Open dvouletý trest za nedovolené užívání meldonia. Sportovní arbitrážní soud nakonec ruské tenistce snížil trest na patnáct měsíců. Pětinásobná grandslamová šampionka se tak na kurty vrátí na konci dubna ve Stuttgartu, kde bude hrát na divokou kartu od pořadatelů.

Tenisový svět je samozřejmě rozdělen na dva tábory. Jedni přivítají rodačku ze Sibiře s otevřenou náručí, druzí se na její návrat netěší. A některé její comeback dokonce ani nezajímá. Mezi ně patří i světová sedmička Garbiñe Muguruzaová.

"Hráčkám je to jedno. Já osobně si Šarapovovou ani nepamatuju. Pro turnaje je to samozřejmě dobrá zpráva z hlediska publicity, ale nás (hráčky) to nezajímá," řekla Muguruzaová v rozhovoru pro deník Marca.

Šarapovová by se mohla ještě letos s Muguruzaovou utkat a svůj tenis jí tak připomenout. Jednalo by se o jejich čtvrtý vzájemný duel. Španělka zatím recept na hru vítězky 35 titulů na okruhu WTA nikdy nenašla.

Vítězka loňského French Open zavzpomínala i na své loňské interview, v němž médiím sdělila, že se tenistky navzájem nenávidí. "Hodně lidí mě za tento výrok kritizovalo. To samozřejmě chápu, ale mrzí mě, že se mě nikdo nezeptal na bližší vysvětlení. Každý o tom psal, ale jen pár lidí se zeptalo, proč jsem to řekla."

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

63
Přidat komentář
turista
Masha se vrací na kurty a o nic jiného nejde. Co si o ní myslí ostatní hráčky jí je úplně fuk. Základní princip úspěchu v individuálním sportu je neřešit to co si myslí okolí. V trochu obměněné formě tento princip platí i v životě obecně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to už je známo delší dobu, že je divná... Řekl bych k tomu asi jenom to, že až obě skončí, tak si drtivá většina lidí bude víc pamatovat Mashu než Garbinu.
Reagovat
blixa
:D :D No na tebe jsme čekali ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, hlavně ty.
Reagovat
Lunej..
Mašena není vůbec má oblíbenkyně, nicméně oproti Mugu má přece jen jinou úroveň projevu. Garbina vždycky něco plácne, jakoby mluvila za celý tenisový svět. A co jsem o ní četla od některých tenistek, tak oblíbená moc nebude. Inu, podle sebe soudím tebe? :)
Reagovat
blixa
MBSH ! ;-)
Reagovat
Lunej..
Ty jsi jen další zaslepený fanoušek, dědku. Ale u tebe se dá věkem omluvit, že blbě vidíš :D
Reagovat
Pedronegro
no, jako pozitivní u ní mimo jiné vidím, že se zatím nenechala nachytat při dopingu a prezentovat to jako největší blbka okruhu .... a ano, budu si ji pamatovat asi jako Armstronga (myslím toho cyklistu) :-)
Reagovat
VlS
Řeči se mluví a voda teče. Nepřikládal bych tomu žádnou velkou důležitost.
Reagovat
Bob
Tak já si myslím, že tvrzení, že Mařena spoustu hráček vůbec nezajímá je celkem pravděpodobný. Mařena se taky o nikoho nezajímá, myslím si, že holkám na okruhu vůbec nechybí.
Reagovat
kada.tom
Paráda !!
A Sharapova tam hrát nebude, huráááá !!!
Reagovat
kada.tom
byť Sharapovovou nikterak nemusím a její dopování odsuzuji, tak Muguruza-Blanco začíná být trapná s těmi svými negativními prohlášení ...
Reagovat
dunphy
To si s ní můžeš podat ruku. Na negativní porhlášení jste oba prvotřídní experti.
Reagovat
smazaný uživatel
Promin, nechci se nejak zastavat Muguruzy, ale krom jednoho dvou kontroverznich postoju, ma take plno zajimavych pohledu na tenis a deni kolem nej (coz nektere lidi pochopitelne nezajima, ti maj spis radost z chyb, pochybeni, nedokonalosti, proste z nejakeho pomyslneho bahna, ve kterem se rochni jak prasata)...
Jestli jde o negativni prohlaseni, tak mu ta Venezuelanka nesaha ani po kotniky.
Takze o podani ruky tady opravdu nemuze byt zadna rec.
Reagovat
dunphy
Tak si o něj může tu ruku aspoň otřít, no. :D
Reagovat
Hector21
já si pamatuji, kdy Gabča ještě hrála tenis...
teď už je to tak maximálně parodie na famfrpál
Reagovat
George_Renel
Já myslím, že ty dvě by si mohly velice rozumět, dokonce by mohly být kamarádkami.
Svým způsobem jsou ve vyjadřování k veřejnosti stejně blbé.
Jedna cukrovkou a prevencí, druhá nenáviděním (a myslela to v minulém článku i v šatně a mimo, nejen na kurtech)a přezíravostí.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhovor, ktery delala Garbina pro denik Marca nese nazev...ve volnem prekladu...
"Bojuji cely zapas a nechci se z toho zblaznit..."

Nazev je vybrany podle jeji zname vety, kterou rekla behem zapasu trenerovi, ze kvuli jednomu micku nechce zdechnout...a ktera byla pochopena tak, ze se ji nechce bojovat, coz se snazi vysvetlit.

Rozhovor se vraci k jejimu pusobeni v Perskem zalivu, ktere nebylo uspesne i z duvodu problemu s achilovkou...

V rozhovoru se vraci Garbi k Fed Cupu v Ostrave a zamysli se nad tim jak se pouzivaji specificke povrchy ve Fedu a nasledne hracky nastupuji na jine povrchy...ze to proste je pro ty hracky velka obet...jestli jde o ty prechody mezi povrchy PODLE MNE ROZHODNE ZAJIMAVA UVAHA...

Dale v rozhovoru Joan Solsona chce rozebrat somatiku hrace, ale Garbina utika s odpovedi, ze to je vec, kterou neustale lide pozoruji... ze ma vetsi zadek, atd. TO MUSI BYT ASI PRO HRACKY STRESUJICI...Garbinu spis stresuje jeji zdravotni situace s kotniky...ktere dost u ni trpi...takze zmenila fizioterapii...

Take casti rozhovoru je tema vsech sponzoru...

V rozhovoru se Joan Solsona take vraci ke Kate Byckove a problemu lesbicek na okruhu WTA...coz Garbina celkem neguje, nebot si nemysli, ze je to tak hrozne...a neciti se nejak ohrozovana...
Reagovat
smazaný uživatel
ZNOVU se pochopitelne pta na to pratelstvi hracek na okruhu... proste to tam nevidi, a vidi tam spis jen pokrytectvi...ale souhlasim s ni v tom, ze to vetsinou asi nic hlubokeho nebude...ale bez prehaneni no:)
Rozhovor komentuje Busicku a jeji rande, co jako na to Garbina, co jako na to, ze jsou nektere hracky matkami na okruhu...

Garbine v rozhovoru hodnoti Karolinu PLISKOVOU jako hracku, ktera je proste "flegmaticka"...nenecha na sebe pusobit tak velky tlak...ZAJIMAVY POSTREH

Zajimava otazka urcite k mikrofonum na kurtu...Garbina to nevnima pozitivne, ale citi, ze to je cast nejakeho SHOW...coz je pro ni asi stresujici...

A ano v tom siiilene obsahlem rozhovoru se mimochodem dotkli Marie, ale kvuli planovane exbici...ktera mela byt specialne rozehrana na kurtu s travou a antukou, polovina travy a polovina antuky...A PRI TE PRILEZITOSTI se zeptal a co jeji navrat, je mezi hrackama ocekavany???

Jasne, ze neni...preci nebudou hrat zapasy a cekat na Marii...to je nezajima...ale pochopitelne navrat Marie bere jako PRINOS.

Zdroj:
http://www.marca.com/tenis/2017/02/21/58ac2a45e2704e1c718b461f.html
Reagovat
VlS
A tak on to spíš už bude převzatý nějaký výběr z výběru. Standardní problém bulvarizace informací, vybere se nejvíc křiklavý titulek. Něco jako lov celebrit, kterejm při vystupování z auta problejsknou kalhotky. Osobně bych za to fackoval ty lovce fotek a ne ty celebrity, ostatně dámský klín jsem už i viděl, i laskal, v kalhotkách i bez kalhotek :-)
K tomu dřívějšímu - nenávist - že tam nepanují vřelé vztahy, to už potvrdila spousta holek, ale mezi ne zrovna přátelstvím a nepřátelstvím je hóóódně velký rozdíl. Trochu diplomacie a taktu by jí určitě neuškodilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Otec Bask a Matka Venezuelanka z Karakasu (mesto z nejvyssi kriminalitou na svete) Zadat po ni trochu taktu a diplomacie jako muzeme, ale rekl bych, ze to je asi stejne jako si prat nebo zadat po Bare, aby na kurtu krotila svuj slovni temperament...nevim...
...me zase prijde, ze je jeste strasne klidna na to, z jake kulturni formy pochazi..:D)
Svet, kde jednu minutu te zboznuji, aby za dalsi minutu te k smrti nenavideli...krom toho, tohle ma presne i ve Spanelsku. Po jednom turnaji jsou schopni ji zboznovat, aby po dalsim turnaji ji nenavideli...(zminovane take v rozhovoru)
...Ja bych k tomu proste prihledl.

Jinak souhlasim, obraz sportovce, celebrity kreuji dost casto novinari...a casto nestastne se zamerenim na ten povrch...:(
Reagovat
George_Renel
Na druhou stranu se již drahnou dobu pohybuje v nějakém prostředí, které je rozhodně na jiné úrovni než Caracas, a při troše dobré vůle a inteligence mohl něco pochytit o tom, jak to všechno chodí .-).
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak zase, trochu te dobre vule a inteligence muzeme tady pozadovat po nas po vsech...tech autu v tech diskusich na TP je tu celkem dost, vcetne mne a pochopitelne vy nejste nejakou svatou vyjimkou,...
Krom toho, ta podstata prispevku byla mirena redakci, ze je skoda, ze si vzala z tak obsahleho rozhovoru pouze to, co je rekneme kontroverzni...a myslim, zeby stalo i za to z neho vypichnout ten postreh k povrchum na Fedech, nebo ke Karoline Pliskove.
Ovsem na obranu Ondry Jiraska musim napsat, ze na sam konec clanku dodal dost dulezity odstavec, dokazal to proste VYVAZIT...coz se casto nestava,...
...pokud to porovnam s Hozou Vojkuvkou na tenisovym svete (vyse Fandin link), tak ten jeho clanek je u mne proste odpad...a necitim to dokonce ani jako kontroverzni prohlaseni. Ale jsem si vedom, ze me za to sprazi plno lidi, ze jsem mozna divnej, a ja nevim co jeste...aniz by se pochopitelne zeptali proc si to myslim.
To je tak vse k tomuto pripadu.:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Dobrý den, samozřejmě vás naprosto chápu. Jen chci říct, že se snažím být vždy neutrální a myslím, že se mi to snad i daří. Ať už si myslím cokoli a samozřejmě i já mám oblíbené a neoblíbené hráče a hráčky, nikdy jsem to nedal ve svých článcích najevo. Podle mě to totiž není profesionální. Navíc se nesnažím nic bulvarizovat ani prohlubovat tak, aby byl hráč za své výroky nesnášen, nebo naopak. Prostě to napíšu tak, jak to hráč/hráčka řekli. Každý si potom může udělat obrázek sám, to je myslím fér :)
Reagovat
VlS
Pane Jirásku, ale asi jste to přebíral už z neoriginálního převzetí. Já to nekritizuji - jen jako předpoklad konstatuji. Kritizuji toho, kdo z obsáhlého článku vytáhl titulek " už si j nepamatuji" a to je to, v čem vidím bulvarizaci. Holt španělštinu neovládám a vy třeba taky ne:-)
Reagovat
Pedronegro
jo, to je jasný otrocký překlad, ona tam říká, že na ni nemyslí, ne že si ji nepamatuje, následující větou to potvrzuje, takže vybrat si to do titulku je mírně řečeno nešťastné :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mym cilem nebyla nejaka pusta kritika, to zase je celkem jednuche, to dokaze kazdy, mnohem horsi je neco tvorit...jina uroven.

Me treba ani nevadi, kdyz novinar ma nejakeho oblibence a je to v tom clanku videt. Nevim jestli to neni nebo je profesionalni. Asi zalezi jaky ma cil ten clanek. Rad jsem si cetl na ElPais clanky o Nadalovi novinare, ktery evidentne ho zboznuje a z tech clanku to je i citit..., ja trebas Rafu vubec nemusim jako hrace, ale chapu to nadseni a vezmu si z clanku to, co potrebuji.

Pokud pominu ten preklad, nebot spis souhlasim s prispivatelem PedroNegro, klonim se k tomu, ze na ni nemysli...nez doslovne zapomnela.
ale dejme tomu...
Respektuji to takhle...vy jste svym zpusobem tvurce a za to odpovedny, za to preneseni ceskemu ctenari. Vy jdete se svou kuzi na trh...

Proste me jen mrzi, ze vyberete jednu vetu z dost obsahleho rozhovoru. A ta jedna veta je pouze cast jedne odpovedi, ktera cela proste chybi...i k lepsimu pochopeni te "nestastnice":)

Takze kdyz ted pisete.... Prostě to napíšu tak, jak to hráč/hráčka řekli. Každý si potom může udělat obrázek sám, to je myslím fér :)

Tak v tomhle pripade nevim nakolik je to fer k Muguruze...nebot vam jaksi chybi cela jeji odpoved...
Reagovat
Fandina
Já myslím, že v tom není sám. Jak jsem psala, s článkem o vyjádření Mugu k návratu Šarapové přišel někdo jiný.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Pokud je to pravda, pak je problém opravdu ve špatném překladu do AJ. Španělsky neumím a čerpal jsem z anglického překladu, kde bylo vypíchnuto právě toto a co si budeme povídat, zajímavý výrok to je. Kdybych uměl španělsky, samozřejmě budu čerpat z originálního interview. Tady zřejmě došlo k tomu, že si to zahraniční server chtěl přikrášlit a jelikož všechny jazyka světa nikdo neovládá, vzniklo z toho takové nedorozumění.
Reagovat
Pedronegro
no, přečetl jsem ten originál a koťátko tam vyjadřuje své názory celkem velmi rozumně, k Ostravě říká, že tam byl velmi agresivní povrch, že ji začal tahat sval ve stehně a měla z brždění modřiny pod nehty na nohou (takže dobrá volba povrchu), a že si vyhodnotí následné výpadky na turnajích a účast v baráži s Francií podle povrchu, o Káje neříká, že je flegmatik, ale že s ní to závísí na tom, jak se Kája cítí, a že si na ni Kája věří a nedokáže ji dostat pod tlak jako jiné, což bylo i v Ostravě a že sama se při FC cítí pod velkým tlakem ... to jen tak na doplnění Vlka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Diky moc:)
Ja jsem nektere formy proste zkracoval myslenkove, takze jsem flaknul tu flegmaticku do uvozovek...uzil jsem to tam i jinde, u tech mikrofonu, take tam nerika, ze to pro ni je stresujici:) To bych mel spravne dat take do uvozovek...
Hezke by to bylo prelozit a dat si s tim trochu prace, no...ja jsme bohuzel na tohle uz spatny, v jinem jazyce denne myslim, ztraceji se mne slova v cestine...atd.
Spis me mrzi, ze se vytrhla jedna veta z kontextu, ktera jak vyse pises, take podle mne, ma spis vyznam, ze na to proste nemysli...
...toz taky nechapu, proc by mely hracky o tom myslet:D) By jim z toho slahlo...:)
Reagovat
Pedronegro
jo, to znám, sice je dobře rozumět i plynně mluvit, ale je obtížné překlad do češtiny dát na papír, to chce dlouhou praxi :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jinak ctim vas vyber tematu, ze jste si vybrali jednu setinu rozhovoru k clanku, ktery urcite vyvola diskusi.

Nejak to respektuji, chcete prodat, musite prodat...
...ale myslim, ze se z toho dalo vytahnout proste vic...

Diky za pochopeni...
Hezky den.
Reagovat
Fandina
Téměř totožný článek byl včera tady.
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/2168--sarapovova-jeji-navrat-nas-nezajima-otevira-tema-muguruzaova
Reagovat
smazaný uživatel
Vlčku, díky za podrobnou reprodukci rozhovoru.
Garbi vnímám pozitivně jak na kurtu (když jí to jde), tak na videích. Už při FC se rozebírala nějaká její věta vytržená z kontextu. Ale např. rozhovor v MF byl v pohodě.
Tady to je podobné - spojení loňská vítězka + MaSha novináři zneužijí.
Vyzyvatelek bude mít MaSha každopádně dost :-)
Reagovat
Fandina
Gaarbine je upřímná, ale pořád je potřeba si uvědomit, že každý mluví sám za sebe a že pořád je to jen její pohled. Jiné holky to mohou vidět jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
ale ze si nepamatuje MaShu neni prece uprimnost. Jeji.. :-)
Reagovat
Fandina
třeba myslí, že už je to dost dlouho, co nehrála
Reagovat
Krisboy
To já si ji na rozdíl od Garbiňe bohužel pamatuju.
Reagovat
janek_da
někdy si na ni nevzpomenu ani celý den
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
janek_da
třeba dneska zatím nic
Reagovat
janek_da
teď
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
janek_da
vzpomněl jsem si, že pudu na vyšetření cukru v krvi, no
Reagovat
smazaný uživatel
janecku, ze ty se tam nudis.. :-))
Reagovat
janek_da
Reagovat
turista
Já taky a tenis za rok přestávky určitě nezapomněla.
Reagovat
smazaný uživatel
vsak rozlisit uprimnost od blbosti, ze.. :-)
Reagovat
VlS
:-) - jó to se pouštíš do filozofický kategorie :-)
Reagovat
bIbec
To, že se holky nenávidí a která říká opak tak lže, mi přišlo trošku přes čáru. Tohle je pochopitelné. Může je to max zajímat s ohledem na to, že je Šarapová předběhne na žebříčku a budou mít o jednu konkurentku na největších turnajích navíc.
Reagovat
bIbec
jinak bych i věřil, že se Šarapova a později Azarenka můžou zase vyhoupnout na ty nejvyšší příčky. Nejsou jenom výborné tenistky, ale hlavně velmi stabilní s méně častými výpadky. K poražení těchto dvou je potřeba velmi dobrého výkonu. Tam vidím asi ten největší rozdíl mezi nimi a současnou špičkou za Serenou. Ta současná topka nedovede udržet vysoký level konzistentně.
Reagovat
Fandina
K tomu nenávidění je něco v posledním odstavci. Vypadá to, že to asi myslela jinak, než to řekla.
Reagovat
smazaný uživatel
snad myslela nejake vnitrni!!! vzplanuti vasni na kurtu, behem zapasu, tomu rozumim velmi dobre. Je to hrozne, ale ja to taky znam, nejde o nic nesportovniho, jen o vydolovani vsech sil zapojenim negativnich emoci, souperku vazne nelze zboznovat, pokud se hraje "na krev". Jen ta krev nesmi zalit mozek.. :-))
Reagovat
janek_da
Bohužel to myslí mimo zápas. Ať si klidně mluví o nenávisti, i když si myslím, že to není pravda. Ale o tom, že kdo tvrdí opak je lhář, mě celkem nadzvedává.

In tennis it's difficult to be friends between women, we are very competitive, we spend all the time travelling and maybe the following day you play against them... we all hate each other. Literally. And who says the opposite is lying.

je tam odkaz i na originál z ElPais
http://www.tennisworldusa.org/news/news/Tennis_Interviews/29226/garbine-muguruza-friendship-between-players-we-hate-each-other-doping-in-tennis-we-are-tested-much-/
Reagovat
Fandina
Asi to myslela úplně jinak, než to vyznělo, jinak by se k tomu nevracela.
Reagovat
VlS
Ono je někdy důležité přemýšlet o prohlášení, než je uděláš. Potom už básleduje trapno, nebo ještě větší trapno. Sociální inteligence se u ní pánbů nepředal.
Reagovat
Fandina
To samozřejmě, ale každý se učíme, třeba si příště rozmyslí, než něco řekne.
Reagovat
smazaný uživatel
aha, to nastudovane nemam. A rozumim jen odstupu, treba i umele a zamerne vytvorenemu, uzavrenosti, odmerenosti, ochranne bubline.. kdyz na to mam povahu a potrebuju to, proc ne. Nenavisti v tehle podobe vsak nerozumim. Pak je omezena a diky tomu zla, co nadelame..
Reagovat
Fandina
Na mě to dělá dojem, že chtěla říct, že jsou to soupeřky a použila slovo nenávidí, které se na to nehodilo. Něco jiného je rivalita a něco jiného nenávist.
Reagovat
smazaný uživatel
to rozhodne..
Reagovat
VlS
Monty zavře do chlívka. No budou tam s Kikinou dvě, tak si budou moct vyměňovat recepty na cukroví :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, proč bych měl Muguruzu někam zavírat, když jsem jí nikdy nefandil...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist