Murray kvůli zranění kolena z Toronta odstoupil

10. 8. 2012, 07:07
Aktuality 62
Ve čtvrtek se v Torontu ve dvouhrách neodehrál ani game, přesto domácí Milos Raonic už postoupil do čtvrtfinále. Ze soutěže totiž odstoupil olympijský vítěz Andy Murray, kterého vyřadilo zranění kolena.
Profily hráčů
Andy Murray

Na turnaji Masters 1000 v Torontu chybí odpočívající Roger Federer, kvůli zranění kolena nepřiletěl Rafael Nadal a po prvním odehraném zápase odstoupil i světová čtyřka Andy Murray.

Britský tenista v neděli získal zlatou olympijskou medaili ve dvouhře a navíc přidal stříbro z mixu. Už ve středu zvládl bleskový přechod z trávy na beton, když v Torontu porazil hladce 6-1 6-3 Itala Flavia Cipollu. Úplně bez problémů se však utkání nebešlo, neboť Murray v průběhu druhého setu špatně došlápl a poranil si levé koleno. Po ošetření sice souboj dotáhl k postupu, 
druhý den ale z turnaje odstoupil. 

"Na olympiádě jsem sehrál spoustu zápasů a trávě a tohle byl můj první na tvrdém povrchu po čtyřech měsících. Normálně, když přecházím na rychlé povrchy, na nich zhruba 10 dní trénuju a získám pocit, co dělám správně a co ne," řekl vítěz Rogers Cupu z let 2009 a 2010. "Nechci si zranění zhoršit, proto jsem se rozhodl, že dál pokračovat nebudu," vysvětloval pětadvacetiletý Brit. 

"V příštích dnech připravíme plán a strategii a uvidíme, zda budu připravený hrát v Cincinnati. Plán musí být nejlepší přípravou na US Open," řekl svěřenec Ivana Lendla.

Murrayho odstoupení posunulo do premiérového čtvrtfinále na turnaji Masters 1000 domácího Milose Raonice. "Je to nepříjemná věc, ale pro mě zároveň i dobrá - jsem poprvé ve čtvrtfinále a navíc doma, je to něco speciálního," řekl Raonic k odstoupení britského tenisty. "Myslím, že teď hraju docela dobře, jsem zdravý, takže je to pro mě dobrá příležitost," dodal jednadvacetiletý Kanaďan, který se ve čtvrtfinále utká s vítězem duelu John Isner - Philipp Kohlschreiber.

Zbylých sedm duelů 3. kola včetně zápasů Berdycha s Gasquetem a Štěpánka s Haasem bylo kvůli dešti přesunuto na pátek, kdy by se měla odehrát i čtvrtfinálová klání.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

62
Přidat komentář
Sonja
zatímco ty spokojeně chrupkáš, Janko se probojoval do semifinále a po něm jde na kurt hádej kdo:-)))
Reagovat
Sonja
Jestli se dostanem přes Haase, tak bude srbský semi...jsem zvědavá, jak se pak Srbíci v hledišti rozdělí:-))
Reagovat
Sonja
Za chvíli 6:00...ten mě zas >namučio< pekelně...ale dali jsme to!:-) Dokonce byl z toho na konci zápasu tak v laufu, že chytl kameru a zařval do ní "idemo!!!":-D
No nic, uvidíme, jak si povede v semi, Janko bude tvrdej oříšek...:-)
Reagovat
Sonja
Dobrou!
Reagovat
gigin
Čumím jak puk !!! Proč jsi mne nevzbudila ?? :)))) A díky za info a minireport :)) Srbské semi .. to je paráda. A ve druhém Ríša klepne Dlouhého Janka. To bude taky paráda :))
Reagovat
smazaný uživatel
Včera jsem chvilku mrkl na Noleho a v čem to hrál? Ve starém oblečení. Já myslel, že má nové oblečení od nového sponzora? Nebo mi něco uniklo?
Díky za osvětlení.:)
Reagovat
gigin
Časy jsou zlý !! Musí se špórovat !! :)) Měl nové si myslím. Černé tričko od Uniqlo. Aspoň mi to přišlo. Nevím. Možná Sonja bude vědět víc :)
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt bych dal ruku do ohně, že měl to staré Sergio Tacchini. Ještě mě to udivilo, tak jsem se na to soustředil. Ale také by mi ta ruka mohla v ohni shořet.:))
Možná ženské budou vědět víc.:)
No, hlavně aby moc nešpóroval se získanými tituly....Ne, sranda gigine, měj klidnou noc.:)
Reagovat
Sonja
Nekoukal si na záznam, Oskare?:-) Dávali včera záznam finále z minulýho roku.
Reagovat
Sonja
*předvčírem...vlastně už:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě, že tu jsi a vedeš to na rozdíl od gigina v patrnosti! Jasně, že to byl záznam finále. Hrál totiž s Fishem a mně to ani nedošlo! Jen mi bylo divné to oblečení.
Já teď koukám spíše na OH a tam jsem to náhodně přepl a zaujalo mě to, tak jsem se divil...., jsem to ale...., že?
No a gigin nic nevěděl, ani že Noleho opakovali.
Tak díky za vysvětlení, teď už nemám zmatek.:-))
Reagovat
Sonja
V pohodě, chápu:-)
Gigin se plácne do čela, až si to tu ráno přečte:-D...věděl, že dávali záznam, ale asi mu neseplo, že mluvíš o něm:-)))
Ale horší je, že si vyspává, a přitom mu možná bude hrát ještě teď v brzkých ranních hodinách Nole:-D
Reagovat
gigin
No mi to právě nedocvaklo, co má náš FF Oskar na mysli :)) Ten záznam jsem viděl. Ale jen kousek, pak jsem byl zase tuhej, jak nikdo druhej :))
Reagovat
gigin
a Oskrare, ještě že tu ty baby máme. Jinak bychom si ani pořádně nerozumněli :DD Díky, Sonji !!!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že jsi to fandění zvládla i bez spícího gigina, takže máte jednoho Srba ve finále určitě. Ale je mi celkem fuk kterého, protože ho John stejně smázne.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
To je jasňačka.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Vrátil jsem se teď po pár dnech z jižní Moravy a co to vidím! Lucka s Petrou jdou dál, Petra poměrně překvapivě lehce po tom svém úvodním vystoupení v Montrealu, ale Big Boy, alias TB, opět zklamal.... Viděli jste někdo ty zápasy a jste schopni něco o nich podrobnějšího napsat?
Reagovat
smazaný uživatel
21:57 Francouzský tenista Jo-Wilfried Tsonga si poranil koleno při automobilové nehodě v Torontu a nebude hrát příští týden na turnaji série Masters v Cincinnati.

Co se to děje? Všichni nějak laborujou s kolenama. Vika, Andy, Tsonga...
Reagovat
Malda
Tak Berdych zahrál dosti tragicky. Nevím co na té pozici v žebříčku vůbec dělá.
Reagovat
smazaný uživatel
Takový komenty miluju, dej si facku.
To že má někdo v sezoně výpadek je naprosto normální věc. Když měl Murray minulý rok po Australian Open tragický výpadek, taky si konstatoval že v Top5 nemá co dělat? Berdych odehrál skvělou polovinu sezony, tak se vzpamatuj. V top10 se naprosto po právu drží už 2 roky. To že se mi jeho dnešního výkonu chtělo zvracet ještě neznamená že budu dělat takovéto stupidní závěry.
Reagovat
Malda
Ano to je pravda, nechal jsem se unést. Pozici v žebříčku si každý zaslouží. Prostě mě to naštvalo!!
Reagovat
smazaný uživatel
Přiznej se, žes ho měl na tiketu? :-)))))
Reagovat
Malda
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Berdych zatím hraje hodně špatně, už to mohl bejt druhej brejk. Vyhazuje se, hraje bez plánu, servis taky nefunguje. Zajímalo by mě, co ho limituje poslední měsíce.
Reagovat
smazaný uživatel
14:45

Smekám. Snad nejlepší příspěvek co sem kdy čet. Cejtím to úplně stejně, ale takhle výstižně bych to nenapsal.
Reagovat
smazaný uživatel
ja naopak v zajmu zachovani zdraveho rozumu doufam, ze ta pasaz o znechuceni (treba postupnem) hracem na zaklade nejakych prispevku na nejakem tenisportalu je jen pokus o vtip pro odlehceni tak, ale tak vazne debaty.. :-) Mozna mam vsak jen podivne pokriveny pohled, kdyz muj postoj k hracum tenisu vytvari a formuje sam hrac, jeho projev a jeho tenis.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Njn asi by byl zázrak, kdyby sme se mi dva shodli.
Reagovat
smazaný uživatel
*my
Reagovat
gigin
Cítím to jako Mutademus. Nikdy mi RF tolik nevadil, jak teď. Asi jsem taky divnej :(
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel vtip to asi není, nečtu takový věci poprvý :)))
Reagovat
a.magerova
Souhlas !!!

Já to mám zase tak, že hráče (množné číslo) mám ráda a s postupem času je začínám spíše litovat, kdože jim to taky fandí :-/
Reagovat
smazaný uživatel
nejsi divnej, to je normalni, jen by bylo divny, kdybys ty postoje menil kvuli nejakym vyplodum tady a ne vlastnim usudkem o samotnem hraci na zaklade jeho konkretniho chovani, ktery neprijmes. Bud hodnotim fanousky nebo hrace, v souladu nebo v rozporu, proc ne, ale jinak je to nelogicky hokej a tady se prece s oblibou logika tak zduraznuje..... :-)
Reagovat
gigin
Znovu jsem nad tím přemýšlel, přečetl Emičku. Máte asi pravdu. Ale uznej, že trošku to tady vliv má. Jak vyhrál Nole nějaký turnaj, tak jsi mi řekla: Nepřeju to tak jemu, jako tobě ;-))) Mrkám, chápeš ?? :)))
Reagovat
smazaný uživatel
rozpor v hodnoceni hrace a fanouska ja prece pripoustim, kritizuju "michani jablek s hruskama"! Nesnasim Djokovice a MTR. :-) V poradku. Nemusim Nadala, rada si prectu tita. Normalni. Ale nastve me a.magerova (jezis promin!!!:-)))) a zacne mi byt protivny Fedex????? No nic! Jo prece, zaverecna perlicka, ukazka zmeny postoje k protivnymu hraci (ze zivota a diky jemu samotnymu!) = brecela jsem si klidne ucasti s Andym! Pripousti se. :-)
Reagovat
gigin
No magerka, ta umí naštvat, to je jas !! :))))
Reagovat
Amputace
Federer mi nikdy nebyl sympatický, dříve mi byl dokonce velmi nesympatický a měl jsem vůbec problém jej docenit. Ovšem co předvádí v posledních letech, kdy už je vlastně na pokraji tenisového důchodu, je obdivuhodné a mně to vlastně až teď docvaklo - jaký je to tenisový fenomén a génius. Přesto mu ale nikdy nebudu fandit a nebude mi sympatický, to nezávisí na diskuzích s některými zdejšími fanatiky. Neznamená tedy, že jsem jej začínal mít rád a Pe3k mi jej znovu znechutil. To ne, rád jej nikdy mít nebudu. Můj respekt se vztahuje k jeho výkonům, jejichž vysokou kvalitu jsem dříve poněkud cíleně přehlížel. Jsem rovněž velice snadno schopen oddělit hodnocení fanouška a tenisty - například spaniel či Chazy jsou schopni velmi solidní argumentace, z fanoušků Federera jsou snad jediní, kteří mi svými argumenty za tu dobu, co jsem tady, něco přinesli.
Reagovat
Mayo
jasné, že bude Murray veľký favorit na zisk US Open...nechápem prečo by nemal byť favorit, ževraj preto lebo nevyhral ešte GS...preboha :D ... p.s. dúfam, že on aj RAFA sa dajú dokopy
Reagovat
smazaný uživatel
Plán zní jasně, jde o to být co nejlépe připraven na US Open...není třeba plýtvat silami a jde o to připravit se na US Open, které chceme letos vyhrát...
Reagovat
Amputace
Snad to nijak neohrozí jeho účast na US, tam je mým hlavním favoritem na zisk titulu.
Reagovat
Pe3k
Člověk co nikdy nevyhrál grandslam, nemůže být favorit...
Reagovat
Amputace
Nikomu se ještě nikdy nepodařilo, znechutit mi Federera tak, jako tobě.
Reagovat
Pe3k
:D Nebuď zas blázen...Tys byl od začátku jasně proti němu.
Reagovat
Amputace
Smutné je to, že nemáš vůbec pravdu. Pravda je taková, že před příchodem (tedy prvním příspěvkem) tady na Tenisportal jsem snad až nenáviděl Djokoviče a k Federerovi jsem za to, co dokazuje ve svém věku, naopak získával nebývalý respekt. Ovšem poté, co jsem se zúčastnil několika zdejších "diskuzí", má antipatie k němu (z let dávno minulých) se začala povážlivě vracet. Protože se mi nelíbí ta všudypřítomná demagogie, kterou jsem před tím neviděl (jelikož jsem nečetl zdejší diskuze). Demagogie typu: Federerovo stříbro z OH je velký úspěch a proti tomu neustálé připomínání toho, že Nadal od roku 2010 nevyhrál nic mimo antuku a opomíjení toho, kolikrát byl od té doby ve finále GS - ač úspěchy jsou to v mnohém dosti podobné.

Ty jsi očividně člověk, který nesnáší Rafu více než miluje Federera, jsi tedy fanatický - nikoli fanoušek - ale hater. S čímž já nechci mít nic společného, proto už bych se s tebou nerad pouštěl do nějakých rozbrojů.

Já zpochybňuji některá tvrzení ohledně Federera, ohledně jeho současné formy, dominance atd., to ano, nikdy jsem jej však nezpochybňoval jako tenistu a nikdy jsem dokonce netvrdil, že je Nadal lepším tenistou než Federer. Bohužel - ty když vidíš fanouška Nadala, okamžitě vidíš sebe a předpokládáš u něj podobné myšlení. Nevím snad o nikom, na koho by lépe sedělo pořekadlo: "Podle sebe soudím tebe." Ty nikdy nepochopíš, o co by v diskuzích jde, co se snažím dokázat, co vyvrátit, nepochopíš, protože máš v hlavě jediné schéma - boj mezi Nadalovci a Federerovci. To je pro tebe alfa omega tenisu.
Reagovat
Pe3k
No vidím, že jsi na tom špatně takže budu mírný. To, že nenávidíš tenisty (Djokovic, Federer) je čistě tvoje věc a mi to prosím tě nenuť. Stříbro z olympiády je úspěch nehledě na to, koho nenávidíš a jak moc vyšinutý jsi...

Já miluju Rogera tak jak chlap může milovat chlapa :D Kdežto sou lidí co mi vadí víc než Rafa...Není to můj oblíbený tenista, ale alespoň je proti komu fandit. Těch lidí totiž furt ubývá...Už mi nevadí ani Murray, takže v té světové desítce naprosto převažují mí oblíbenci, zaplať bůh za Rafu :)

V diskuzích jde podle mě o diskuzi, nevím sice o co myslíš Ty, že tam jde a je mi to celkem fuck, ale já rád diskutuji i o jiných věcech než je RF vs RN.

Když vidím fandu Nadala, nikdy by mě ani nenapadlo, že je tu vzdálená možnost, že by uvažoval jako já...Každý komu se líbí upracovaná, uběhaná, obranná hra,hekání a škrábání v... nemůže uvažovat jako já :)
Reagovat
gigin
A už máš trošku Djokárnu a obyvatele Djokolandu rád ?? :-O :))))
Reagovat
Mayo
amputace 14:45 totálne s tebou súhlasím...aj ja si to všímam odkedy sem chodím
Reagovat
Amputace
Zkusím to naposledy, bez urážek či nějaké osobní zaujatosti. Ty lpíš na faktech a přitom je převracíš a manipuluješ s nimi. Takže tentokrát konkrétně.

"No vidím, že jsi na tom špatně takže budu mírný. To, že nenávidíš tenisty (Djokovic, Federer) je čistě tvoje věc a mi to prosím tě nenuť."
- Psal jsem, že k Federerovi jsem dříve choval jistou antipatii, která se po diskuzích s tebou opět vrací. Nikde jsem nenapsal, ba dokonce ani nenaznačil, že Federera nenávidím. Proč to tedy tvrdíš? Budu rád, když odpovíš konkrétně na tohle a nebudeš se tradičně zabývat něčím, co s diskuzí vůbec nesouviselo.

"Stříbro z olympiády je úspěch nehledě na to, koho nenávidíš a jak moc vyšinutý jsi..."
- Federer vyhrál všechny GS, Turnaj mistrů a chybělo mu (mimo Davis Cup) jedině olympijské zlato. Získal stříbro, což je bezesporu veliký sportovní úspěch, který já nijak nezpochybňuji, ale myslíš si, že je s ním Federer zcela spokojen? Stejně jako v případě prvního bodu - budu rád, odpovíš-li přímo na toto, ne nic jiného, co s otázkou nesouvisí.
Reagovat
Amputace
"V diskuzích jde podle mě o diskuzi, nevím sice o co myslíš Ty, že tam jde a je mi to celkem fuck, ale já rád diskutuji i o jiných věcech než je RF vs RN."
- Tvůj problém je, že jsi nepochopil, že diskuze má určitá pravidla a náležitosti, které je třeba dodržovat, jestliže má mít diskuze smysl - například se držet tématu, to je, myslím si, základ. Ty ovšem neustále pleteš dohromady věci, které spolu vůbec nesouvisejí.

"Když vidím fandu Nadala, nikdy by mě ani nenapadlo, že je tu vzdálená možnost, že by uvažoval jako já...Každý komu se líbí upracovaná, uběhaná, obranná hra,hekání a škrábání v... nemůže uvažovat jako já :)"
- Opět jsi to nepochopil a pleteš hrušky s jabkama. Myslel jsem to tak, že když vidíš fanouška Nadala, vidíš v něm nepřítele - a myslíš si, že on tě také vidí jako nepřítele. Někteří lidé tak ale totiž vůbec neuvažují. Prostě chtějí o tenise diskutovat, ne se v jednom kuse hádat o tom, kdo je lepší a kdo ne, což jsem nikdy nedělal, přesto mi to v jednom kuse podsouváš. Tohle nemá nic společného s tím, jaký má kdo styl, jestli uběhaný a upracovaný nebo ne - to je na úplně jinou diskuzi, tak proč to sem pleteš?
Reagovat
smazaný uživatel
Psal jsem, že k Federerovi jsem dříve choval jistou antipatii, která se po diskuzích s tebou opět vrací.

Proč se bavíš s někým, kdo ti znechucuje pohled na určitého hráče? Jen se ptám, přece mě nemůže ovlivnit v posuzování konkrétního hráče jeho fanda, já si svůj názor dělám sama, na základě svých pocitů, dojmů, ze hry, tvoří to celek..diskuze mi může v jistém smyslu jen naznačit nový směr, kam bych se třeba mohla podívat..pokud bych chtěla.
Je to vzájemné obohacování..tak to vnímám já a respekt.
Když je tu ale někdo, s kým se prostě v ničem neshodneš, vrací se ti antipatie, tak já bych se s takovým člověkem nebavila, nic mi to nedá, jen bere energii, o ničem ho nepřesvědčím..
Reagovat
smazaný uživatel
uplne jsem te tady prehledla - pri odpovedi giginkovi.. :-) Souhlas, obohaceni s chuti prijmu a obtiznym se nezabyvam..
Reagovat
smazaný uživatel
To nevadí, kdo chce, ten si mě najde :-))
Reagovat
Pe3k
Stepanek vs Del Potro - Toronto 2012 Round 2 (HD)
Djokovic vs Tomic - Toronto 2012 Round 2 (HD)

http://www.youtube.com/watch?v=uueHhx2uP8s
http://www.youtube.com/watch?v=wUdPuWATWpw
Reagovat
Pe3k
Novak tam už prakticky nemá soupeře. Ale ani tak se před Rogera nedostane :) Doufám, že Raonic pude daleko.
Reagovat
ladka
zbytočne rataš Rogerovi body ak sa odhlasi zo Cincineti,ale ak nezahra dobre,tak bude ND no 1 ak by turnaj vyhral.Bodový rozdiel je minimalny a je otazkou času kedy ho zosadi ,tak to zial je..
Reagovat
Padme
Píšu to nerada a doufám, že to tak nebude: ale pro Rogera to postavení v žebříčku asi tolik už neznamená. Kdyby chtěl zůstat před Djokerem, tak se neodhlásil z Toronta. Měl skvělou příležitost navýšit body, protože obhajoval jen 90 bodů. Takhle se možná připravil o první místo na konci roku. Každopádně doufám, že to tak nebude a bude o něj bojovat jako lev, protože obhajuje spoustu bodů - na posledních 3 turnajích celkem 3000b. Každopádně odpočinek si po OH zaslouží:)
Reagovat
Padme
Má si užívat olympijský triumf a ne pokoušet své zdraví. Třeba se organizátoři poučí a příště dají hráčům čas na regeneraci. Ale zase šance Raonice vzrostly;)
Reagovat
ladka
predpokladam,ze kazdy z fans RF chce,aby zostal no 1,ale všetko záleži len od neho...ak 1 nebude,tak nebude..u nas v rodine mu fandime vzdy,či bude 1,2 alebo 10,hlavne,že este hra a mozme sa pozerať na jeho tenis...
Reagovat
Padme
tak tak, mě zamrzelo, když jsem četla, že by mohl už před Riem skončit a pak se zase vrátit... :/ ať hraje dokud ho to bude bavit, ale nějaké návraty kvůli olympiádě bych nedělala.
Reagovat
smazaný uživatel
...připojuji se. Hlavně, když bude ještě hrát.
Reagovat
Padme
Tak tak, bez něj už by ten tenis prostě nebyl ono! Letos se na něj opravdu krásně kouká, doufám, že ho ta prohra ve finále nějak nepoloží. Ještě je pořád o co bojovat:)
Reagovat
smazaný uživatel
neumim z pameti ani vyjmenovat prvnich 20 hracu zebricku, poradi me nezajima, ziju tenisem, ne poradim.. :-) Ale tuhle myslenku jsem mela v hlave uz vickrat, jak tenisove nebe pohasne s hvezdou meho srdce :-) a vzdycky vysla nova!!! Fedexova je ale nejzarivejsi a bude to (asi nejen pro me) jednou strasne tezky, to smirovani se s casem... A vubec nechci nakusovat tema "odchazeni", uz tu bylo mockrat, je siroky a individualni - v pristupu hrace i pohledu fanousku, ale sama za sebe vim, ze se nechci divat na Fedexovy prohry. Chci se jeste chvilku pokochat tim skvelym koncertem a pak si ho zamknout v srdci. Bez falesnych tonu, ktere by me drasaly. Nezboznuju jeho vyhry, zboznuju jeho tenis - pro jeho nedostiznou technickou a estetickou hodnotu. A znam lidskou hloupost i nizkost. A nechci, aby pospinily takovou cistou krasu. Prala bych si Fedexuv odchod na vrcholu a stredem. Muj pohled. :-)
Reagovat
gigin
Pěkné, soječko ... Jinak abys teda věděla aspoň něco - Novak je druhý, Janko devátý ;-) Mrkám !! :))))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist