Murray: Dítě a žena jsou důležitější. Když bude třeba, odstoupím

16. 1. 2016, 14:02
Aktuality 55
Andy Murray je připravený vzdát se svého snu o triumfu na Australian Open, aby mohl být s manželkou Kim u porodu. Narození prvního potomka očekávají v polovině února a finále úvodního grandslamu sezony se uskuteční 31. ledna. Murray dnes znovu potvrdil, že pokud bude třeba, odjede domů dříve.
Profily hráčů
Andy Murray

Murray o plánu odletět z Australian Open v případě porodu své manželky mluvil už před měsícem a své rozhodnutí nezměnil ani dva dny před startem turnaje.

"Dítě a žena jsou pro mě důležitější než tenisový zápas, takže pokud bude třeba, z turnaje odstoupím," řekl Murray na tiskové konferenci před Australian Open, kde byl již čtyřikrát ve finále, ale na triumf stále čeká.

Pokud mu to stav manželky dovolí, letos by rád tuto bilanci změnil. Triumf v Melbourne je pro něj jedním z cílů této sezony. Pomoci by mu mohlo i to, že se turnajem nestresuje a myslí hlavně na manželku.

"Většinu dne přemýšlím o tom, co se děje doma. Opravdu moc se těším. Když jsem ale na kurtu, tak jsem plně soustředěný. Je to pro mě nová zkušenost," pokračoval osmadvacetiletý vítěz Wimbledonu (2013) a US Open (2012).


"Netuším, co všechno se změní. Tenis pořád miluju: trénuju a připravuju se tím nejlepším možným způsobem a cítím se tu být v dobré pozici. Ale jak jsem řekl, rodina je v této chvíli prioritou," dodal Murray, který do Australian Open vstoupí v úterý duelem s talentovaným Němcem Alexanderem Zverevem.

Byť nemá v pohotovosti soukromé letadlo Melbourne s britskými ostrovy dělí 17 tisíc kilometrů, nebojí se, že by případný předčasný porod nestihl. 

"Jsem si jistý, že jakmile dostanu telefon, tak najdu způsob, jak se dostat včas domů," prohlásil devětadvacetiletý rodák z Dunblane.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

55
Přidat komentář
mahycek
V kolik hodin našeho času hraje Federer? Tady v portále vpravo, jak jsou aktuální turnaje, je uvedeno, že v 9hod. Ale v oficiálním webu A.O. je uvedeno v 7 hod. v areně Roda Lavera. Tak co je správné ??
Reagovat
smazaný uživatel
Je tam 7:00 PM jejich času - to je 9 ráno u nás.
Reagovat
Nola
za par hodin to vypukne, Noleho necaka na 1.kolo ziadny jednoduchy super, mladik, ktoremu urcite nechyba motivacia... zapas neuvidim, snad to dopadne
Reagovat
Mayo
podľa mňa dostane súper jedného kanára a celkovo uhrá 3 hry
Reagovat
Nola
mladeho som videla hrat minuly rok s Marinom, ten mal s nim plne ruky prace, vlani Stan na USO detto, je to velmi talentovany mladik, ziadny nazdarek...
Reagovat
Mayo
síce to je ten Čung že...tak možno som trochu prestrelil...páčil sa aj mne ten mladík vlani proti Stanovi...ale aj tak nastúpi proti veľkému levelu a neočakávam nejaké veľké problémy ND
Reagovat
Kozoroh
Asi tak, s hráčem Djokerova kalibru ještě nehrál a to ho může, ale taky nemusí svazovat.
Reagovat
Kozoroh
"snad to dopadne"

Djoker zítřejší zápas musí vyhrát, jinak by to bylo fiasko!! Otázkou je, kolik uhraje Chung gemů, tipoval bych 7 - 6:2, 6:2, 6:3. Žádné problémy s ním No1e nepřipustí!
Reagovat
panzer.dragon
http://www.heraldsun.com.au/sport/tennis/rafael-nadal-says-novak-djokovic-will-only-be-beaten-at-australian-open-by-injury-or-miracle-performance/news-story/30b5047845d2ec1d266ec5e23456b598
Reagovat
Pe3k
Z toho jde vidět, jak je Nadal z Djokovicče úplně bezradný, on ani nevěří, že se dá porazit. S takovou už Djokovice neporazí nikdy.
Reagovat
panzer.dragon
rafa je novakem kompletně zničen, všude i na rg, nevim odkud by měl rafa načerpat sebedůvěru :-(
Reagovat
Ondra979
JJ, ma z Novaka nadelano, uz ho porazil vsude a posledni zapasy uz nejsou ani zadna dramata, a proto muze vyhrat AO pouze pokud Novaka nekdo sejme, a to jeste bude muset porazit asi Wawru a i Andyho (u nej je otazka jak se dokaz koncentrovat, sice tvrdi ze jo ale muze to byt jinak), coz nevidim moc nadejne, ale nejaka sance tam jeste je.
Na RG ho uz muze porazit samozrejme Novak, Andy, Wawra (v lonske forme) a rekl bych ze i zdravy Nishi (viz Madrid 2014 - tam vyhral se stestim) a mozna i ten Roger (aspon loni verim, ze by ho v QF byl dal, kdyby tam Rafu dostal, nehral vubec spatne ale Wawra mel GOD mode on). Takze celkove vyhlidky na dalsi GS pro Rafu nejsou nejak velke, leda ze by sel s formou jeste o level nahoru, ale tomu moc neverim.
Reagovat
tito
To byl v roce 2011 taky. Předně se mu musí vyhýbat zranění a je nutné hrát s nejlepšími. Postupovat do závěrečných kol turnajů. Na podání je patrná změna, jen je důležité získat větší vyrovnanost. Myslím, že letos má našlápnuto lépe než minulý rok. No Novaka aktuálně nemá, ale pokud se bude zlepšovat jak v posledních měsících, tak se mu taky sebevědomí zlepší. Vždyť ten pokles sebevědomí není jen o Novakovi, stačí si vzpomenout na USO.
Reagovat
Pe3k
Jenže zápasy v roce 2011 byly mnohem vyrovnanější než tomu bylo letos. Letos to byla demolice, pro Nadala naprosto bez šance. V roce 2011 byl Nadal na vrcholu a ty první dva zápasy v Miami a IW mohl klidně vyhrát. Loni Nadal neuhrál set, dokonce i na jeho nejsilnější a nejšťastnějším RG. Novak ho ponížil všude. Navíc jejich duely jsou stále jednoznačnější pro Novaka, žádná známka zlepšení Pro Rafu, naopak stal se jeho submisivní čubou. Nadal neumí nic změnit, má svůj zarytý herní styl, který už na špičku moc neplatí a navíc ho může porazit kdokoliv, i hráči mimo top 100.
Reagovat
tito
Má smysl tě komentovat, když nakonec sklouzneš k vulgaritám? Člověk si říká, kdy dospěješ a zdá se, že je to stále v nedohlednu. Věnuj se sestřihům a moc nezapojuj vlastní myšlenky, výsledek je většinou prachbídný.
Reagovat
Pe3k
Zas taková vulgarita to nebyla. Navíc to slovo dobře vykresluje jak vypadá situace na kurtu, Rafa běhá a Novak si ho vodí jak chce...Chce to přiznat si pravdu a nechytat se jednoho slovíčka co se ti nelíbí.
Reagovat
Roger_Federer
Nema.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Submisívny čoba a ponižovať?...

Nemýliš si tento vzťah so vzťahom Federera s Nadalom?...:-)
Reagovat
Pe3k
Roger poráží Nadala i ve 34 zatímco je Nadalovi 29. Nadal nedokáže více než rok a půl uhrát set s Djokovicem, které je jen o rok mladší...
Reagovat
smazaný uživatel
A čo je to oproti tomu, čo všetko Nadal za tie roky Federerovi vyviedol?...

V roku 2008 ho definitívne vykopol z trónu, na antuke pri ňom Roger vždy vyzeral ako dorastenec a korunu všetkému nasadila Austrália 2009, ale toto nechcem moc rozmazávať, je to predsa len tvoje citivé miesto...:)
Reagovat
Roger_Federer
Vykopel z trunu, ktery nikdy neudrzel rok v kuse..:)
Reagovat
Kozoroh
Zapomínáš, že v roce 2011 byl Nadal o 5 let mladší, pohyblivější a Noldovi konkurenceschopnější. Od IW 11 po AO 12 sice Rafan s Novakem prohrál 7x v řadě, ale jen 2x v této šňůře neuhrál ani set. V té dnešní sérii, započaté loni v Monte Carlu Nadal nezískal ani sadu, a to ani na "svém" RG, což velmi vypovídá o jeho (ne)sebevědomí ve střetech s Djokerem.
Rafan ztratil během let na pohyblivosti, oproti horším hráčům toto Nadalovi nevadí, ale ve střetech s No1em se z toho stala Rafova brzda.
Píšeš, že má častěji postupovat do závěrečných fází turnajů - v čem mu pomůže týden starý debakl s No1em v Dauha? Nebo obdobný debakl loni v říjnu v Pekingu?
Reagovat
tito
Každá konfrontace je důležitá, prohra může být více motivující než výhra. O ničem jiném nepíši. Podle mne je nejdůležitější ještě zlepšit podání a více se soustředit na brejk, než na ribrejk, jak tomu zvláště v minulém roce bylo více než často. Jakmile bude mít stejnou úspěšnost na podání jako Novak, výrazně se zvýší šance na úspěch. K tomu rychlost po celý zápas až tak nepotřebuje. Jediné, co mne mrzí je to, že dosud neudělal změnu ve svém týmu, která by vedla právě touto cestou.
Reagovat
Roger_Federer
Podle me se Rafa dostal do podobne situace jako Roger 2013, kdy se lamal chleba.
Bud bude reagovat, nebo si pojede svohe a bude v klidu, coz bude stacit na 90hracu ze 100 ve 100% pripadu. v top 10 se udrzi jeste uplne vpohode., ale na Djokovice a velke tituly to uz nebude stacit (tak jako Rogerovi)..
Reagovat
tito
Asi tak. Netuším, jakou má motivaci. Třeba je to jen dokončení projektu tenisové akademie a pak bude pokračovat jak dosud. Ale pokud chce být konkurenceschopný s Novakem, už moc času nezbývá.
Reagovat
Ondra979
Ta situace je prece jen trochu jina, i kdyz vypada podobne. Rogerovi bylo v roce 2013 32 let, a sam pak rekl, ze si mel dat pauzu a dolecit se. A v roce 2014 se vratil temer na vrchol a v roce 2015 to v podstate potvrdil, grandslam nevyhral protoze Novak a protoze Cilic jednou chytl formu (to byl velkej pech, myslim ze Cilic uz neco takoveho nezopakne). Uvidime co Rafa, ja myslim, ze grandslam uz asi nevyhraje a dost mozna nebude hrat ani finale (mozna na RG ale nesmi potkat Novaka driv :) .
Reagovat
smazaný uživatel
Prečo sa bavíme o roku 2011, kedy bol Nadal o 5 rokov mladší?..Čo roky 2013 a 2014?..Veď Rafa prakticky všetky podstatné zapasy vyhral...Djokovic to zlomil az na RG, inak má Rafovi este stále čo oplácať, a nie je toho málo :-)
Reagovat
PetaM
Řekni to prosím ještě 12x, ti vzadu špatně slyšeli.
Reagovat
Grigor_Murray
co?
Reagovat
EllNino
že to furt omílá dokola ...
Reagovat
VlS
Asi se na to někdo furt dokola ptá, nebo to někdo po etapách uveřejňuje.
Reagovat
Roger_Federer
Andy se tema kecama uz podruhe snazi akorad trapne zviditelnit.
Daval prohlaseni pred TM a stejne pak hral, chtel bych videt jak by nenastoupil napr do semi nebo finale, lidi by ho vzteky sezraly.
?Musi mu byt jasne, ze stejne nema sanci nic stihnout, kdyz 16 hodin poleti..
Reagovat
Holahej
Kecy a trapnosti jsou spíš v tomto komentáři, odpovídá jen na otázky médií, stačí se podívat na jeho zápas, hned po něm přichází angl.tv a dostává sluchátka a mikrofon a deset minut odpovídá, pak ještě následuje studio, kde dva, tři, většinou bývalí hráči, sportovní experti rozebírají ?Andyho?....., nic záviděníhodnýho, jsou to pro něj pracovní povinnosti, v tisku proběhlo naopak, že on a hlavně Kim se snaží médiím vyhýbat, nahání je třeba i na procházkách se psy, tisk pak rozebírá např., jejich holinky, co mají na sobě..., kde se to koupí, zrovna on se tedy určitě nepotřebuje zviditelňovat, ...kdyby býval nehrál TM, hrozila mu velká pokuta a také by ohrozil sportovní a obchodní aspekty této akce, zvlášť jako domácí hráč, tak byl jen rozumný...

V případě narození potomka je hezké, že jim dává veřejně svojí podporu a cit..., jsou věci, které lékaři vídí, mimo jiné sestup plodu, poloha, velikost, otevírání..., ale samozřejmě příroda je mocná a člověk není vševědoucí, hlavně je to sport, kde nejde všechno dle rádobyjasnovidců, tlachalů, má těžký soupeře, už třeba hned v prvním kole 198cm obra, juniorského vítěze tohoto GS, který tam střílí lehké body z podání a na HC ukázal, že má hru a jde ve šlápějích Nicka Kyrg., který už také vyprovodil favority na GS...
Reagovat
Kozoroh
Ano, plně s tebou souhlasím. Připadá mi to jako odvádění pozornosti jinam, evidentně předpokládá, že těmito prohlášeními zmenší na sebe a svou hru vnější tlak (médií, fanoušků a tak dále). Každému rozumně uvažujícímu jedinci je jasné, že pokud začne Kim rodit, tak Andy na druhé straně planety nemá šanci porod stihnout.
Reagovat
Grigor_Murray
Andy jen prostě odpovídá na to, na co se ho novináři ptají. Nevím, co je na tom špatně, porod možná nestihne, ale aspoň se o to bude snažit.Nole taky staví rodinu před tenis, nebo ne ?
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak, pánové, nejsem žádný odborník přes porody, ale mám za to, že dnešní lékaři jsou již schopni odhadnout, že do porodu už zbývá jen několik dní.... stačí si pročíst několik článků :). Je možné, že Andy svou hrou by to mohl urychlit, ale může taky překvapit, že...
Reagovat
VlS
Hlavně trochu zapomínáme, že existují private jety, které jsou schopné to uleťet bez mezipřistání .
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne si tu vsak nekteri neustale samozerne vymysleji nesmyslne konspirace o zviditelnovani, docela nesmysl. A "spocitane" to ma jiste take dobre.. :-) Ja mu spis prilis neverim to plne soustredeni na hru, spravne vnitrni vyladeni je prece pomerne slozity proces, ktery chce celeho cloveka. Ale tak zas, nejsem muz, pravda... :-))
Reagovat
horska.kraslice
Každopádně, Ondra Moravec to nestihl ani ze Slovinska. Ale asi jde o to, že je otec na cestě a snaží se tam být co nejdří. (si myslím, ale ani já nejsem muž).
Reagovat
horska.kraslice
nejdřív (omluva)
Reagovat
VlS
Taky si myslím, že je pro ženu důležité vědět, že mu stojí za to, aby to udělat chtěl. U mě za to má body +
Reagovat
Fandina
Mně jako ženě by asi stačilo ujištění, že udělá všechno proto, aby přijel. Takže také nejsem chlap a nevím, jak oni to berou. Zřejmě jet chce, i když přijede přijede poté, ale jede.
Reagovat
smazaný uživatel
Stihne, když použije TARDIS.
Reagovat
Pe3k
Roger říkal, že přijel do Austrálie vypít šampaňské pro vítěze a je mu jedno jestli narazí na Djokovice, nebo ne :)
Andy hrát musí, má zajímavý los a čekám od něj hodně.
Snad Rafa nevyletí už v prvním kole.
Novak asi onemocní z toho extrémního počasí co tam zrovna panuje, jinak je těžké si představit, že nevyhraje titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Ajéje, Roger to má zas na svojej rakete..Naposledy, keď takto bavil, písal sa rok 2013...
Reagovat
Pe3k
No to víš, Roger má prostě mysl šampiona a snaží se dostat na pozici favorita i když jim není. Hráč, který nevěří, že může vyhrát, tak nevyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Dufam, ze Rafa nebude chciet kamarátovi Andymu vytvorit pomyselné komplikácie a z turnaja ho pošle domov ešte v predstihu, pred nedelným finále..
Reagovat
smazaný uživatel
a ted tu o Karkulce...
Reagovat
smazaný uživatel
Bola raz jedna karkulka a v lese stretla blázna menom FernetZet1..Zavolala Vlka, polovníka aj vsetky zvieratká, aby sa prišli pobavit, čo tá príroda dokáže vymysliet..
Reagovat
Pe3k
Rafa má solidní šanci pokud se vyhne top 5.
Reagovat
Gracias_Mendoza
Před Davis Cupem taky říkal, že se možná vzdá turnaje mistrů kvůli rozdílnosti povrchů. Myslím že tohle taky zůstane jen u toho možná. Když to na Kim přijde, nemá šanci stihnout se sbalit, chytit letadlo a stihnout to...
Reagovat
smazaný uživatel
Gulbis mu pujci letadlo;)
Reagovat
janek_da
snad ponorku, ne?
Reagovat
VlS
Detailisto
Reagovat
VlS
Já bych to nechal na něj.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist