Murray se probral až za stavu 0-2, Nadal přidal na obrátkách

3. 9. 2011, 12:25
Aktuality 9
US OPEN muži - Andy Murray už mohl být na cestě domů. Čtvrtý hráč světa ale zápas s Robinem Haasem za stavu 0-2 nezabalil a po obratu postoupil do 3. kola US Open. V něm je i obhájce titulu Rafael Nadal, který předvedl zlepšený výkon oproti úvodnímu zápasu. K výhře mu pomohly i zdravotní potíže Francouze Mahuta.
Andy Murray

Favorizovaný britský tenista Andy Murray potřeboval k postupu do třetího kola US Open pět setů. Čtvrtý nasazený hráč otočil nepříznivý průběh zápasu s Nizozemcem Robinem Haasem, který nad ním vedl už 2-0.

Čtyřiadvacetiletý Murray přitom v generálce na poslední grandslam sezony vyhrál turnaj v Cincinnati, kde ve finále jako teprve druhý hráč v sezoně porazil Srba Novaka Djokoviče, byť po soupeřově skreči. S jednačtyřicátým tenistou světového žebříčku Haasem se ale v pátek dlouho trápil.

Karta se otočila až v třetím dějství, v jehož průběhu si Nizozemec musel nechat ošetřit záda. Čtvrtou sadu pak Murray vyhrál hladce 6-0, v rozhodujícím setu ale přišel o náskok čtyř her a postup vybojoval až poměrem 6-4.

"První dva sety jsem se špatně pohyboval, což znamenalo, že jsem dělal spoustu chyb, které normálně nedělám. Ale jakmile jsem se dostával do delších výměn, začal jsem se cítit lépe a svůj pohyb jsem zlepšil," komentoval Murray.

"Jsem rád, že jsem postoupil. Ale vím jistě, že pokud nebudu v dalším kole hrát lépe, tak prostě pojedu domů," prohlásil Murray, jehož v neděli čeká duel s Felicianem Lópezem.

Levoruký Španěl, který Murrayho dosud z pěti pokusů ani jednou neporazil, si ve druhém kole poradil s přemožitelem Lukáše Rosola jednadvacetiletý Kanaďanem Vaskem Pospisilem. Ten hrál ve 2. kole grandslamového turnaje poprvé v kariéře a nasazeným Španělem svedl vyrovnanou bitvu, v níž dokonce vedl 1-0 na sety.

Rafael NadalObhájce titulu Rafael Nadal naopak odehrál jen dva sety, pak jeho francouzský soupeř Nicolas Mahut kvůli bolestem břišních svalů utkání vzdal.

"Je mi Mahuta líto, Říkal, že bolest cítil hlavně při podání. Není příjemné takto vyhrát, ale sport je někdy takový," řekl ke svém postupu Nadal, který během 16 gamů zahrál 24 vítězných úderů a ani jednou nepřišel o podání, zatímco v prvním kole zahrál jen 18 'winnerů' v 35 hrách a šestkrát si neudržel svůj servis.

"Myslím, že některé věci jsem už dělal mnohem lépe, než v první utkání. Byl jsem jistější a odehrál jsem dobré utkání proti nelehkému soupeři. Snažil jsem se soustředit na svou streategii a mít pod kontrolou hlavně svůj forhend a také být více agresivní pokaždé, když to bylo možné," těšil světovou dvojku výkon.

Nyní pětadvacetiletého rodáka z Malorky čeká nebezpečný David Nalbandian, s nímž má bilanci vyrovnanou 2-2. Nadal ale obě výhry získal až po třísetové bitvě na dvě vítězné sady. Devětadvacetiletý Argentinec si ve druhém kole poradil s Chorvatem Ivanem Ljubičičem.

Zlepšeným výkonem se prezentoval také Andy Roddick. Zatímco v prvním kole ztratil set s Russellem, proti osmnáctiletému Jacku Sockovi udělal jen 13 nevynucených chyb a i díky 27 vítězným úderům zvítězil 6-3 6-3 6-4.

Poprvé do 3. kola grandslamového turnaje postoupil k radosti domácích fanoušků Donald Young. Bývalý vítěz juniorky se překvapivě postaral o vyřazení 14. nasazeného Švýcara Stanislase Wawrinky, kterého udolal po pětisetové bitvě 7-6 3-6 2-6 6-3 7-6.

Dvaadvacetiletý Young dlouho nenaplňoval prognózy expertů, letos v létě se mu ale začalo dařit. Ve Washingtonu porazil čtyři soupeře - včetně Melzera či Baghdatise - a prohrál až v semifinále se Štěpánkem.

"Až do té chvíle jsem moc zápasů nevyhrál. Ale ve Washingtonu jsem dosáhl skvělého výdledku a nyní i největšího vítězství v kariéře. Takové výsledky vám dodají jistotu a pocit, že mezi ně také patříte. Hodně mi to pomohlo. Doufám, že můj čas konečně přichází," řekl Young, kterého v boji o osmifinále čeká hratelný Argentinec Chela.

- GRANDSLAM US OPEN MUŽI -
(USA / New York, tv. povrch, 23.700.000 dolarů)
páteční výsledky (02. 09. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Nadal (2-Šp.) - Mahut (Fr.) 6-2 6-2 skreč M.
A. Murray (4-Brit.) - Haase (Niz.) 6-7(5) 2-6 6-2 6-0 6-4
Ferrer (5-Šp.) - Blake (USA) 6-4 6-3 6-4
Simon (12-Fr.) - García-López (Šp.) 6-4 6-7(4) 7-5 6-3
Young (USA) - Wawrinka (14-Švýc.) 7-6(7) 3-6 2-6 6-3 7-6(1)
Kunicyn (Rus.) - Melzer (17-Rak.) 3-6 6-3 1-6 6-2 7-6(5)
Del Potro (18-Arg.) - Junqueira (Arg.) 6-2 6-1 7-5
Roddick (21-USA) - Sock (USA) 6-3 6-3 6-4
Chela (24-Arg.) - Darcis (Belg.) 6-2 6-4 6-4
F. López (25-Šp.) - Pospisil (Kan.) 5-7 6-4 7-6(3) 7-6(5)
Mayer (26-Něm.) - Lisnard (Mon.) 6-2 7-5 6-2
Isner (28-USA) - Ginepri (USA) 6-4 6-3 6-4
Nalbandian (Arg.) - Ljubičič (30-Chorv.) 6-4 1-6 6-3 6-2
Bogomolov (USA) - Da Silva (Braz.) 6-4 6-3 7-5
Benneteau (Fr.) - Istomin (Uzb.) 6-4 6-4 6-4
Muller (Luc.) - Gulbis (Lot.) 3-6 7-6(4) 6-4 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
myslíte že Berdych vyhraje
Reagovat
steve79
V dalším kole to bude mít Nadal hodně těžký, pokud Nalbandianovi vydrží zdraví a zápas neskrečuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Nalbandian nemá fyzičku na to, aby Nadala přetlačil na tři vítězné sety, to ej takřka nemožné. A hra by musela jít taky nahoru.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal Nabaldiana porazí Nabaldian nedokáže uhrát proti Nadalovi tři sety
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmm nevím, já bych řekl, že Nalbandian je bez formy, ale možná se vyhecuje k lepšímu výkonu...
Reagovat
misoSK
Nalbo vyzera bez sance, ale on to na Nadala vie...a Murray presne takyto zapas potreboval, moze byt rad ze otacal v druhom kole, na us open je pre mna jasny favorit, on totizto raz GS musi vyhrat
Reagovat
smazaný uživatel
Možná že mu to fakt pomůže. Před třemi lety ho tu taky nakopnul obrat z 0:2 proti Melzerovi a nakonec došel až do finále. Tak uvidíme co letos.
Reagovat
misoSK
stale nezabudnem ako hral Marcos, porazil ho jeden uder, ale Marcos bol vyrazne lepsi
Reagovat
smazaný uživatel
Je to škoda no. Možná kdyby zvládnul ten druhý tie break mohlo to být jinak.
Ale nemrzí mě to tak jako vloni, protože letos hrál špatně celé léto. Vloni měl velmi dobré výsledky a taky skončil v 1.kole. To bylo obrovské zklamání.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist