Murray: Nadala můžu porazit!

2. 6. 2011, 15:44
Aktuality 47
Andyho Murrayho čeká premiérové semifinále na French Open a stále může myslet i na zisk prvního grandslamového titulu. V pátek se sice utká se světovou jedničkou Nadalem, antukového krále se ale nebojí. Rozhodně můžu vyhrát! Ale pokud chci porazit světovou jedničku a pětinásobného šampiona, tak musím být psychicky silný a zvolit správnou taktiku, uvědomuje si Brit.
Profily hráčů
Andy Murray

Andy Murray patří už tři roky mezi elitní světovou špičku. Na první grandslamový titul ale zatím čeká marně, byť byl už třikrát ve finále. Turnajem, na kterém se nejméně očekává, že by čekání na velký triumf měl ukončit, je právě probíhající French Open.

Čtyřiadvacetiletý Brit ale na pařížské antuce přečkal několik nepříjemných momentů a poprvé postoupil do semifinále. První nepříjemnosti Murrayho potkaly ve třetím kole, kdy si v duelu s Němcem Berrerem nepříjemně podvrtl kotník a musel být ošetřován. I přes bolesti ale utkání zvládl a pokračoval dál. Druhým kritickým momentem bylo osmifinále se Srbem Troickým, s nímž se ale nejprve dostal ze stavu 0-2 na sety, a v páté sadě zvládl při podání soupeře smazat i manko 3-5 a 15-30.

Nyní ho v premiérovém semifinále na Roland Garros čeká pětinásobný šampion a světová jednička Rafael Nadal, který na místní antuce prohrál jediné ze 44 utkání. Ale i proti španělskému rivalovi Murray věří, že může uspět.

"Cítím, že to můžu zvládnout. Je to o tom, že přijde pátek a já budu schopný hrát svůj nejlepší tenis. Musím hrát velmi konzistentně, být psychicky silný a mít dobře připravenou taktiku."

Skotský tenista s Nadalem prohrál deset z patnácti vzájemných soubojů, na antuce ještě nikdy neuspěl. Ovšem nedávná vyrovnaná semifinálová bitva v Monte Carlu, do níž kvůli problémům s loktem nastoupil s prášky proti bolestem, mu dodává sebevědomí.

"Je to jedna z největších výzev, které v současném tenise můžete čelit. Jeho zdejší bilance je neuvěřitelná. Rozhodně se na zápas moc těším, ale zároveň vím, že to pro mě bude hrozně těžké utkání," uvědomuje si Murray. "Jsem si jistý, že Rafa proti mě v pátek bude hrát excelentní tenis. Skoro pokaždé, když spolu hrajeme, odehrajeme velmi povedená utkání a on vždy hraje dobře. I když spolu trénujeme, tak hraje výborně, takže nemůžu čekat, že bude hrát v pátek špatně."

Výzva i pro Nadala
Nadal, který v den semifinálového duelu oslaví 25. narozeniny, startuje na French Open posedmé a jeden titul ho dělí od historicky nejúspěšnějšího hráče turnaje Bjorna Borga. Švédská legenda v Paříži triumfovala celkem šestkrát.

I když celý tenisový svět očekává velkou finálovou bitvu Nadala s Djokovičem, má španělský tenista ze svého přístího soupeře respekt. Už i proto, že Murray před čtyřmi týdny padl s letos stále neporaženým Djokovičem až v tie-breaku třetího setu.

"Andy v Římě odehrál fantastické semifinále proti Djokovičovi. Právě on byl nejblíže k tomu, aby Novaka letos někdo poprvé porazil," řekl Nadal. "Byl to jeden z mých nejlepších zápasů, které jsem na antuce odehrál Hrálo se opravdu na vysoké úrovni," přitakal Murray. "A také můj zápas s Rafou před několika týdny v Monte Carlu měl vysokou kvalitu. V pátek budu muset hrát jako právě v těchto dnech, abych měl šanci."

Rodák z Mallorky dodal: "Dávám přednost zápasům se slabšími soupeři, to je jisté. Ale proti Andymu to bude velká výzva, protože podle mého názoru je to velmi dobrý a talentovaný hráč. Má všechny údery, skvěle se brání, umí parádně zaútočit, fantasticky se pohybuje, Jedinou cestou, jak ho porazit je, že budu hrát na opravdu vysoké úrovni. Jinak není možné jít dál."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

47
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kriste, uz nech to skonci a aby boli na kurte Federer s Djokovicom, pretoze toto je asi najnudnejsi zapas RG, zaspavam pri tom.....
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu co to tu většina z vás mele. Řekl, že MŮŽE zvítězit. Ne že stoprocentně vyhraje (jako jeden náš nejmenovaný tenista, který před FO vyhrál na okruhu ATP tiším 3 zápasy a jedna náhodná výhra nad hráčem Top 10 mu řádně stoupla do hlavy). Kdyby nevěřil, že může uspět nemá cenu na kurt vůbec chodit. Tak se uklidněte.
Reagovat
smazaný uživatel
* tuším 3 zápasy.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli myslíš Rosola, ten neřekl, že Chelu "určitě porazí", ale že je to hráč, kterého určitě porazit lze. Což pak víceméně potvrdil i průběh zápasu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já spíš myslel tenhle výrok:

"Měl jsem tam nějaké brejkboly, ale neproměnil jsem je. Kdybych to dal, tak v pátém setu ho určitě mám,"

Zdroj: http://sport.idnes.cz/tenisovy-objev-rosol-si-rekl-o-davis-cup-vzdy-budu-rad-hrat-za-cesko-1pi-/tenis.asp?c=A110528_215006_tenis_bem
Reagovat
smazaný uživatel
No asi cítil, že od půlky druhého setu Chelu přehrával. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To už jsme ale úplně někde jinde že jo?
Reagovat
smazaný uživatel
No jasne Murray! Porazit jsi ho mohl i loni ve Wimbledonu a jak to nakonec dopadlo! Prokaucoval jsi to nehoraznym zpusobem. Pritom jsi byl v kazdem setu ve vedeni! To jsou plky todlencto!
Reagovat
smazaný uživatel
TY kurzy jsou až k smíchu. Nadal je bezesporu velkým favoritem, ale aby na něj byl u chance kurz 1,15 a na Murrayho 4,5, to je celkem nesmysl.
Reagovat
smazaný uživatel
No já nevím, i když ten zápas může být hodně vyrovnaný, že by Murray byl schopen udolat Nadala v zápase na tři vítězné sety na antuce, tomu opravdu nevěřím. Tím pádem mi ten kurz připadá OK. Že je někdo pokládán za velkého favorita v daném zápase ještě neznamená, že ten zápas musí být jednoznačný.
Reagovat
smazaný uživatel
To tak netvrdím, ale i tak je kurz 4,5 na Murrayho směšný. Vždyť to snad ani nemohou myslet vážně. Taky nevěřím tomu, že by Murray dokázal Nadala přehrát, kór na antuce, ale co je moc, to je moc. Vždyť například na Soderlinga byl kurz tak poloviční, pokud vím. A to na rozdíl od Robina Murray na Nadala umí solidně zahrát. Bookmaker tady přestřelil, adekvátní by byl kurz kolo 3, možná v rozmezí 2,7 - 3,2. Ale 4,5 je úlet.
Reagovat
smazaný uživatel
Je-li to úlět, tak si jistě na Murrayovu vátězství vsadíš, ne? :-)

Myslím si, že sázkovky budou na podobných zápasech, kdy lze očekávat vyrovnaný zápas, ale z mnoha důvodů je na - řekněme 95 a více % pravděpodobné, že nakonec vyhraje jeden z hráčů, docela solidně vydělávat, když nasadí zdánlivě lákavý kurz na výhru toho druhého hráče.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to je fakt. Třeba jim to nevyjde, v což pevně doufám.
Reagovat
a.magerova
Taky je to tak, že když hodně sázkařů bude sázet na Rafu, tak zákonitě půjde Rafův kurz dolů a tím pádem musí jít nahoru kurz Andyho.
Reagovat
Labi
tak jasně zápas vždy muže vyhrát kdokoli ale je to hodně nepravěpodobne, možná Nadal už nebude jedničkou ale ma stále ohromne kvality, navíc se hraje na antuce myslím že Andy zítra vypadne...jen by nemusela v hledišti byt ta jeho matka...ptž koho má bavit koukat celé pauzy na ní navíc by s ní ta prohra mohla taky seknout
Reagovat
VlS
S tou nesekne nic, vypadá naprosto nezničitelně - viděl jsi Staečné srdce, ne - to je jeho pra pravnučka.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray rozhodně není bez šancí. Zase tak bych se nedivil kdyby vyhrál. Nadal nehraje nic oslnivýho. Naopak Murray když se dobře vyspí tak hraje skvěle. tůdlevá málem dal i Djokoviča.
Reagovat
smazaný uživatel
si Mimo
Reagovat
smazaný uživatel
nemáš argumenty a tak ani nic jinýho napsat nemůžeš. šašku
Reagovat
misoSK
v poslednej dobe s tebou vo vela veciach suhlasim lopata, toto je dalsia z nich, Murray ma lepsie udery od baseline ako Nadal, lepsie podava a vyrazne zlepsil pohyb v poslednej dobe...u Murrayho su len dve moznosti, bud uplne vyhori, alebo bude Rafovi riadne zatapat, a vyhra je realna
Reagovat
VlS
Myslím si, že Andy má docela dobrou šanci, což neznamená, že ji taky využije, ale zítra bude krásný den, zítra by by to šlo, jak říká pan hrušínský ve Slavnostech sněženek :-)).
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu tě. Ano lopata je většinou mimo to je pravda, ale zrovna tohle je od něj kvalitní a pravdivý komentář.
Reagovat
smazaný uživatel
to jsou zase žvásty...Rafael si trochu jen potrenuje prohoz noo, v tom to bude trochu jiny...
Reagovat
smazaný uživatel
Jakej prohoz? Murray byl na síti spatřen naposledy v roce 1924...
Reagovat
smazaný uživatel
oproti Soderling se mozna na saku zjeví častěji ( bude muset
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mého názoru to bude mít Nadal mnohem těžší než například se Soderlingem. Andy je obranář stejně jako Nadal a myslím, že Nadalovi víc vyhovují ofenzivní hráči, kteří se na jeho obraně často vyhází. Takže i když je favoritem Nadal, tak podle jeho letošních výkonů má Murray určitě šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Murry je nadně atak se snaží povzbudit velkými slovy ale všichni ví že je to jen náčelník velká huba dávám mu tak set. ale víc ani ťuk Nadal ho zničí a ještě k tomu na antuce
Reagovat
smazaný uživatel
No, dovoluji si vypustit z úst velmi odvážné tvrzení: jestli Nadal zítra porohraje s Murrayem na antuce, tak to už rovnou může odejít do tensového důchodu. :-) Z takové prohry by se jen tak nevzpamatoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Podlomenou psychiku už má z Djokoviče. Byl by to pověstný hřebíček do rakve.
Reagovat
VlS
Tak do důchodu bych ho neposílal, ale možná by nějaký odpočinek nezaškodil. My si z toho tady děláme srandu, provokujeme se navzájem, vymejšlíme kdo líp zesměšní toho nebo toho a máme z toho prostě povyražení. Teď si vem, jak by ti bylo, kdyby jsi měl v práci kolegu, kterej je prostě lepší než ty a pořád to všem ukazuje. To musí bejt situace na mašli a oni jsou tam v práci, zábava je to pro nás.
Reagovat
a.magerova
Teda Andy Ty chceš porazit Rafu na jeho 25. narozeniny?! To od Tebe není teda moc pěkné :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vole, co je tohle za komentář?
Reagovat
VlS
A znáš hráče, kterej jde na kurt s tím, že by nechtěl porazit soupeře? (to korupčníka z Rakouska neřeším)
Reagovat
a.magerova
Jéééžiš sranda nééé?!
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť je to vtipný komentář. Ještě má na konci smajík. Samozřejmě, že Andy chce vyhrát. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Akorát Roger nesmí chtít vyhrát, protože je jinak moc arogantní ;-)
Reagovat
a.magerova
Děkuji náčelníku, že ses mě zastal (Tvůj Varel Frištenský) :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tedy, fanynka Járy Cimrmana se cení! :-) I když já jsem Red Boss od doby, co Schumi jezdil za Ferrari. Teď se s Rogerem sešli u Mercedesu.
Reagovat
a.magerova
No moje Velká čtyřka: Jan Werich (vše co s ním souvisí), Zdeněk Svěrák (+ všechny jeho aktivity), Michael Schumacher (dnes i v barvách Ferrari) no a Roger Federer :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tři sympaťáci a jeden "arogantní elegán". :-) Divnej vkus. :-)))
Reagovat
spaniel
Myslíš Schumachera doufám...
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Výběr "arogantního elegána" ponechme na divákovi :-) Všichni čtyři jsou zcela vyjímeční a vynikající ve svém oboru! Přiučit se od nich...
Reagovat
VlS
Šéfe s koníkem ve skoku pojmenovaný po tom pánovi, co před pár lety uměl dobře jezdit, a dneska se za odměnu jako turista smí dívat při závodech na soupeře ze zadu, viděl jsi někde, že bych použil směrem k Federerovi výraz "Arogantní"?
Reagovat
smazaný uživatel
Neviděl. Omlouvám se ti, pokud jsi to pochopil osobně. Bylo to myšleno na ostatní účastníky tohoto fóra, kteří Federera tako rádi folklórně označují.
Idea příspěvku byla taková, že to, co řekl Murray, by z úst Federera bylo označeno jako arogance. Toť vše :-)
Reagovat
VlS
V klidu, beru to tak, že se bavíme tím, že se hecujeme :-))
Reagovat
Pe3k
Bylo by fajn, kdyby Nadal prohrál, ale velice pochybuji, že se tak stane. Andy max uhraje set.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist