Murray se rozešel s trenérem

28. 7. 2010, 10:23
Aktuality 11
Čtvrtý hráč světa Andy Murray ukončil spolupráci s trenérem Milesem Maclaganem. Letní turnaje v Americe odehraje Brit pod dohledem bývalého španělského tenisty Alexe Corretji, který patří do jeho realizačního týmu, a po US Open se rozhodne, zda angažuje nového kouče.
Profily hráčů
Andy Murray

Pětatřicetiletý Maclagan začal pomáhat Murraymu s tréninkem před necelými třemi lety, když byl o dvanáct let mladší Skot na jedenáctém místě světového žebříčku. Loni v srpnu Murray vystoupal až na druhou příčku a letos v lednu si zahrál ve finále Australian Open, v němž podlehl Švýcarovi Rogeru Federerovi. Pak se mu přestalo dařit, až ve Wimbledonu došel do semifinále, kde prohrál s pozdějším šampionem Španělem Rafaelem Nadalem.

"S Milesem jsem měl za posledního dva a půl roku skvělý vztah a rád bych mu poděkoval za to, jak mi pomohl v kariéře," napsal Murray, kterého před Maclaganem trénoval renomovaný Američan Brad Gilbert, na svých oficiálních stránkách.

Podle britského tisku se Murray a Maclagan rozešli jako přátelé. Podle listu Telegraph byla důvodem ukončení spolupráce neshoda ohledně úlohy částečného trenéra Alexe Corretji. Podle Guardianu by Murray mohl od podzimu začít trénovat s trenérem Adidasu Darrenem Cahillem.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
300x
Reagovat
a.magerova
miliónkrát .... nemíň
Reagovat
a.magerova
oprava: nejmíň
Reagovat
smazaný uživatel
To nevadí, že se rozešel s trenérem, protože i tak bude dvěstěkrát lepší než elegán, který je nejen arogantní, ale poslední dobou ani nedokáže porážet nevyzpytatelné tenisty, jako je Berdych, Baghdatis nebo Gulbis.
Reagovat
smazaný uživatel
suhlas tebou
Reagovat
smazaný uživatel
Až Murray vyhraje třeba jen pětinu toho co Federer, tak potom možná tady můžeš fantazírovat. Do té doby je to jen slepá závist...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je pro mě obrovské překvapení, čekal jsem, že to vyřeší stejně jako Djokovič, tedy Coretju, který měl být koučem na antuku(jako Martin u Novaka na betony), propustí a pokračovat bude dále s Maclaganem, pod kterým dosahoval nejlepších výlsedků. No, nevím, snad mu neuškodí, byla by ho škoda.
Reagovat
skott
To same pro me, hodne neceakne rozhodnuti, kdyz se mu zaclo zas konecne darit.Samotny Corretja je dost malo a zvlast ted pri US Series.Docela zvlastni nacasovani pro takovy krok, kdyz ma pred sebou letos jeste jeden grandslam.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, navíc Maclagen z něho udělal jednoho z nejlepších hráčů na tvrdém povrchu a Coretja mu teď bude podle mě prd platný. Snad ví, co dělá. Máš pravdu, že to načasoval strašně blbě, měl to udělat po US Open.
Reagovat
skott
Mohl to nechat az na konec sezony, ale zas jestli tam byli opravdu nejake neshody...Nekoho noveho bude hledat, jsem zvedavy, kdo to bude.Cahill zni zajimave, ale nevim jestli by byl spravna volba, kdyz u Adidasu spolupracuje s nekolika dalsimi tenisty/ami a hrac jako Andy si myslim potrebuje nekoho, kdo se bude venovat jen jemu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist