Murray zvládl souboj s Verdaskem, od maxima na antuce ho dělí už jen Monfils

2. 6. 2014, 20:00
Aktuality 4
FRENCH OPEN MUŽI - Andy Murray postoupil třetí rok po sobě a celkově počtvrté v kariéře do čtvrtfinále Roland Garros, když dnes na svém nejméně oblíbeném povrchu zdolal po téměř tříhodinovém boji 6-4 7-5 7-6 Španěla Fernanda Verdaska. O vyrovnání svého pařížského maxima zároveň nejlepšího výsledku na antuce se utká s domácím Monfilsem.
Andy Murray

Maximem Andyho Murrayho na antukových turnajích jsou pouhé čtyři semifinále - na Masters v Monte Carlu 2009 a 2011, v Římě 2011 a na Roland Garros 2011. Finále si na svém nejméně oblíbeném povrchu ještě nezahrál.

Na pařížskou antuku se letos vrátil po roční odmlce poté, co se loni kvůli zranění zad odhlásil a šetřil se na Wimbledon, kde pak ukončil 77 let dlouhé čekání na domácího šampiona. A zatím se mu na ní daří, neboť postoupil už třetí v řadě mezi osmičku nejlepších.

Murray po pětisetové bitvě s Němcem Kohlschreiberem, která se protáhla do dvou dnů, dnes narazil na Fernanda Verdaska. Se Španělem sice vedl ve vzájemné bilanci 9-2, ovšem na antuce s ním dosud nehrál.

Nicméně antukovou premiéru sedmadvacetiletý Brit zvládnul. Za celý zápas, který trval téměř tři hodiny, přišel pouze dvakrát o své podání a zvítězil 6-4 7-5 7-6. Situaci si zkomplikoval pouze ve třetím setu, kdy ztratil vedení 4-2 a o postupu musel rozhodnout v tie-breaku.

"Z mé strany to byl jeden z nejlepších zápasů, které jsem v poslední době na antuce sehrál. Dařilo se mi na bekhendu i forhendu a myslím, že s výkonem můžu být spokojený," komentoval Murray.

O vyrovnání svého nejlepšího antukového výsledku se Murray utká s domácím Gaëlem Monfilsem. Nad Francouzem vede ve vzájemné bilanci 3-2, Monfils však vyhrál oba zápasy na domácí půdě: před osmi lety v prvním kole French Open a v roce 2010 v pařížské hale Bercy., kde se utkali naposledy.

Také Monfils postoupil do čtvrtfinále Roland Garros již počtvrté v kariéře. Dnes smetl bez potíží 6-0 6-2 7-5 Španěla Guillerma Garcíu-Lópeze a bude usilovat o vyrovnání svého grandslamového maxima. To si postupem do semifinále vytvořil před pěti lety právě na pařížské antuce.

- FRENCH OPEN 2014 muži -
(Francie / Paříž, antuka, 23.968.900 eur)
pondělní výsledky (02. 06. 2014)
• Dvouhra - osmifinále •
Nadal (1-Šp.) - Lajovič (Srb.) 6-1 6-2 6-1
Ferrer (5-Šp.) - Anderson (19-JAR) 6-3 6-3 6-7(5) 6-1
Murray (7-Brit.) - Verdasco (24-Šp.) 6-4 7-5 7-6(3)
Monfils (23-Fr.) - García-López (Šp.) 6-0 6-2 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Gael do pro pohár tří mušketýrů!!!!
Reagovat
Fandina
Andy ... hraje tady moc dobře, tak držím palce, aby došel co nejdál. Andy Go!
Reagovat
smazaný uživatel
Zaber!
Reagovat
Cico93
Musiš totu čiernu kolbasu:DDDD Poraziť
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist