Murrayho čeká desátý Wimbledon v kariéře. Jsem dobře připravený, věří Brit

28. 6. 2015, 10:46
Aktuality 31
Andy Murray vyhrál minulý týden počtvrté turnaj v londýnském Queen's Clubu. Nic lepšího jsem si před Wimbledonem nemohl přát, řekl šampion z roku 2013 po příletu do slavného All England Clubu.
Profily hráčů
Andy Murray

Andy Murray se letos na domácí wimbledonské trávě představí již podesáté v kariéře. Na turnaji, kde v roce 2013 získal svou druhou grandslamovou trofej, si od svého debutu v roce 2005 připsal cenné výsledky. Vedle triumfu v roce 2013 si v sezoně 2012 zahrál na slavném turnaji ve finále a v letech 2009-2011 hrál v Londýně semifinále.

Letos vykazuje třetí hráč světa skvělou formu. Zahrál si finále Australian Open, dobyl antukový podnik v Mnichově a Masters v Madridu a na grandslamovém French Open prošel potřetí v kariéře až do semifinále. Minulý týden pak nejlepší britský tenista vyhrál počtvrté v kariéře turnaj v londýnském Queen's Clubu.

"Mám pocit, že jsem na Wimbledon velmi dobře připravený. Dá se říci, že už jsem si ani víc přát nemohl. Vyhrál jsem turnaj na trávě, rozehrál jsem se a dostal se tak do herní pohody. Vítězství vám vždycky dodá jistotu," konstatoval Murray. "Odehrál jsem letos spoustu dobrých zápasů. Určitě je to zatím jedna z nejpovedenějších sezon a já věřím, že se mi bude dařit i dále."

Své úspěchy přičítá Murray spolupráci s trenérkou Amélií Mauresmovou. "Na konci loňské sezony jsem utrpěl hodně těžkých porážek. Ona ale zůstala semnou a neustále mě podporovala. Jsem moc rád, že jsme spolu to těžké období ustáli a letos konečně přišly výsledky."

"Spolupráce s Amélií si moc cením. Hodně mě toho naučila a posunula mě zase dál. Každý trenér je jiný, ale my jsme si sedli a odvedli jsme velký kus práce," řekl na adresu těhotné bývalé světové jedničky Skot, jehož tým v dubnu rozšířil někdejší nejlepší deblista světa Švéd Jonas Björkman.

"Chtěl jsem pracovat na některých prvcích své hry a s Jonasem se nám to podařilo. Vzhledem k jeho zkušenostem mi může hodně pomoci. Rád bych zlepšil pohyb dopředu a také bych chtěl být více agresivní na returnu. On byl v téhle oblasti velmi dobrý, takže věřím, že to společně vypilujeme," konstatoval Murray.

Třetího nasazeného Brita čeká v úvodním kole domácího grandslamu Kazach Michajl Kukuškin, s nímž má bilanci 2-0. Už ve čtvrtfinále by Murray mohl narazit na Rafaela Nadala, v semifinále pak nejspíše na sedminásobného šampiona Rogera Federera.

"Baví mě hrát ve vypjatých situacích. Poslední dobou si takové zápasy opravdu užívám. Mám rád velká utkání. To je důvod, proč tenis hraju," dodal dvojnásobný grandslamový šampion.


TenisPortal.cz, atpworldtour.com

Komentáře

31
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
se prý odhlásil z Wimbledonu kvůli zranění kolena ...
Reagovat
Kozoroh
Potvrzuji odhlášení -

https://en.wikipedia.org/wiki/2015_Wimbledon_Championships_-_Men%27s_Singles

Místo Ferrera bude hrát LL Vanni z Itálie.
Reagovat
smazaný uživatel
z toho může profitovat Nadal, před soubojem s Murraym si hezky odpočne.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, ta jeho část pavouka je zrovna úplně to nejslabší, co na Wimbledonu je. Rafa má procházku ařž do ČF, jestli to letos nedotáhne do čtvrtfinále, tak už nevím kdy jindy.
Reagovat
smazaný uživatel
Je pravda, že Rafa bude mít ve 4. kole asi lehčího soupeře než v prvních třech, tak snad to nepodělá a doleze tam :D Jenže on může v 1. týdnu vypadnout skoro s každým...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevidím tam nikoho, kdo by ho byl schopný něčím porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky ne, ale to jsem si myslel i o Darcisovi :)
Reagovat
janek_da
zas nedělej z Nadala až takovou lemru
Reagovat
smazaný uživatel
já bych řekl že klidně může dojít až do finále. Při špatné konstelaci hvězd, může porazit Můru a v semifinále narazit na někoho jiného než na Rogera.
Reagovat
Kozoroh
Nadal má v druhém kole výborného travaře, buď Browna nebo Lua, výkonnostně sice mají do Nadala daleko, ale Nadal dnes nehraje tak, jak by si představoval a na zeleném pažitu se mu nedařilo v posledních třech letech, jeden z nich ho může potrápit a při excelentním výkonu i zdolat.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevěřím tomu vůbec. Vezmou mu max set.
Reagovat
Denis92
To sa nemohol odhlasit pred zrebom?
Reagovat
dadaft
den první

http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/schedule/index.html
Reagovat
Mayo
Očakávam od neho titul, tak som zvedavý.
Reagovat
Kozoroh
To se od něj čekalo i loni. Bez Lendla GS nevyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Loni určitě nebyl tak velkým favoritem jako letos. Čekal bych, že se po RG, kde jsi podceňoval všechny případné soupeře Novaka, poučíš, ale to asi nehrozí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Loni po nejslabší první půlce sezony v kariéře snad jo? To těžko.
Reagovat
Kozoroh
A víš že jo?! Stačí si projít rok staré články a příspěvky uživatelů na TP, napadá mě Vlk v zimě, který očekával Andyho výhru.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Vlk bral v potaz travařské schopnosti. Trošku ho přecenil. A jasně, k favoritům prostě patřil, ale letos má v zádehc daleko lepší sezonu, formu a všechno okolo. Loni hrál na Wimbledonu ty 4 kola výborně, proč zahrál čtvrtfinále takhle, to se nedovíme, ale letos je v takové pohodě (i mentální), že není důvod nevěřit. Samozřejmě i tak musí prostě největším favoritem zákonitě být Djokovič.
Reagovat
Mayo
Vyhrá, minimálne 2.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.theguardian.com/sport/blog/2015/jun/27/andy-murray-psychiatrist-wimbledon-2015?CMP=share_btn_tw

Zajímavý článek.
Reagovat
spaniel
"I?m more interested in learning the signs behind it and why the brain works in certain ways and why you may react or say things at certain times."

Vypada to ze chce přestat fakovat :)

Každopádně vyzral a dela vse pro úspěch. Pro me top favorit, i bych mu to pral hned po RF.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, snad to klapne.
Reagovat
dadaft
v anketě na TP se ti moc nevěří Andy.
ale já jo.
c´mon.
Reagovat
Fandina
18 procent, to zase není tak málo.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k jeho šancím je 18 % docela málo. Já ho tipuju na titul tak na 40%. 30% Federer, 20% Nadal, 10% zbytek.
Reagovat
Fandina
A Nole nic?
Reagovat
smazaný uživatel
Nole je v tom zbytku :)
Reagovat
Fandina
Jak myslíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Briti sú konzervatívci, nemajú radi zmeny A preto by si Andy po zopakovaní SF z Paríža mohol dať aj QF repete z Londýna, nech sa tie sezóny 2014,2015 nemýlia a dobre pamatajú..:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist