Murray přijal divokou kartu na nový turnaj v Shenzhenu, chce bojovat o Turnaj mistrů

12. 9. 2014, 20:29
Aktuality 17
Jedenáctý hráč světa Andy Murray přijal divokou kartu na premiérový ročník turnaje v čínském Shenzhenu, který startuje 20. září. Jsem rád, že můžu šňůru asijských turnajů odstartovat právě v Shenzhenu, jsem zvědavý, jaké to tam bude, řekl Brit, který je nyní v hodnocení letošní sezony na 11. místě a na turnajích v Asii tak bude bojovat o start na závěrečném Turnaji mistrů.
Profily hráčů
Andy Murray

"Jsem opravdu moc rád, že budu v Shenzhenu hrát. Je to nový turnaj, takže to bude další nová zkušenost, už teď se na to moc těším. Bude to můj první turnaj v Asii, kam se vždy moc rád vracím," řekl Murray, jemuž se v letošní sezoně zatím příliš nedař - v hodnocení letošní sezony mu patří 11. místo. Murray chce ale na asijských turnajích zabojovat, chtěl by uhrát co nejvíce bodů a kvalifikovat se tak na Turnaj mistrů v Londýně.

Jeho nejlepším letošním výsledkem je semifinálová účast na Roland Garros, na ostatních grandslamech vypadl vždy už ve čtvrtfinále a na ani na menších turnajích letos neprorazil - do semifinále se probojoval jen na turnaji v Acapulku.

"Grandslamy jsou už všechny za námi, ale stále je o co bojovat, proto se na turnaje do Asie těším. Je tam vždy skvělá atmosféra a milí lidé. Doufám, že tam uhraju nějaké dobré výsledky, které by mi pomohly dostat se na Turnaj mistrů do Londýna. Byl bych šťastný, kdyby se mi to povedlo."

"Jsme moc rádi, že Andy divokou kartu přijal," komentoval ředitel turnaje. "Bude to určitě povedený týden, představí se tu mnoho kvalitních hráčů, takže je na co se těšit. Fanoušci se můžou těšit na Andyho, ale budou tu i další špičkoví hráči - Ferrer, Gasquet, Robredo, Bautista, Simon. Všem přeju, aby se jim dařilo, a aby se jim tady líbilo."

TenisPortal.cz, atpworldtour.com

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) Má co dělat, nereálná jeho účast ale není. 250 musí být jeho prostě, pak v Pekingu, kde budou i Nole a možná Rafa musí udělat minimálně SF, nejlépe něco víc a pak uhrát něco na Masters v Šanghaji a Paříži. A třeba zkusí mezitím i Basilej nebo Valencii.
Reagovat
a.magerova
Hele do Basileje ať mi laskavě neleze, zas tak ráda ho nemám :-P
Reagovat
smazaný uživatel
A co ten váš, leze tam, nebo zase váhá kvůli penězům? :-))
Reagovat
a.magerova
Jo ten náš tam leze bo to má ve svém ofi-plánu :-)
Reagovat
Denis92
Dali mu dost :)
Reagovat
smazaný uživatel
Múdrejšie by bolo pre Andyho štartovať v Tokiu, miesto Pekingu..
Reagovat
smazaný uživatel
To asi jo, ale zase takhle bude pořád v Číně už, nebude cestovat ze země do země. A v Pekingu prostě SF musí udělat i při plném obsazení.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě by Murray na TM nechyběl. Účast už mají zajištěnou Djoker (vítěz W a obhájce titulu na TM), Rafa (vítěz RG), Roger (6x vítěz TM) a Stan (vítěz AO). Blízko k účasti na TM má i Marin (vítěz USO). Těchto 5 hráčů by na TM nemělo chybět (ohledně Rafy doufám, že se uzdraví a bude už v Číně hrát)!
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče ostatních - rozhodně bych tam uvítal Samuraje, nevím jestli by byl prvním Asiatem na singlovém TM. Další pořadí - Ferrer, Berdych, Raonič, Dimitrov a až 11. Murray. Letos Murray moc nepředvedl, uhrál max. SF na RG (paradoxně jeho letošní max. na GS) a v Acapulku.
Pokud se ve zbytku sezóny nezlepší, tak doufám, že se do Londýna nedostane. To není nic proti němu samotnému, ale zamysleme se, nebylo by divné, kdyby na TM startoval hráč, který neodehrál ani jedno finále na ATP?
Reagovat
spaniel
Aby se tam dostal, musel by ted neco povyhravat. Takze uz by neplatilo, ze se tam dostal hrac, ktery nic nevyhral a plne by si to zasloužil.
Reagovat
a.magerova
Ferrer, Robredo, Simon..... za sebe říkám JO :-)))
Reagovat
spaniel
Uz jsem se bal, ze bude Andy bez komentu a bude smutný jako Juan :)
Reagovat
a.magerova
No to přece nemůžeme dopustit.... smutný tenista je horší než veselý tenista :-))))))
Reagovat
spaniel
To zní jako by mel hrat v DC Jirka.
Reagovat
a.magerova
Né s ním to určitě nesouvisí, jen jsem si chtěla vyzkoušet nějakou absurditu, ale zjevně to není moje parketa :-/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist