Murray ovládl exhibici hvězd, porazil i Nadala

3. 1. 2009, 17:55
Aktuality 12
EXHIBICE ABÚ ZABÍ - Jednadvacetiletý Brit Andy Murray si na exhibičním turnaji v Abú Zabí po výhře nad druhým hráčem světa Federerem připsal i skalp světové jedničky Rafaela Nadala a získal titul.
Profily hráčů
Andy Murray

Jednadvacetiletý Skot se v úvodu nové sezony představil ve skvělé formě, v pátečním semifinále zdolal ve dvou setech druhého hráče světa Švýcara Rogera Federera a dnes i světovou jedničku.

S Rafaelem Nadalem dnes svedl Andy Murray větší bitvu, na jejímž konci se radoval z vítězství 6-4 5-7 6-3. Čtvrtý hráč světa sice v druhé sadě získal brejk, ale Španěl se následně do zápasu dokázal vrátit a nakonec si i vynutil rozhodující sadu.

V té už ale finalista posledního grandslamu Murray žádné komplikace nepřipustil a za triumf na exhibičním podniku pro šestici pozvaných hvězd inkasoval čtvrt milionu dolarů.

Nadala porazil Murray podruhé za sebou. Loni v září ho vyřadil v semifinále US Open. Předtím s o rok starším soupeřem pětkrát prohrál.

"Za poslední čtyři měsíce se výrazně zlepšil a má velkou šanci vyhrát Australian Open," respektuje Nadal svého dnešního přemožitele. Pro mě to byl skvělý test. Hrálo se dvě hodině a 45 minut v rychlém tempu a já zapomněl na předchozí zranění kolena. Teď už myslím jenom na budoucnost," těšilo Nadala alespoň vyléčené koleno.

Murray, Nadal i Federer se od 5. ledna představí na prvním oficiálním turnaji sezony v katarském Dauhá.

ABÚ ZABÍ (Spojené arabské emiráty, tv. povrch) - sobotní výsledek:

Dvouhra - finále:
Murray (Brit.) - Nadal (Šp.) 6-4 5-7 6-3

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
taky nechapu
proc féďu nemaj radi nechapu
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt nevím, co lidem Roger udělal. Jakoby všichni měli radost, když se mu nedaří. Jeho estetický tenis je jeden z nej na okruhu. Proti němu mi připadá Rafa jak dřevorubec, nehledě na jeho nížšší IQ a kontrolní pohyby v oblasti řitního věnečku.
Reagovat
smazaný uživatel
Co by roger mel lidem dělat uz vlad 4 roky to je myslim hodne dlouho tak uz je prestal bavit a nadal je lepsí a uz to vypadá že i muray ani bych se nedivil kdyby rogera predběhl i djokovic a kdyz se bavíme o IQ jak mužes vědet že nadal ma mensí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokial by si Andy hladal zamestnanie, urcite by o ponuky nemal nudzu. Takeho dobreho udrzbara by bral kazdy... Bol to jeden z mala finalovych zapasov, kedy som fandil Rafovi.
Reagovat
skott
Teda nevim o jake udrzbe mluvis, na exhibici to pojali oba dost prestizne.Murray byl o neco lepsi, honil Nadala od cary k care a sanci mu daval jen pri svem druhem servisu.A treba 7hra v rozhodujicim setu byla vyborna.Ale celkove bych vysledek neprecenoval, nebyl to ostry zapas.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj, kde jste ty zápasy sledovali? Někde na netu nebo na kabelovce?
Reagovat
smazaný uživatel
Zápasy z té exhibice běžely mimo jiné na STV 3 tuším.
Reagovat
smazaný uživatel
Federera porazil Murray 7:6 v rozhodujícím setu. Nadala 6:3 v rozhodujícím setu! Tak nevím podle jakých kritérií někdo hodnotí, že s Nadalem Murray svedl větší bitvu, než tomu bylo s Rogerem!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak většinou je to podle času.Rafa s Murrayem hráli mnohem déle než Roger s Murrayem.
Reagovat
smazaný uživatel
Autor to s tím předchozím utkáním vůbec neporovnával. Nauč se chápat smysl slov.
Reagovat
smazaný uživatel
.... ty jsi taky "SMYSLSLOV" Autor v článku chybuje v tom, že Murray porazil Federera ve dvou setech, což není pravda, protože to bylo 2:1 na sety. Vztáhnuto, k tomuto omylu, pak zápasy tímto nepřímo srovnává tím, že třísetové finále s Nadalem označí jako obtížnější.
Reagovat
smazaný uživatel
"Svedl větší bitvu" není srovnání velikosti bitvy s jinou bitvou v jiném utkání. Je to jen konstatování. Chybu v předchozím odstavci jsem neviděl. Srovnání je třeba tohle (což ale autor nenapsal): Skot v pátečním semifinále zdolal druhého hráče světa Švýcara Rogera Federera. Ještě větší bitvu svedl Andy Murray dnes s Rafaelem Nadalem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist