Murray v Sydney ukončil více než dvouleté čekání na semifinále

13. 1. 2022, 16:02
Aktuality 0
ATP SYDNEY - Andy Murray poprvé od října 2019, kdy triumfoval v Antverpách, vyhrál na turnaji ATP tři zápasy po sobě a ukončil stejně dlouhé čekání na semifinále. V Sydney se do něj dostal poté, co s Belgičanem Davidem Goffinem vyhrál první set (6-2) a soupeř kvůli bolestem levého kolena vzdal. O finále se utká s Američanem Reillym Opelkou.
Andy Murray (© AFP)

Andy Murray minulý týden nečekaně prohrál svůj první zápas  sezony, když v Melbourne podlehl argentinskému antukáři Facundu Bagnisovi.

Nyní při své premiéře v Sydney už však zaznamenal tři vítězství. V úterý si snadno poradil s norským outsiderem Viktorem Durasovicem, včera po více než tříhodinovém boji udolal Gruzínce Nikoloze Basilšviliho a dnes mu stačilo odehrát jeden set proti Davidu Goffinovi.

34letý Brit Murray vyhrál první set 6-2 a dál pokračovat nemusel. Belgičan kvůli zranění levého kolena vzdal a ani v sedmém vzájemném souboji na okruhu ATP se tak výhry nedočkal.

Murray tak poprvé od svého posledního triumfu, který slavil v říjnu 2019 v Antverpách, a sérii 19 turnajů ATP, vyhrál tři zápasy po sobě a po více než dvou letech postoupil do semifinále.

• ATP 250 SYDNEY •
Austrálie, tv. povrch, 521.000 dolarů
čtvrteční výsledky (13. 01. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Karacev (1-Rus.) - Sonego (5-It.) 6-2 3-6 6-2
Evans (3-Brit.) - Cressy (USA) 6-4 7-6(5)
Opelka (4-USA) - Nakashima (USA) 7-6(4) 6-2
A. Murray (Brit.) - Goffin (8-Belg.) 6-2 / skreč G.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist