Murray ve Washingtonu: Je to změna, která mi může pomoci do dalších turnajů

4. 8. 2015, 12:25
Aktuality 15
Andy Murray se po devíti letech vrátil na turnaj v americkém Washingtonu, kde si v roce 2006 zahrál ve finále. Je to změna, která mi může pomoci směrem k dalším turnajům v Americe. Podmínky jsou tu hodně podobné s turnaji v Montrealu, Cincinnati a na US Open. Řekl bych, že je to ta nejlepší možná příprava, míní třetí hráč světa, jenž je na turnaji nasazenou jedničkou.
Profily hráčů
Andy Murray

Andy Murray se do Washingtonu vrátil po dlouhých devíti letech. V roce 2006 si na tomto turnaji zahrál své třetí finále v kariéře, na titul však nedosáhl, ve finále tehdy nestačil na Francouze Clemanta.

"Je krásné být po tolika letech zpátky. Washington je krásné město a tenis tu má své místo. Tento turnaj je vždy velmi silně obsazený, startují tu opravdu dobří hráči. Když se podíváte na seznam vítězů, najdete tam velká jména. Jsem opravdu rád, že jsem zase zpět," řekl po příletu do Washingtonu aktuálně třetí hráč světa, jenž plní na turnaji roli nasazené jedničky.

"Naposledy jsem hrál na tvrdém povrchu v Miami, což jsou nějaké čtyři měsíce. Mezitím byla antuka a tráva a to jsou úplně odlišné povrchy. Na hardech se mi ale letos dařilo a cítil jsem se na nich velmi dobře, takže si zvykám poměrně rychle. Jsem tu už od úterý, což je pro mě hodně brzo, ale chtěl jsem si zvyknout na kurty a prostředí," konstatoval Skot, který v letošní sezoně vyhrál už tři turnaje - dva na antuce (Mnichov a Madrid) a jeden na trávě (Queens). Na tvrdém povrchu si letos Murray zahrál finále na Australian Open a na prestižním podniku ATP Masters 1000 v Miami.

"Chci se dobře připravit na americkou část sezony, proto jsem tu a věřím, že tu můžu uspět. Je to změna v programu, která mi ale může pomoci směrem k dalším turnajům. Podmínky jsou tu podobné jako na velkých turnajích v Montrealu, v Cincinnati a na US Open, takže si myslím, že je to ta nejlepší možná příprava."

"Hodně se to tu změnilo od doby, co jsem tu nebyl. Kurty jsou stejné, ale místo je jiné. Když jsem tu byl v roce 2006, tak jsem neviděl moc památek, ale teď jsme téměř v centru města. Procházeli jsme už i město a byli jsme i v Bílém domě. Celý areál se hodně posunul, je tu více kurtů, je to tu moderní a příjemné, takže se tu cítím velmi dobře."

Zatímco ve dvouhře Murrayho první zápas teprve čeká, start ve čtyřhře mu ve Washingtonu nevyšel. Spolu s Kanaďanem Danielem Nestorem nestačili v úvodním kole na turnajové trojky Rohana Bopanna a Florina Mergea, s nimiž prohráli 6-2 1-6 3-10.

Ve dvouhře čeká Brita Rus Tejmuraz Gabašvili, s nímž má bilanci 1-0. Ve třetím kole může nejvýše nasazený Brit narazit na Pabla Cuevase, v případném čtvrtfinále pak na Johna Isnera, nebo Vaska Pospisila.

V semifinále by pak mohl změřit síly s turnajovou šestkou Grigorem Dimitrovem, či čtyřkou Richardem Gasquetem. Turnajovou dvojkou je ve Wastingtonu Kei Nišikori, třetím nasazeným je pak Marin Čilič. Na ně by mohl třetí hráč světa narazit až v případném finále.

"Letos je tu opravdu hodně silných hráčů, takže očekávám velké bitvy. V prvním kole hraju s Gabašvilim, kterému se letos daří, vyhrál už několik turnajů nižší kategorie, takže je rozehraný. Bude to těžké, ale těším se na to. Věřím, že se mi podaří ukázat dobrý tenis," dodal Murray směrem ke svému prvním zápasu.

TenisPortal.cz, atpworldtour.com

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Roger_Federer
isport.blesk.cz/clanek/tenis/243046/zkratme-sety-zrusme-shody-jak-by-se-mohla-v-tenise-zmenit-pravidla.html
Reagovat
janek_da
Celkem nejsem pro změny, ale u té shody je to u mě tak napůl. Důvod proč bych byl jenom pro jednu shodu je ten, že je servis u chlapů čím dál větší zbraní. Takže i při shodě je servírující relativně v klidu.
U ženských mi vícenásobná shoda nevadí, skoro naopak. Je to někdy velká sranda, jak servírující není schopná vyhrát svůj servis.
Reagovat
Roger_Federer
;)..trefne, presne.
Reagovat
janek_da
Teď mě napadá, no je to dost zesložitění. Ale když jde v hokeji prodloužení hrát jenom ve 4.

Měnit počet servisů podle stavu, tady je několik možností
* od shody hrát v gemu na jeden servis
* od 11.gemu v setu hrát na jeden servis
* když je v gemu vyrovnaný stav nebo lepší pro servírujícího, hrát na jeden servis

Nejvíc se mi líbí poslední možnost, ale je zároveň nejsložitější.
Asi trochu maglajz, ale to by i servírovací gemy od bobmbarďáků dostaly trochu šťávy. :D
Reagovat
Mayo
Myslíš si, že je to rozumný krok štartovať vo WSH?
Reagovat
stopan
zalezi v pripade ktoreho hraca myslis? Pre Murryho je to mozno zbytocne, bodov ma pomerne dost,ale ak ma fyzciyku vydrz hrat tri tyzdne v kuse a potom s tyzdnovym oddychom US open tak on vie. Nishikori nahana body, vie ze na US open obhajuje dost bodov, tak preco pripadne stratene body nenradit ciastocne tymto turnajom, Cilic to same, naviac polku sezony viac pauzoval ako hral, takze by mu po neobhajeni bodov z US open hrozil vyrazny prepad v rebricku.
Reagovat
smazaný uživatel
No doufal jsem, že před US Open si víc odpočine, když hrál i tři zápasy v Davis Cupu. Ale cítí se v pohodě a nedávno říkal, že dříve se koncentroval jen na GS, teď prý chce vyhrávat co nejvíc. Podle mě chce do nejdřív na 2. místo. Možná si chce i trošku zvednotu sebevědomí po Wimbledonu, kdo ví. Kdyby tam byla mezi WSH a masters nějaká pauza, tak ok, ale takhle bude hrát tři týdny v kuse. Jsem doufal, že udělá jeden z těch Masters. Ale uvidíme, třeba to bude v pohodě.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vrátil se do Washingtonu nebo do Stanfordu? ;)
Reagovat
Petr.Pokorny
Omlouvám se, v úvodu článku jsem se přepsal. Díky
Reagovat
SwissMaestro
:D
Reagovat
SwissMaestro
No teď se tu směji jak...víme co. Ale napsat přespal místo přepsal :D Člověka pobaví :) Mohl jste nechat :)
Reagovat
SwissMaestro
Je pravdou, že Nova bude dávat ve 23:30 Hewitta se Smithem?
Reagovat
smazaný uživatel
kroky TV Nova a Karla Gotta jsou nevyzpytatelné...
Reagovat
SwissMaestro
a co teprve o2 a Šmuclerová :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist