Murray se po další operaci kyčle konečně zbavil bolestí a chce ještě zkusit návrat

6. 3. 2019, 14:49
Aktuality 42
Andy Murray nedávno podstoupil další operaci kyčle a vypadá to, že se konečně zbavil bolestí. Bývalý první hráč světa a trojnásobný grandslamový šampion doufá, že bude schopen se k tenisu ještě vrátit a nebude muset kariéru ukončit již letos ve Wimbledonu, jak plánoval.
Profily hráčů
Andy Murray

Andy Murray podstoupil první operaci s problémovou kyčlí už loni v lednu a poté se zkoušel na kurty vrátit. Bolestí se však nezbavil a na letošním Australian Open oznámil, že bude muset ukončit kariéru a rád by tak učinil doma ve Wimbledonu.

Nakonec se ale rozhodl zkusit ještě operaci, po níž se úspěšně na kurty vrátil přední deblista Bob Bryan. A vypadá to, že nový zákrok byl úspěšný, protože se jednatřicetiletý Brit bolestí konečně zbavil a teď plánuje, že by se rád do tenisového kolotoče ještě zapojil.

Murray informaci zveřejnil během dnešní tiskové konference v londýnském Queen's Clubu. "Ještě nechci skončit. Už v Austrálii jsem to říkal, pořád chci hrát. Problém je, že nevím, jestli to bude možné. Každopádně jsem teď mnohem šťastnější než za poslední rok. Kyčel už mě vůbec nebolí," uvedl Murray.

"Rekonvalescence bude dlouhá, ale zatím jde vše skvěle. Musím být trpělivý a pak uvidím, jak to půjde. Pokud to bude možné, rozhodně bych ještě strašně rád hrál," řekl trojnásobný grandslamový šampion a bývalá světová jednička.

Murray si pochvaluje, že poprvé po takřka dvou letech může chodit bez jakýchkoliv bolestí. A právě zlepšení každodenního života bylo jeho hlavním cílem. Cokoliv dalšího pro Murrayho bude bonus. "Čtyři měsíce po operaci nesmím mít žádnou náročnou pohybovou zátěž. Teprve pak se uvidí, jestli budu moci soutěžit na jakékoliv úrovni," uvedl.

Rozhodně ale necítí tlak, aby se vrátil a hrál. "Jen jsem chtěl, aby ta kyčel byla tak v pořádku, jak to jen půjde. A pokud mi to ještě umožní hrát tenis - skvělé. Když ne, už mě nic nebolí a to mi stačí ke štěstí," dodal.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

42
Přidat komentář
spaniel
A kdepak je Lunej(ka)?
Reagovat
Nola
Andy dokaz Kamilkovi opak
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Andy ma gule a kuráž, ako mozeme vidiet..

Tieto pojmy obišli Ostudu oblúkom.
Reagovat
Marduch
Jenže Andy už nemá co komu dokazovat, si myslím:) Byl bych hodně překvapený, kdyby se pak do tý top 10 postupně dostal, ale nevěřim tomu. V tom souhlasim s Kamilosem, styl jeho hry vyžaduje tvrdou přípravu ruku v ruce s maximální motivací a to mi tam nějak nepasuje s ohledem na to, co již dokázal a jaké martýrium musel od té doby podstopit.. Ale určitě bych mu ještě nějaký ten úspěch přál, to je yas..
Reagovat
smazaný uživatel
Na trola nereaguju, ten je hotovy ještě dneska z RF100. Chudák.

Málo hráčů se po větší operaci dostalo na vrchol. Jenom Nadal byl pod kudlou 5x a vyléčí se za měsíc, ale asi má dobre geny. Mě by spíše zajímal vliv lendla na zdraví Andyho. Pokud je pravda to, ze ho brutálně drtil v posilovně, tak muže mít na jeho zdraví celkem značný podíl. To jsem slyšel on par trenérů mládeže, které znám. Jestli to je pravda to poznáme na Zverevovi po ukončení spolupráce s Ivanem.
Reagovat
Nola
OK, ak by to formuloval podobne.....ale za vacsinou jeho prispevkov citit aroganciu jemu vlastnu
Reagovat
gigin
Ostatně jako u drtivé většiny FFF.
Reagovat
Nola
to dostanes vyzrat
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec. Za mě pěkný hejt, věcný, stručný. Proč ne.
Reagovat
gigin
Tak jako to není hejt, ale pouze konstatování a fakt. Sešel jsem se se dvěma ultra FFF osobně a nebyla to zase taková hrůza.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak u tenisu se lidi nemlati prázdnými láhvemi vodky po hlavě.
Reagovat
Nola
preco u tenisu, mozno skocili prave u tej flasky
Reagovat
smazaný uživatel
Jdi do prdele :D
Reagovat
gigin
Takhle na ženu? FFF no...
Reagovat
gigin
No, flašku dovezli, ale nepili jsme spolu. Ale s rodem laverem, který už tu bohužel nechodí jsme se teda zrušili fest :D

Chtěl jsem jenom říct, že tady tak někteří působí a v reálu jsou v pohodě. Nikdy bych neřekl po předchozích diskuzích tady na TP, že se spanielem budu cajk. Dnes jsem mu dokonce vděčný a zavázán do konce života :D
Reagovat
Nola
roda lavera si spomenul nedopatrenim, ci? za mna, najmilejsi pansky fanda Fedexa
Reagovat
gigin
No to je pravda. Já jen, že jsme se potkali. Ještě s vencapem a spanielem. To je asi z FFF vše :D Taky s Janekdou, ten je úplně cajk, s Vlkem, to je kapitola sama o sobě :D A s titem, tož to je klasik, opakované stretnutie :D A ještě s BooOoo, ale ten tu chodí minimálně. Dál už si nevzpomínám, mám prepitú hlavu :D
Reagovat
spaniel
Nedelal bych z toho zavery...s forehandem jsme se taky setkali :D
Reagovat
gigin
Tvl :DDDDD
Reagovat
Davor1
Vidíš, na Vencu som už zabudol, to bol super týpek. Škoda, že to tu zabalil. Väčšina FFF sú v pohode, ale ten blbeček, ktorý sa tu nevie vmestiť do kože im poriadne znižuje priemer. Najlepšie sú na tom jednoznačne Gulbis fans, top lidi všetci do jedného :D :)
Reagovat
gigin
:DDDDD
Reagovat
Marduch
tak jasné, na anonymní diskuze lidi většinou chodí hlavně odreagovat se, ulevit si, tzv. spravit si chuť bez rizika následků:) Ale můžeš říct, konkrétně čím si tě spaniel zavázal jak řikáš?:)
Reagovat
gigin
Dovezl mi z US Open podepsaný míček od Gulby.
Reagovat
Marduch
již chápu. Naprosto:)
Reagovat
smazaný uživatel
Houno arogance. Píšu to jasné a stručně. Nepotrebuju k tomu psát omáčku, která bude mít hodně lajku. Murray skočil, tečka. Přeju mu zdraví, štěstí a ať si ještě nějaký turnaj zahraje, mě ten hráč nevadí, ale pochybuji o tom, ze se mu to podaří. To spíš Federer vyhraje French Open, než aby se Murray vrátil do TOP20
Reagovat
Nola
teraz netusim, ci je dobre, ze skocil....
Reagovat
Patik
Ide si pre tretiu olympíjsku...
Reagovat
kada.tom
to by bylo na film ... :-)
Reagovat
Patik
Tak to by teda bolo..čas na prípravu tam stále je..len to zdravie je otázne.
Reagovat
Matti
Držím palce Andy
Reagovat
Mayo
Super, prajem mu to.
Reagovat
ipko
fuck off!!!!!!!!!!!
Reagovat
SwissMaestro
No, riskovat zdraví....tentokrát napořád...do toho by se mi nechtělo jít.

Návrat snad až 2020. Nní kam spěchat, letos by to bylo nerozumné. Možná jeden dva cvičné halové turnaje na konci roku, ale ne více.

Bylo by dojemné jej vůbec vidět nastoupit na OH......bude však moci hrát? Co musí hráč splnit aby tam mohl hrát? Dříve to byla účast v DC, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Když se smiluješ a dorazíš na ten no name turnaj od Piqueho alespoň na jeden den, tak to jeho investiční skupina Koko-tsmos zařídí a můžeš reprezentovat v pěti sportech najednou bez kvalifikace.

Co se týče Murrayho, vysral bych se na to. Je hotový, sešroubovaný jako police v garáži, nikdy se nevrátí v plné síle a on v poloviční síle je na nic, je grinder, potřebuje 100% fyzičku a tu po zraněních a ve 31-32 letech nezíská zpátky.
Reagovat
rybicka
Tak to reálně nevidím. Ono je se vracet a vracet. S tím železem to asi bude nereálné. Tedy pokud nemluví o rekreační hře.
Reagovat
gigin
Třeba překvapí a bude čilý jako rybička.
Reagovat
rybicka
Všichni i ty rybičky mají vyměřený čas a pak jim jde k hladině bříško místo hřbetu :-)
Reagovat
gigin
Akorát ty, co má spaniel doma jsou věčné si myslím :D Anebo je brzo jebne z toho Nadala možná.
Reagovat
Fandina
:DD
od rybičky to beru
Reagovat
smazaný uživatel
Andy sa cíti fajn, neciti bolest a to je dolezité. Najdolezitejšie...S motiváciou po tychto premarodených rokoch nebude mat problém, o tom som presvedčený. Naopak..

Jeho výkonnostný rozdiel na hrácov druhého sledu bol taký velký, ze aj keď uberie 10%, do najlepšej desiatky sa dostane. Budem mu drzat palce, legendy na okruhu jednoznačne treba.
Reagovat
Marduch
otázkou je, jaká ta motivace bude.. už mu nejspíš nepůjde primárně o největší trofeje jako takové i za cenu padnutí a totálního vyčerpání..
Reagovat
smazaný uživatel
Mut, Thome...

To su mi ale parádne správy. Andymu prajem uspesny navrat a solídnu druhu polovicu 2019. A 2020 uz plnou parou vpred...Ja mu verim, na top 10 bezpochyby.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist