Murray doufá, že v Asii naváže na výkony z US Open

24. 9. 2014, 13:14
Aktuality 24
Andy Murray je tento týden druhým nasazeným hráčem na turnaji v čínském Shenzhenu, kde startuje na divokou kartu. Jeho prioritním cílem je zisk bodů, které potřebuje k vylepšení pozice vzhledem ke kvalifikaci na Turnaj mistrů v Londýně. Aktuálně patří Britovi v žebříčku hodnocení letošní sezony 11. místo, sám ale věří, že v Asii může uhrát dobré výsledky a svou pozici tak vylepšit.
Profily hráčů
Andy Murray

Murraymu se v letošní sezoně zatím příliš nedaří - v hodnocení letošní sezony mu patří až 11. místo. Na asijských turnajích chce proto aktuálně jedenáctý hráč světa zabojovat a vylepšit tak svou pozici vzhledem ke kvalifikaci na Turnaj mistrů v Londýně. Na nedávném US Open vypadl dvojnásobný grandslamový vítěz ve čtvrtfinále s Novakem Djokovičem, sám ale tvrdí, že v New Yorku se cítil dobře a rád by na výsledky z Ameriky navázal na turnajích v Asii.

"Chci navázat na impuls, který jsem měl v New Yorku. Řekl bych, že jsem na US Open předváděl dobré výkony a za čtvrtfinále se nemusím stydět. Hrál jsem tam s Tsongou a pak s Djokovičem a cítil jsem, že se zlepšuju," řekl Murray, který přijal divokou kartu na premiérový ročník turnaje v čínském Shenzhenu, který se hraje tento týden. Jeho prvním soupeřem bude Ind Devvarman.

"Rád bych jeden z asijských turnajů vyhrál, protože opravdu cítím, že se zlepšuju, že se dostávám do formy. Bude to těžké a je jasné, že budu rád, když se probojuju třeba do semifinále nebo do finále, ale cíle mám teď opravdu vysoké."

Murray bude tento týden v Shenzhenu usilovat o svůj první titul od triumfu ve Wimbledonu v roce 2013. V případě vítězství by si v žebříčku polepšil o 250 bodů.

Před třemi lety vyhrál Murray v Asii tři turnaje v řadě - triumfoval v Bangkoku, v Tokiu i na Masters v Šanghaji. "Vím, že se mi tu v minulosti dařilo, mám na Asii dobré vzpomínky. Jednou jsem tu vyhrál tři turnaje v řadě a hrál jsem tu snad svůj nejlepší tenis. Budu se snažit, abych se těm výkonům co nejvíce přiblížil."

TenisPortal.cz, atpworldtour.com

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Stan_Borowitz
je dlouhodobě jeden ze čtyř nejlepších tenistů na světě a stávající umístění v žebříčku mu vůbec nesluší. Když už se teď nemusí rozptylovat tím šíleným skotským nápadem s odtržením od Británie, tak by mohl zase něco vyhrát.
Reagovat
gigin
http://www.tennisnow.com/Blogs/NET-POSTS/September-2014/Murray-I-Just-Want-To-Move-On-After-Scotland-Vo.aspx
Reagovat
Stan_Borowitz
Gae, gae, gae, Andy!
Reagovat
Kozoroh
Hráči, co jsou před ním, mají za poslední rok výsledky. Murray od návratu na kurty toho moc nepředvedl - žádný titul, finále, jen dvě SF. Nyní na TOP 5 nemůže ani ve snu pomýšlet!
Reagovat
gigin
Tak je po zranění, rozjíždí se. Určitě patří do top 5.
Reagovat
Kozoroh
Po zranění? Vždyť operaci zad podstoupil před rokem! Na kurty se vrátil v lednu. Teď je září a Murray nemá nic. Poněkud pomalý rozjezd, nemyslíš?!
Reagovat
gigin
Ano, poněkud pomalejší. Přesto si myslím, že herně patří do top 5. A taky nevím, jak se ten pooperační stav vyvíjel. Jestli byl hned od ledna 100% cajk...
Reagovat
gigin
Jinak Andy začal na 100% trénovat až po Wimbledonu. Protože mu to záda nedovolila. Nezvládal takovou zátěž. Předtím nemohl a měl díky tomu špatnou fyzičku.
Reagovat
smazaný uživatel
:-) +1
Reagovat
smazaný uživatel
Záda jsou největší zásah, ty prostě trpí a je pomalejší se po operaci rozjet. Jasně, podělal pár zápasů, které měl vyhrát i polomrtvý, ale klíčová bude příští sezona.
Reagovat
Stan_Borowitz
Myslím z pohledu toho, co umí zahrát, když hraje tak, jak umí. Obecně vzato umí Murray určitě hrát tenis líp než většina hráčů, kteří jsou momentálně v žebříčku nad ním. V poslední době hraje pod své možnosti.
Reagovat
Kozoroh
Já nepíšu o Andymu z let 2012/13, je rok 2014 a píšu o Andym 2014. Andy 2014 na TOP 5 holt nemá.
Je otázkou, jestli se ještě Murray vrátí do loňské formy. Vzhledem k tomu, že už nemá Lendla, mám o tom velké pochybnosti.
Reagovat
Stan_Borowitz
No a já píšu o Andym z pohledu celé jeho kariéry, proto si asi nerozumíme. Ano, poslední rok hraje špatně, a proto je v žebříčku tam, kde je. Podle mne se do úplné špičky ještě vrátí, protože tenis prostě obecně hrát umí tak, jak až na 3 hráče ve známem vesmíru nikdo jiný. Jednoduché to ale nebude, to je jasné...
Reagovat
Mayo
Samozrejme, že sa vráti do formy...top hráč ako je on nebude hrať dokonca kariéry tak ako túto sezónu :D ... nepochybujem o dalších GS tituloch
Reagovat
Mayo
V Ázií mu to svedčí, čiže si myslím, že na každom turnaji pôjde daleko
Reagovat
gigin
Tak jsem se konečně dočkal, Génius jde zítra na plac. Snad mu to půjde aspoň takhle :)

https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10247459_702959813121733_1816859909379891404_n.jpg?oh=db351eaf07b52d3e1af8ba4c78a48781&oe=548A2218

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/10481378_702959826455065_8688930021404912209_n.jpg?oh=eecca507f6213bc4e3e6a3e9553c5118&oe=54C0B52D&__gda__=1418758727_6c26c8e232f267badb199f87847aa1ef
Reagovat
smazaný uživatel
"What do you mean I can't smash my frying pan if something goes wrong?!"
Reagovat
smazaný uživatel
nebo tohle :D :D https://twitter.com/zoricdragan/status/514386945007702017
Reagovat
gigin
Jj :)))
A je z něj takový nový Zdeňa Pohlreichů, to video, jak tam vaří, čas 1:20

http://www.atpworldtour.com/Media/Video-Landing.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
Tenhle prostě musí s tímhle obsazením vyhrát, tam jiná možnost není. V Pekingu jsou Nole a Rafa, tak tam aspoň SF nebo zkusit jednoho z nich klepnout a dát F alespoň. Pak něco aspoň SF v Šanghaji.
Reagovat
Davor1
ak teraz nedôjde aspoň do finále, tak je niečo veľmi, veľmi zlé..
Reagovat
kada.tom
minimálně do finále by jít měl :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Andy do AO, Top 4..Reálny cieľ..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist