Murray o návratu ve dvouhře: Buď už v Cincinnati, nebo až po US Open

30. 7. 2019, 10:29
Aktuality 10
Britský tenista Andy Murray by se mohl vrátit na kurty ve dvouhře už za dva týdny na Masters v Cincinnati. Bývalý první hráč světa a trojnásobný grandslamový vítěz se v singlu kvůli zdravotním problémům naposledy představil na letošním Australian Open.
Profily hráčů
Andy Murray

Dvaatřicetiletého Murrayho vyřadily ze hry dlouhodobé potíže s kyčlí a letos v lednu se znovu po roce podrobil operaci. Po vyřazení v prvním kole Australian Open naznačil konec kariéry, ale v březnu začal s pozvolným tréninkem a k tenisu se vrátil ziskem titulu ve čtyřhře na červnovém turnaji v Londýně.

V deblu a smíšené čtyřhře se Murray představil i ve Wimbledonu a podle serveru BBC zvažuje, že by brzy mohl hrát i dvouhru. "Nejlepší variantou by byl start v Cincinnati," řekl Murray,

Turnaj série Masters v Cincinnati, který Murray v letech 2011 a 2008 vyhrál, začne 11. srpna. "Kdybych tam nemohl hrát, tak bych návrat nejspíš odložil až po US Open. Nechci se totiž vracet na turnaji, kde můžete hrát pět setů," odmítl Murray návrat na posledním grandslamu sezony v New Yorku.

"Z velké části teď budu trénovat na dvouhru a hrát čtyřhru. A pak se uvidí. Co se týká pohybu a pocitů, tak jsem opravdu šťastný, jak se cítím. Pokud to takhle půjde dál, budu na singl brzy připravený. Ale abych mohl hrát zápasy, musím ještě v posilovně zapracovat na fyzičce," dodal trojnásobný grandslamový vítěz.

Olympijský vítěz z Londýnu 2012 Murray momentálně spolu s bratrem Jamiem startuje ve Washingtonu a příští týden by měl hrát s Felicianem Lópezem v Montrealu. A pak už možná i dvouhru v Cincinnati.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Mayo
Som zvedavý či nastúpi v Cinci a či mu ta noha bude držať. Azda áno, prial by som mu postupom času aby sa vrátil aspoň na ako takú úroveň.
Reagovat
Nola
ranking history :
https://www.youtube.com/watch?v=2BgMrm3yz58

tvorca videa bol poziadny prostrednictvom admina ATP o spolupracu a toto video bude asi jeho tiez:
https://www.youtube.com/watch?v=xVimKmnq0DQ&feature=youtu.be

potesi fans GOATA - zaver
Reagovat
Patik
čo sa dvojhry týka túto sezónu by som už neriešil..nech sa poriadne pripraví a začne niekde v Abu dhabí na exibícii..následne trebárs Brisbane a potom Australian Open..takto si to síce vyskúša už v Cinci ale nikam ho to myslím si že neposunie..len si tam potvrdí to čo už dávno vie a tuší..a to že to chce ešte čas a tréning.
Reagovat
turista
Je to super, že se může vrátit a pracuje na tom. Materiály používané v dnešní ortopedické operativě už jsou tak skvělé, že umožňují plnou zátěž. A Sir Andy si jistě připlatil na ty nejlepší materiály používané pro vrcholové sportovce.
Reagovat
turista
Je to dobrý signál i pro ostatní hráče laborující s klouby. V dnešní době už to nemusí znamenat konec.
Reagovat
Patik
s jeho financiami si určite zaopatril špičkových lekárov a špičkovú liečbu..bežný amatérsky tenista by už dávno skončil.
Reagovat
turista
Souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad skusi uz Cinnci a USO.
Reagovat
Cico93
Verím, že bude opäť silný a ešte ho niekoľko rokov v špičke čakajú.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist