Můj život se nemění, říká Navrátilová. A plánuje výstup na Kilimandžáro

9. 4. 2010, 15:55
Aktuality 0
Čeká ji zatím nejtěžší boj jejího života, plány jedné z nejlepších tenistek historie Martiny Navrátilové to ale nemění. Česká rodačka, která oznámila, že má rakovinu prsu, se během své léčby chystá znovu komentovat na French Open. A v prosinci by ráda zdolala vrcholek Kilimandžára.
Martina Navrátilová

U tenisové legendy Martiny Navrátilové odhalili odborníci bulku v levém prsu při rutinní kontrole v únoru. Bývalá dlouholetá světová jednička už se podrobila operačnímu zákroku, při němž jí lékaři nádorové ložisko odstranili, a v květnu zahájí šestitýdenní léčbu ozařováním.

Právě tehdy má česká rodačka komentovat pro televizi zápasy na grandslamovém French Open. A jak tento týden řekla, zákeřná nemoc jí v tom nezabrání.

"Můj život se nezměnil, až na to, že musím být na jednom místě šest týdnů kvůli ozařování," říká Navrátilová. "Pořád hraju hokej, tenhle víkend budu hrát tenis a pro Tennis Channel budu komentovat během French Open a Wimbledonu," dodává česká rodačka, která chce i nadále zůstat aktivní a v prosinci dokonce plánuje vylézt na vrchol afrického Kilimandžára.

Osmnáctinásobná grandslamová vítězka podle svých slov nechtěla o své nemoci mluvit veřejně. Později si ale uvědomila, že tím může pomoci ostatním, kterým by včasná prohlídka mohla zachránit život. Proto o rakovině prsu mluví otevřeně, i když to pro ni není jednoduché.

"Není to jako propagace tenisového zápasu... Jsou to rozhovory o rakovině prsu v ném těle," podotýká Navrátilová. Je to hodně těžké, ale jsem ráda, že se o tom lidé dozvědí a že tím možná zachráním nějaké životy," dodává.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist