Murray ve Vídni daroval Kližanovi set a pak i kanára

26. 10. 2016, 23:42
Aktuality 16
ATP VÍDEŇ - Andy Murray prodloužil svou neporazitelnost na 12 zápasů. Na úvod halového turnaje ve Vídni sice ztratil po více než měsíci set, ale naděje Slováka Martina Kližana zničil kanárem a postoupil do osmifinále.
Profily hráčů
Andy Murray

Andy Murray si po čínských triumfech v Pekingu a Šanghaji odpočinul a nabral síly na konec sezony, kdy se pokusí sesadit světovou jedničku Novaka Djokoviče. Dalších pět set bodů může umazat tento týden ve Vídni, kde svůj jediný start před dvěma lety proměnil v titul. 

I letošní ročník začal úspěšně, byť prohrál set - poprvé po sérii 24 vyhraných setů. Přtom k tomu nemuselo dojít ani dnes. V prvním vzájemném střetnutí s Martinem Kližanem vedl 6-3 a 4-2, a i když pak poprvé přišel o servis, po brejku na 6-5 měl šanci zápas ukončit při svém podání.

Ale slovenský tenista toužící po ukončení série čtyř porážek v tu dobu hrál skvělý tenis a nic nevzdal. Nezvykle chybující Murray servis neudržel, v tie-break ztratil vedení 5-3 a rozhodnout muselo třetí dějství. V něm už ale britský favorit nenechal nikoho na pochybách. Po svém servisu prohrál jen dva míčky a téměř dvou apůlhodinový zápas ukončil kanárem.

Ve druhém kole se devětadvacetiletý Brit utká s Francouzem Gillesem Simonem, s nímž vede ve vzájemné bilanci 15-2.

• ATP 500 VÍDEŇ •
Rakousko, tv. povrch / hala, 1.884.645 dolarů
středeční výsledky (26. 10. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
Murray (1-Brit.) - Kližan (SR) 6-3 6-7(5) 6-0
Ramos (Šp.) - Fognini (It.) 6-2 6-2
Kohlschreiber (Něm.) - Robert (Fr.) 4-6 6-3 7-6(3)
• Dvouhra - 2. kolo •
Karlovič (8-Chorv.) - Džumhur (Bosna) 7-6(6) 4-6 7-6(5)
Isner (USA) - F. López (Šp.) 7-6(1) 3-6 7-6(2)
Chačanov (Rus.) - Basilašvili (Gruz.) 6-2 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
neuveritelne zbacal moznost na zachranu druheho setu, minimalne mohl v pohode dojit do TB a nedokazal vyuzit jediny BP.. :-((
Reagovat
smazaný uživatel
je uz take na hromade.. :-((
Reagovat
smazaný uživatel
Sice nevím, co to je zbacal, ale i tak s tebou souhlasím! (oba tlačíme Doma pro jeho krásnou hru, ale nějak se to zadrhlo)
Reagovat
smazaný uživatel
to je, kdyz napr. mas 40:15 na returnu a riskantne sazis z FH na BL, totiz tesne za. Jinak jestli Dom neprestane na tvrdem chroustovatet (mava krovkama a ceka hodku na balon) tak s nim koncim.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem celkem pochopil z toho kontextu, že něco pos.al, ale to zbacal?..Myšleno jako že nenabácal ?
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdo předsedo s tím Domem, obávám se, aby nenásledoval Grigora (také pův. Rogerův násl.) U Doma by to asi zavčas chtělo nějakou změnu (trenér, program..?)
Reagovat
Lunej..
Komentuje Bidrman, takze pro me to nejlepsi za cely den :)
Reagovat
Tuttovka
Delpo jede bomby :D.
Reagovat
Lunej..
Velká gratulka Juanovi, začínal letos jako 2000. hráč a už je 42., super, že má chuť takhle bojovat. :)
Reagovat
Tuttovka
Jeho hra a popularita mu dává možnost startovat na řadě podniků bez náročné kvalifikace díky divokým kartám. Je pravda, že řada lidí se přijde podívat spíše na něj než na kvalifikanta, i když vypadne v prvním kole. Jsem hodně zvědavý na zápas s Nishikorim, s kterým ještě od návratu nehrál ani zápas :).
Reagovat
Lunej..
Škoda, že v Paříži divošku nedostal, ale chápu, že dali přednost domácím hráčům, i když si troufám říct, že Juan by byl větší tahák. :) Jj, na zápas jsem taky zvědavá, dneska nedal Davidovi šanci, i když ten nepředvedl výkon co minule. Delpo dnes dobře potrénoval svůj BH :)
Reagovat
Tuttovka
Mě dost překvapil i tím svým pohybem. Měl tam několik výměn, v kterých prováděl na své poměry poměrně akrobacii. Myslím si, že začal hodně pracovat na fyzičce, aby neměl další zranění.
Reagovat
Lunej..
Taky mi prijde pohyblivejsi, ale zaroven je nejaky vic emocni :) viz jeho koment, ze Haase to nafilmoval a nebo jak okrikl Pouilleho :)
Reagovat
kada.tom
Kohlschreber je dřevák. V 1. setu byl lepší, ale i k me2 radosti nebyl schopen dotáhnout set do konce. Jo se sice zlepšil, ale měl taku štěstí na jestřába, kdu celá hala včetně Joa a Phillipa myslela, že set ke Němce. Ale byla to nakonec lajna. Druhej set už bula pohodička pro Joa.

Teď Melzer s Ramosem-Vinolasem, pro mě nejnudnejši zápas z dnešního programu, no hala to vidí jinak. Návštěva zatím nic moc, ale to se asi se zápasem Doma a Andyho změní.
Reagovat
turista
Kohlschreiber rozhodně není žádnej dřevák. Má učebnicový základní údery, zvlášt bekhend má skvělý. Pouze není ve formě. Tsonga je zvyklý zápasy urvat silou což se mu tady podařilo.
Reagovat
aligo
Murray prohraje set a hned ho daroval, to že Kližan zapnul s tím samozřejmě nemá nic společného...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist