Murray se osmý rok po sobě kvalifikoval na Turnaj mistrů

15. 8. 2015, 12:51
Aktuality 76
Brit Andy Murray je druhým tenistou, který se kvalifikoval na listopadový Turnaj mistrů na jeho domácí půdě v Londýně. Jako první měl jistotu už na začátku června lídr žebříčku Srb Novak Djokovič.
Profily hráčů
Andy Murray

Murray si zahraje Turnaj mistrů pro osmičku nejlepších hráčů sezony osmým rokem v řadě. Účast v Londýně si pojistil postupem do semifinále Masters v Montrealu, kde v pátek vyřadil francouzského obhájce titulu Jo-Wilfrieda Tsongu. 

"Hodně to kontrastuje s loňským rokem, kdy jsem hrál snad šest turnajů v šesti týdnech a kvalifikoval se až na poslední chvíli. Teď budu mít více času na přípravu," řekl Murray, vítěz tří letošních turnajů - na trávě v Queen's Clubu a na antuce v Madridu a Mnichově.

Účast v Londýně by neměla uniknout ani Tomáši Berdychovi, který je v žebříčku roku 2015 na pátém místě. Kvalifikovat se může pošesté za sebou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

76
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je to tam, finále a nová světová dvojka. Paráda, chudáka Keie ještě vypískali. Ale ušetřené síly beru. Snad tu černou můru jménem Djokovič Andy konečně odstraní.
Reagovat
Mayo
aký bol nabudený...veľký rozdiel od čias kedy tie masters flákal...každopádne svetová dvojka je zaslúžene, pretože táto sezóna je dobrá a je 2. najlepší hráč ... očakávané finále, ktoré sa môže zopakovať aj v Cincinnati (uvidíme, čo Roger) ... vo finále aspoň set urve aj keď by som bol radšej keby dva...ináč Keia mi bolo ľúto...ten chalan je proste sklenený, škoda ho
Reagovat
smazaný uživatel
Aj mne ho bolo ľúto, zvlášť, keď diváci bučali a vypískali ho. Na psychickej pohode mu to nepridalo. Bolo to od nich až kruté.
Reagovat
Stan_Borowitz
Je to tak, Andy se na post světové dvojky prodíral nezadržitelně už od AO a bude jí naprosto zaslouženě. A jako fanda RF uznávám, že je teď lepší hráč, přestože v posledních vzájemných zápasech dostal - jak by napsali fandové nejmenovaného hráče - dostal napráskáno.

I kdyby jej Roger po Cincinnati opět přeskočil, na konci roku bude dvojkou zcela jistě a v několika následujících letech by to mělo být jeho nejhorší umístění v žebříčku. Nastává doba nové velké trojky - Djokovič, Murray a Gulbis.
Reagovat
Pe3k
Andy je dvojka hlavně proto, že Rogerovi už o žebříček vůbec nejde a vynechává velké turnaje. Navíc Andyho forma jde neustále nahoru, takže si ten post zaslouží i z tohoto úhlu pohledu. Nezbývá než dneska porazit Novaka, aby to neměl Nolan zase tak jednoduché a nevyhrával turnaje jak na běžícím pásu. Ať se to někomu líbí nebo ne, Andy musí být pro Djokera největší hrozba. Nisi a Stan nehrají tak vyrovnaně, ale zas jej můžou sundat na grandslamech...
Reagovat
gigin
:-DDDDDDD
Reagovat
tito
Gratulace :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky :-)
Reagovat
panzer.dragon
co se týče andyho jako dvojky, bude skutečně od pondělí uváděnej jako dvojka na stránkách atp?
Reagovat
smazaný uživatel
Ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím paráda na returnu, 4 brejky z 5 Keiových servisů, v každém z 5 aspoň 1 BB. Jen škoda nepotvrzování brejků. Ale s tím, jak mizerně Kei servíruje a jaké školácké chyby občas dělá, se nebojím, že by nějaký brejk ještě nepřišel. Kei prohrál za stavu 3:4 servis ze 40:0, teď 1. game 2. sady z 40:15, vypadá hodně rozladěně. Na včerejší výkon ne a ne navázat. Za to Andy výborný, koncentrovaný, skvělý return, nechybuje moc. Snad jsem to nezakřikl.
Reagovat
smazaný uživatel
Double brejk po intergalaktickém prohozu, to už nesmí pustit.
Reagovat
smazaný uživatel
Kei vypadá polomrtvě, už ani nedobíhá některé míče. Buď zranění, nebo je fyzicky tak mimo. Bylo by to překvapivé, když s Rafou hrál +- stejný čas jako Andy s Tsongou a navíc měl o nějaké dvě hodinky víc na odpočinek. Ale kanár na cestě.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal was tested positive on banned stimulants at last year's Roland Garros and he was given an offer by ATP that he could not refuse. The ATP officials promised to keep the stuff "at home" if Nadal takes several months off after Wimbledon and comes back detoxicated - and never uses prohibioted stimulants again.

Zní to docela zajímavě a leccos by to vysvětlovalo.
Reagovat
smazaný uživatel
A odkud to ten koumák zjistil, když slíbili, že to uchovají v tajnosti?
Reagovat
Stan_Borowitz
A odkud se zjistilo, že Američani nikdy nebyli na Měsíci :-)
Reagovat
Roger_Federer
Totožné to údajne bylo v roce 2012..nevěřim, že by mu to prošlo 2 x za dva roky..
A pokaždé by to u tu tlaly.
Reagovat
rod_laver
Rok 2012 + DelPo 2009, toto se diskutuje poměrně často v úzkých ATP kruzích. Já tomu nevěřím z toho důvodu, že si myslím, že jsou nasolení v TOP50 všichni a reálně se moc netestuje, občas se exemplárně někdo potrestá.

Nebo se sype tak, aby byli hráči vyčištění (to je ale problém čištění během sezóny, tady prakticky je pouze možnost růstového hormonu, detekce pár hod, jinak reálná kúra jen v zimě) a Nadal se s Delpem nechali blbě chytit.

Jisté jsou dvě věci - pravdu se nedozvíme a tenis určitě není čistý sport v takové míře, jak se prezentuje, a jak se 90 procent místních uživatelů domnívá :-)
Reagovat
rod_laver
K tomu čištění během sezóny. V Americe se moc netestuje obecně nebo jen na oko, tady je zajímavé sledovat Isnerovy výkony v rámci US tour :-)
Reagovat
Roger_Federer
+1
Souhlas..bylo by naivní, myslet si že v tom jede jeden-10 lidi.
Reagovat
Stan_Borowitz
S tím testováním to bude asi pravda, že se to nebere moc vážně. Já jsem třeba slyšel, že na RG mají zvláštní praxi, že se testuje jen poražený hráč. Nevím, jestli pokaždé, nebo jen nějaký náhodný výběr. V každém případě to však znamená, že třeba Nadal byl testován za celé své působení na RG nejvýše jednou (letošek nepočítám).

Taky mi připadá, že se prostě sem tam někdo exemplárně potrestá víceméně náhodně, ale nesmí to být nikdo z ikon. Trochu jim v tom udělal bordel ten Čilič, když se pak urval a vyhrál USO. Škoda, že reakce veřejnosti byla celkem chladná, dost by mne pobavilo, kdyby se dodatečně zjistila třeba záměna vzorků a Čilič byl definitivně "očištěn".

Nicméně ta chladná reakce svědčí o tom, že lidem je to víceméně jedno - viz cyklistika - takže očekávám, že tenhle nechtěný lakmusový papírek nakonec uvolní stavidla a dojde i na někoho z úplné špičky. Nakonec základní marketingová poučka praví, že negativní publicita je taky publicita. Já jen doufám, že do té doby Roger ukončí kariéru :-)
Reagovat
rod_laver
Lidem to jedno je, protože chtějí vidět maximální výkony. Chtějí vidět stovku za 9,5 vteřiny, nekonečné výměny v tenise nebo skvělé výkony v cyklistice. Já jsem s tím ok, doping k vrcholovému sportu prostě patří.

K testování - za vše mluví nález Kordy na nandrolon. Vždyť snad každý ví, že nandrolon má detekční dobu 18 - 24 měsíců, proč by ho jinak dával? A jak se říkalo, kdyby byl v té době ze západní Evropy, nikdy by to nevyšlo najevo.
Reagovat
janek_da
počkej, ale Korda přece snědl krávu. Tak to vysvětlil a já mu věřím ;-}
Reagovat
rod_laver
Jo vlastně, jsem zapomněl :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Myslím, že to bylo celé menší stádo krav...
Reagovat
Stan_Borowitz
Ok, tak ať se to řekne otevřeně a sportovní soutěže se rozdělí jako kdysi byly rozdělené na profi a amatéry. Dnes by to bylo na dopující a nedopující. Nejhorší je tohle pokrytectví.
Reagovat
MarcelPersch
jasně a proto byl tolik let tak úspěšný, protože mu na to nikdo nepřišel, teď tu o Karkulce....
Reagovat
smazaný uživatel
Murray má výbornú sezónu a keby "nebyť" Djokovica tak má už kariérny Grandslam..To sú tie paradoxy..
Reagovat
Kozoroh
Hloupost. Wawrinka by v Paříži sundal i Murrayho, na to vem jed.
Reagovat
Grigor_Murray
To se takhle nedá říct, Djokovic hraje s Wawrinkou poslední dobou vždy vyrovnané zápasy. Andy buď jasně vyhraje nebo prohraje. Djokovic je pro mě úhlavní nepřítel no.1
Ale je fakt, že když Stan zapojí božský mod, je nezastavitelný.
Reagovat
Marduch
Nemít dědo kuličky, tak je to babka...to sú tie paradoxy ;)
Reagovat
Pe3k
Forehand posledně psal, jak cítí v kostech, že zápas Djokovic vs Sock bude něco...Tenis sleduje dlouho, paradoxně mu do teďka nerozumí :)
Reagovat
Roger_Federer
Mohl by si tu myšlenku více rozvést? Jak si k tomu dosel??
Reagovat
smazaný uživatel
AO měl mít už letos, to jak posral takhle rozehrané finále, to mu nezapomenu. Totální zkrat. Nole prostě ví, jak vyvézt protihráčez rytmu. Ale samozřejmě to byla hlavně Andyho velká chyba. To AO je prokleté, 4 finále a nic. Tam by to chtělo už.

RG byl do letoška pořád spíše vtip, letos to nabralo reálnější obrysy, ale i tak bylo super, že dostal Noleho do 5 setů. A jak pšíe Kozoroh, pokud by Stan hrál takhle i s Andym, neměl by Andy šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray by bol v zápase s Wawrinkom favoritom..kazdy zápas je iný, Wawrinka hral vo finále dobre, lebo mu tak Nole dovolil hrat..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Andy je ještě pasivnější než Nole, podle mě o moc jinak nehrál to finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Pasívnejší, ale technickejší, s lepšou zmenou rytmu..Wawrinka to už s Nolem uhral so šťastím, kedy mal Djokovic v 4. Sete milión breakballov, ktoré nevyuzil a vzápatí si prehral servis..Murray mal na antuke len jednu prehru v sezóne..ak by hral v prípadnom finale to iste, co dovtedy a Stan to iste co vo finale, vysledok kludne mohol byt v prospech Andyho..
Reagovat
Kozoroh
Hmm, takže už máš pifku nejen z Federera, ale i z Wawrinky. U obou už máš tendenci shazovat jejich GS triumfy. U Rogera slabou érou 2004-07, to má na TP.cz dlouhou historii, ale teď zpochybňuješ i Wawrinkův triumf.

" Murray by bol v zápase s Wawrinkom favoritom."
A čím byl ve finále Djokovič, koumáku?

" Wawrinka hral vo finále dobre, lebo mu tak Nole dovolil hrat.."
Žvást. Stan by hrál agresivně proti komukoliv.

" Wawrinka to už s Nolem uhral so šťastím, kedy mal Djokovic v 4. Sete milión breakballov, ktoré nevyuzil a vzápatí si prehral servis.."
Murray má poslední dobou problém si udržet svůj servis po zisku brejku. Stát se mu to proti Stanovi na RG (pokud by ve finále byl Andy) ve čtvrtém setu za stavu 1:2 na sady, tak by to Andy nemusel rozdýchat.

" Murray mal na antuke len jednu prehru v sezóne."
Andy vyhrál Mnichov, Madrid, turnaje, kde chyběl Djokovič. V MC nestartoval, v Římě odstoupil, tudíž RG bylo jediné, kde se Djokovič s Murraym mohli střetnout a porovnat, kdo letos hraje na antuce líp.

" ..ak by hral v prípadnom finale to iste, co dovtedy a Stan to iste co vo finale, vysledok kludne mohol byt v prospech Andyho.."
Ničím nepodložená smyšlenka.
Reagovat
tito
Nemíním spekulovat, ale to, že byl Novak ve finále poloviční a hodně odevzdaný bylo zjevné. Tím pochopitelně nesnižuji výkon Wavrinky, ale souhlasím s Forehandem, že vzájemný zápas s Andym mohl dopadnout i ve prospěch Andyho. Určitě by takové vítězství na GS bylo pravděpodobnější než např. to Marinovo.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, ze si absolútne nepochopil pointu, pritom myslienka nebola nejak zasifrovaná, zvlast sofistikovaná..Tu paradoxne vobec nejde o Wawrinku, ale o to, ze kazdy zapas je iny..Federer vyradil na W. Murrayho 3:0, vsetci pisali, ze tento Federer porazí aj Novaka a bum 1:3..Federer hral v SF dobre, lebo mu tak Andy dovolil hrat..Nevidím dovod, preco by to nemalo platit aj naopak..

Ak si skalopevne presvedčený a dal by si hlavu na špalok za to, že by Wawrinka vo finále Murrayho učite porazil, tak si len trápne ješitný a chceš si vsugerovat, ze to finále proste neslo vyhrat, cim si ospravedlnujes Novaka..Finale samozrejme islo vyhrat, len Novak to nedokazal..Moznosti mal dost, robil zlé rozhodnutia..
Reagovat
spaniel
Kozoroh ma pravdu. Kdyz Stan hraje svuj nej tenis, niekdo to neubrání a už vubec ne nekdo tak pasívní jako Murray. Od Stanova prvniho GS s nim Murray neuhral ani set a v průměru získá v setu 2,5gemu. Na antuce Stanovi nevzal set nikdy. Zato ze konecne uhral neco na antuce, z nej hned nedělejte Nadala. Stan by ho zfoukl jak svíčku.
Reagovat
smazaný uživatel
Od Stanova prvního GS s ním Murray nehrál, takže si nevymýšlej. A zraněný Murray na antuce v roce 2013 není to, co letos. Sám jsem psal, že by zřejmě nevyhrál, ale souhlasím i s Forehandem, že by to mohl být jiný zápas trošku.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tyhle hádky o tom, co by, kdyby, jsou na tomto portále to vůbec nejpoutavější čtení. A to nemyslím vůbec ironicky.
Reagovat
spaniel
Mas recht, neuvědomil jsem si, ze mu to tak trvalo. Myslel jsem po restartujte Stana na AO 2013 a tom boji s Novakem, hlavne pak USO 2013. Ano, každy zápas je jiny, ale kdyz je Stan v te sve forme, tak se to proste ubránit neda. Nikdo neni rychlejsi nez mic a nikdo neni agresivnější nez on, takze v tlaku je vzdy Stan. A na RG ve forme byl. Přijdou mne to stejne kecy, jako ze Andy by ve finale W Novaka narozdíl od Rogera dal. Nedostal se tam, jsou to jen spekulace ale trollhand z toho dela pomalu jistotu, ciste ze zášti a frustrace.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, jsou to kdyby. Zase je ale pravda, co napsal Forehand, že Andy umí měnit rytmus hry daleko lépe než Novak, ten hrál to finále fakt stereotypně, s žádným nápadem. Andy je takticky podle mě fakt jeden z nejklepších, ne-li nejlepších hráčů. Nole je lepší celkově, proto kolikrát nemusí přemýšlet, jak na soupeře vyhrát, protože je prostě lepší. Andy daleko více využívá slabin soupeře. A ano, kdyby hrál Stan od 2. setu tak, jak hrál, tak je jasné, že by zřejmě neuhrál nic ani Andy.

A to US Opem 2013 moc jako bernou minci neberu, tam to byl výkon podobný tomu s Dimitrovem od Andyho, bezkrevný.
Reagovat
spaniel
Takticky nejlepší je Simon :)
Ale nikdy jsem nepopiral, ze Andy je jeden z nejchytrejsich a nejsikovnejsich hracu. Jenže je casto prilis pasivni a kdyz to agresorovi padá, uz šikovnost nepomáhá. Kdyby v takovém pripade stačila taktika, zmena rytmu, tak by si s Novakem obcas poradil. Nic nezměnil ani ve Wimbledonském semi. V tom pripade si myslim, ze zabere jen zvýšení agresivity, dostat se do tlaku, protoze na to nejsou utocni hraci zvykli. A to je dost mozna jedina vec, kterou Andy neumi, nema ji v sobe.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nejenže každý zápas je jiný, ale i s každým úderem se vlastně hraje nový zápas, který začíná od právě odehraného okamžiku. Kdoví, jak by se finále WB vyvíjelo dál, kdyby Roger proměnil jeden ze dvou setballů v prvním setu, ve kterém byl ještě o malinko lepším hráčem...
Reagovat
tito
Kdyby vyhrál první set, tak by vítězství bylo reálné. Vnímal jsem to tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak sezona je to výborná, ale bez pořádného vrcholu, což prostě zamrzí. Prohrál prakticky jen 3 zápasy, které měl vyhrát (Čorič Dubaj, Simon Rotterdam, Gabašvili Washington), jinak zbylých 5 porážek = 4 od Noleho a 1 po senzačním výkonu Rogera. Doufám, že to US Open vyjde, když ne, alespoň TM. A povinností je teď skončit rok jako dvojka.
Reagovat
Marduch
Ohledně šancí na USO napoví již dnešní MATCH.
Reagovat
Mayo
a čo turnaj v cincinnati?
Reagovat
baggik
A co? Stejně tam nezazáří, tak je to jedno.
Reagovat
kada.tom
Paráda :-)
Velká gratulace :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ešte tam pretlačiť Rafu a som spokojná. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, dobré mít jasno s takovým předstihem. Loni to naháněl na poslední chvíli a neměl pak síly. Taky to tak dopadlo, jeho vystoupení na TM bylo vyloženě ostudné, jak první zápas s Keiem, tak pak ten výprask s Rogerem. Letos to chce nápravu a konečně udělat finále.
Reagovat
a.magerova
Vždyť hrál ve finálovém dni, tak jakápak ostuda :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Ticho zlatá, zítra jdeme v žebříčku před vás, tak se na to připrav :-))
Reagovat
Grigor_Murray
:)
Reagovat
a.magerova
Hele druhý nebo třetí.... hlavně, že jsme byli 302 týdnů první.... a vy :-P

Pamatuji si jako dnes, jak Andy přesně před šesti lety prohlašoval, že No1 je pro něj otázkou pár zápasů.....

No ale kur.vsky ten čas letí :-/
Reagovat
Grigor_Murray
Není důležité kdy, důležité je jestli
Reagovat
a.magerova
Rafa 3 roky.... Andy šest let a zatím No1 v nedohlednu..... ke cti mu slouží, že cituji: "A Roger je nejspíš nejlepší hráč všech dob."

19.08.2009 15:28 Od: a.magerova
Podle Andy Murrayho ale jeho ztráta na Rogera Federera není příliš velká. "Je to jen záležitost pár zápasů," tvrdí světová dvojka.

Rafovi "těch pár zápasů" trvalo 3 roky.
No jestli to fakt tak řekl, jak to tu píší, tak fakt co slovo to perla co věta to perlový náhrdelník !!!

http://www.tenisportal.cz/zpravy/murray-k-prvnimu-mistu-neni-daleko-4436/
Reagovat
Grigor_Murray
Fajn, to ale nic nemění na mém tvrzení.
Věřím, že se Andy jednoho krásného pondělí stane no.1
I kdyby měl být na 1. místě týden, mělo by to obrovský smysl a zadostiučinění
Reagovat
a.magerova
A tak já bych mu TO taky přála :-))
Reagovat
a.magerova
Ale jak teď koukám na Noleho, tak letos sci-fi....

Janíček v hledišti :-))
Reagovat
Grigor_Murray
Musel by se stát zázrak, ale i ty se občas dějí :)
Reagovat
smazaný uživatel
To přijde. Bere to podle Novakova receptu, už i s tím těhotenstvím. No. 1 je jen otázka času. Za pár let se z lóže po vyhraném Wimbledonu ozve: It was fucking good, daddy!
Reagovat
a.magerova
Holka a tak sprostá ?! :-P
Reagovat
smazaný uživatel
V téhle rodině určitě :)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
a.magerova
Roger i Nole:
1. zisk GS
2. post No1 jako svobodný
3. zisk dalších GS
4. oplodnění přítelkyně
5. svatba
6. No1 jako ženatý
7. děti/dítě
8. zisk GS jako táta
Reagovat
a.magerova
http://www.atpworldtour.com/en/rankings/former-no-1s
Reagovat
a.magerova
No ale popravdě..... proč plýtvat zázraky pro cizí.... přejme nějaký zázrak nám obyčejným, jakože já Tobě, Ty mně.... oni (Andy, Roger....) si i bez nás poradí ;-)
Reagovat
Grigor_Murray
to je fakt
Reagovat
Mayo
že 2009 :D (:
Reagovat
Kozoroh
"Jen" finále by ti stačilo? ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak postupně, ještě finále neudělal. Samozřejmě, že ve finále by to chtělo výhru, ale jdu postupně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist