Murray je po operaci zad, startu ve Wimbledonu se dvojnásobný šampion nevzdává

23. 6., 14:31
Aktuality 7
Andy Murray (37) v sobotu podstoupil operaci zad a ATP v neděli informovala o jeho odhlášení z Wimbledonu. Rozlícený britský vítěz dvou ročníků ale v rozhovoru pro The Sun prohlásil, že v průběhu týdne chce být zpátky na kurtu a šance startovat možná na svém posledním grandslamu před domácími fanoušky se nevzdává.
Profily hráčů
Andy Murray (© Profimedia)

Andy Murray ve středu kvůli bolesti zad nedohrál zápas druhého kola na domácí trávě v Queen's Clubu. Během souboje s Jordanem Thompsonem si kromě zad nechával ošetřit i opakovaně operovanou pravou kyčel a pravé koleno.

Už v sobotu podstoupil menší operaci zad, při které mu lékaři odstranili cysty z páteře. V neděli odpoledne pak mužská tenisová asociace ATP oznámila, že se Brit odhlásil z Wimbledonu, po pár hodinách ale informaci stáhla.

"Včera (v sobotu) se podrobil zákroku a teď musíme počkat a uvidíme. Podle mých informací ještě žádné rozhodnutí nepadlo, doufejme v to nejlepší pro Andyho," řekl pro BBC kapitán britského daviscupového týmu Leon Smith. Třetí grandslam sezony na trávě v londýnském All England Clubu startuje za osm dní.

Murray se ve Wimbledonu představil celkem patnáctkrát. Třikrát to dotáhl až do finále a v letech 2013 a 2016 ho přetavil v zisk dvou ze tří grandslamových trofejí. Během kariéry přišel o domácí grandslam zatím čtyřikrát (2007, 2018, 2019 a 2020).

Bývalý první hráč světa v uplynulých týdnech naznačil, že ve druhé polovině sezony zřejmě ukončí kariéru. Zatím stále počítá i s účastí na olympijském turnaji v Paříži, vzhledem k doporučené šestitýdenní přestávce a začátku turnaje 26. července je ale jeho start nepravděpodobný. Sedmatřicetiletý Brit zakončil dva ze čtyř olympijských startů ziskem zlaté medaile (Rio de Janeiro 2012 a Londýn 2016).

O pravděpodobnou rozlučku s Wimbledonem už letos přišel Rafael Nadal, který dává přednost přípravě na olympijský turnaj konaný na antuce.


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Amputace
Další z obrovských talentů, které zabila fenomenalita big3, konkrétně Murrayho jednoznačně ze všech nejvíc. Jen na GS skončil v neuvěřitelných 19ti případech na někom z big3, z toho 16 zápasů proběhlo v semifinále či finále. Kdo z té slavné next gen či z "druhého sledu" (Berdych, Ferrer, Tsonga atd.) může říct, že 16 semifinále na GS alespoň hrál? Vůbec nikdo. Mimo big3 šlo jednoznačně o nejkonzistentnějšího tenistu posledních 20ti let. V konkurenci bez Djokoviče, Federera a Nadala či Federerově konkurenci z prvních let, by měl 10+ GS a mluvilo by se o něm jako o jednom z nejlepších tenistů historie. Rád jsem ho nikdy příliš neměl, ale vcelku mě bavila jeho cesta za Wimbledonem pro Británii a mrzí mě, že zpětně mají mnozí tendenci dělat z něj průměráka, který vlastně nic moc nevyhrál.
Reagovat
kata_net
Budu mu držet palce, aby se mu povedla rozlučka podle jeho představ. Neskutečný bojivník, srdcař, nenahraditelný tenista, bude neskutečně chybět.
Reagovat
Patik
Ešte kedysi by som napísal že bude chýbať..ale dnes už nie ..zamindrakovany zafuckovany pinkal herne uviaznuty niekde v roku 2016..je zaujímavé akú cestu poznania seba i iných som urazil za celé tie roky sledovania tenisu..kedysi som mu veľmi fandil..obhajoval som si ho ako člena Big4..dodnes neviem vlastne prečo..čo už..meníme sa ... každopádne koniec úvahy...skore uzdravenie prajem..smola ze práve na tráve..pred domácim publikom rozlúčka ideálna takto nič..
Reagovat
elsky
Big3/Big4 diskuze mě nikdy nebraly, ale v každém případě je Andy Murray No.1 ve vracení se na špičkovou úroveň po velkém zdravotním problému.
Reagovat
Patik
Ak to myslíš ironicky tak áno
Reagovat
Krisboy
Sportem k trvalé invaliditě. Si můžou s Nadalem otevřít sanatorium pro podobně postižené, kteří si v zoufalé snaze vyrovnat se nejlepším zničili zdraví.
Reagovat
australan.tenis
Nadal ani Murray nebyli dostatečně dobří tenisté, tak museli kompenzovat jinde. Pánové budou mít v 50 letech inkontinenci jako Vavrinec z TP.... Ošetřovatelku na krájení masa, ošetřovatelku na utírání zadku....

Murrayho mám celkem rád, loby byly fajn, šachové partie s GOATkovicem TOP ale ...... Už by měl skončit, jenom si si ničí odkaz. To samé platí pro tu nadopovanou svini z Manacoru, ten už by mě jít taky konečně do háječku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist