Murrayho kondiční trenér obdivuje Skotovu rychlost

19. 12. 2012, 15:45
Aktuality 14
Kondiční trenér Andyho Murrayho Jez Green v rozhovoru pro Daily Record prohlásil, že jeho svěřenec má rychlost světové třídy a s v prvních krocích se může rovnat i Boltovi. Sám tenista zase potvrdil, že s se svým hlavním trenérem Ivanem Lendlem počítá i na další sezony.
Profily hráčů
Andy Murray

"Andy je fenomenální sportovec. Jeho časy běhu na krátkou vzdálenost odpovídají 10 metrům za sekundu. Během prvních dvou až tří vteřin se tak dokáže pohybovat stejně rychle jako Usain Bolt, což mu na kurtu pomůže především při dobíhání 'kraťasů'," vychvaluje rychlost olympijského vítěze z Londýna a šampiona US Open jeho kondiční trenér Jez Green.

"Množství síly v Andyho nohách je neuvěřitelné. Myslím, že na dráze je schopný běžet 400 metrů za 50 sekund," dodal na adresu světové trojky.

Sám pětadvacetiletý Murray před pár dny řekl, že se spoluprací s trenérem Ivanem Lendlem počítá v dlouhodobém horizontu. "Ivan a já si dobře rozumíme. On je velmi upřímný a otevřený. To je důvod, proč nám to tak funguje a proč oba plánujeme dlouhodobou spolupráci," pochvaloval si tenista ze Skotska rozhodnutí angažovat tenisovou legendu, se kterou se připravuje od začátku roku 2012.

"Když jsme spolu mluvili na konci minulého roku, tak jsme si to představovali mnohem krátkodobější - v horizontu několika měsíců. Teď se bavíme o dalších čtyřech nebo pěti letech," dodal Murray z Miami, kde se připravuje na novou sezonu.

Tu Murray zahájí na exhibici v Abú Dhabí, kde se 27. prosince utká se Srbem Jankem Tipsarevičem. V případě výhry svede souboj s Rafaelem Nadalem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Sice jsem to plánoval později, konkrétně k Abu Dhabi, ale když jste mi vydali článek o Andym, tak už píšu po jisté odmlce. Stejně jsem tady chodil, četl některé ty žumpy v podání trotlů z táborů R+R (fakt jsem kolikrát litoval Forehanada, co za blbce se to na něj sesypaly).

No, prostě jsem zjistil, že tu pauzu jsem potřeboval jako sůl, pořád je tady 90% lidí, na které jsem se během té pauzy odnaučil reagovat, i když jsem kolikrát tu touhu měl. Alespoň jsem si během vokurkové sezony ušetřil síly a nervy, ujasnil si, jak budu dále přispívat. Na diskuze s některými se těším, tímhle zdravím na dálku mou lásku, Forehanda, tita, Mutadema, gigina, taky doufám, že se častěji ukáže skott.

Teď k článku. Nic nového to pochopitelně není, start na míč má Andy skvělý, sám si ale dělal srandu, že zaběhl pomalejší čtvrtku než Mo Farah na vítězných 5 kilometrech tu vůbec poslední, tedy po 4600 metrech. Jsem rád, že tým šlape, jak má, Ivan zůstane déle. A zatímco si někteří za banány v Jižní Americe, Andy poctivě maká v Miami, kde si i převzal cenu za 3. místo ve sportovci roku, což je v olympijském roce úspěch.

Pro příští sezonu je jednoznačný cíl Wimbledon, obětoval bych bych klidně ostatní turnaje jenom za ten jeden Wimbledon. Věřím, že jej prostě získá, na trávě je lepší ze špičky jenom Federer a i na něj Andy ukázal, že umí. Nevím, jak vy, ale už se nemůžu dočkat nové sezony, jak magor si každý den pouštím tisíce highlightů, na Abu Dhabi čekám jak na smilování, o AO nemluvě. Po Wimbledonu, který je tak nějak celkově mimo ostatní je to můj nejoblíbenější turnaj a turnaj, který Andymu sedí, stejně tak Nolemu. Bylo by pro mě překvapení, kdyby ti dva nedošli alespoň do semifinále a pokud tam nebudou hrát spolu, tak i ve finále. Očekávám, že jejich rivaltia na kurtu poroste, letošní zápasy těchhle dvou patřily k tomu nejlepšímu a to má Ady stále co zlepšovat.

Tak ať je nová sezona alespoň tak výživná, jako ta uplynulá. Let the show begin!
Reagovat
smazaný uživatel
A není náhodou asi, že alespoň z mého pohledu, je Australian Open dějištěm těch nejlepších tenisových zápasů. Loňské semifinále (obě) a finále byly vůbec to nejlepší z celého roku, taktéž v roce 2009 památné semifinále Nadal-Verdasco a finále Federer-Nadal, které považuju za vůbec nejlepší zápas, který jsem kdy viděl. Ano, možná ne napínavostí, ale kvalitou v pohodě předčí Wimbledon 2009. A to ani nemluvím o poamátném semifinále 2005, kdy Marat zdolal Rogera v 5. setu a pak pobavil po finále svou řečí.

http://www.youtube.com/watch?v=lscID51pQxs

A nemluvím o skvělých zápasech v prvních kolech, například Gasquet-Gonzalez 2009. Hráči mají v úvodu sezony nejvíc sil, povrch je výborný, je pomalý a nahrává dlouhým zápasům.
Reagovat
a.magerova
Jako nic ve zlým, ale my nutně potřebujeme ještě překonat Samprase v počtu Wimbl., tak jen abys pak neřekl, že jsem Ti TO neřekla... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj vitaj späť ;). Mám pocit, že toto fórum časom opúšťajú jeho stálice, vždy sa teším, keď sa niekto tradičný vráti. Ty si to síce možno plánoval, ale kým to človek neuvidí, tak neuverí :)

Tiež sa teším na Abu Dhabí, mám dokonca pocit, že viac, než ktokoľvek iný. Rafova dlhá pauza turnaju paradoxne pomôže. Nastane totiž situácia, že 5 tenistov bude turnaj vnímať inak, než ten šiesty. Hoci sa hrá turnaj pod zásterkou exhibície, som si istý, že Rafa bude hrať už v prvom zápase najlepšie ako bude v ten moment vedieť. Potrebuje sa otestovať. A to pozitívne ovplyvní aj spomínanú päticu, ktorá mu zaisto nedá nič zadarmo.

Čo sa novej sezóny týka, prajem hlavne zdravíčko všetkým zúčastnením a pekné počasie finále grandslamov. Je neuveriteľné, že vo všetkých štyroch zápasoch už minulej sezóny naštrbilo počasie dianie na kurte..Ešte aj v Austrálii pršalo..Predpovedať konkrétnych víťazov sa neodvážim, neočakávam však ohrozenie TOP 4 a taktiež nečakám nikoho z mladíčkov v TOP 10.
Reagovat
Mayo
zdravím, čo sa týka toho Wimbledonu 2013, tak aj ja si myslím a favorizujem najviac práve Murrayho na triumf...ale myslím si, že môže uchmatnúť kľudne aj 2 GS ...každopádne sa teším na novú sezónu
Reagovat
smazaný uživatel
Musím vám stačit vyrovnání.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Abu Dhabi je jak píšeš, prověrková exhibice, tedy žádné pinkání. A Rafa bude chtít do toho jít fakt po hlavě, otestovat, jsem rád, že uvidím Andyho proti Rafovi. I když v roce 2011 osudový soupeř, pořád tam vidím jasné náznaky, že na něj prostě a jednoduše Andy umí. Ale těším se i na Davida a Novaka, akorát Tipsu snad Murray porazí, ať na něj nemusím koukat déle.

Samozřejmě, co se týče grandslamů, že by vyhrál někdo mimo první čtyřku, to určitě ne, i když třeba Ferrerovi bych to přál moc. A ani bych se nedivil, kdyby zase měl rok 4 vítěze, je to klidně možné. Akorát nesouhlasím s Top 10, podle mě Raonic je už hodně blízko a alespoň na moment se tam ukáže. Zajímavé bude sledovat BabyFeda, Harrisona a hlavně co předvede Tomic, u kterého z nich pořád vidím největší potenciál, ten ale hlava jaksi nepouští dál.

Mayo: Byl bych jenom rád, AO + Wimbledon a byl bych nadšený.
Reagovat
smazaný uživatel
Hernajs, toho "upřímného a otevřeného" Ivana bych tedy rád viděl a slyšel ..

Chtěl jsem ale jen napsat, že Můra, jak všichni víme, má skvělý start na balon, a obecně celodvorcový pohyb (stále vyjma antuky), nicméně jak dobře běhá, tak příšerně chodí. Takový styl kačer. Trochu jako má babička chodívala se svýma špatnýma kyčlema. Sám na sobě kolikrát pozoruji, že když chodím hodně běhat, dělá mi pak normální, klidná a volná chůze problémy, ale Andy je v tomto extrém, jak pořád tahá špičky po zemi, jako by se chystal vystartovat na každém kroku, jako by nohy čekaly, až kam první dojde nos. Ale nemyslím to zle, je to holt sportovní daň. Ostatně RF, Andy, Nole i Rafa mají jistou výhodu od přírody, že jsou narostlí poměrně, nikde nevyčnívají, nikde nikde netratí. Že si toho teď všiml kondiční trenér, to považuji za nějaký k reklamě využitelný vtípek. To je jako kdybych začal tvrdit, že kdyby Isner hrál baseball, bude schopen dát home-run sto yardů za stadion, tedy kdyby ..

A jen k tomu, co psal Tomasinho: Já se také těším ukrutně na 2013. Koukal už jsem na žebříček, a hledal, kdo se asi kde letos vyloupne, kdo povadne, a pod. Souhlasím, že rivalita Nole x Můra letos může být nejvýraznějším prvkem sezóny, RF se bude již hlídat a Rafa se hlídat bude muset. Jsem zvědavý i na Berdycha a jeho sebevědomí; na to, jestli Janowicz potvrdí, co ukázal v Paříži a Goffin co dokazoval celý rok; jak se usadí Raonič a Anderson; jestli se Paire, Tomič či Dolgo uklidní; jestli se chytne na žebříčku Veselý (nevím, co ten jeho kotník) a ten mladý Peliwo; kdo se vyloupne z Asie; a jestli to David Ferrer dotáhne na nějaký pořádný finálový mač na GS, což bychom mu asi všichni přáli. Moc se těším. Nezmiňuji WTA, ale ATP mám přece jen výrazně raději. Zvědavost a očekávání.
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě dodatek k AO .. je fakt, že i když člověk pomine to, že jde o první turnaj sezóny, a každý má (zpravidla) nejvíc sil (a další velké podniky jsou daleko), navíc ty aklimatizační turnaje atd., tak Melbourne se fakt zdá mít tu australskou laid-back atmosféru, navíc je to přímo v centru, málokdy leje (málo přerušení .. čímž ostatní GS trpí výrazně víc), navíc ten povrch je šitý na delší výměny, takže i zadělává na atmosféru, že bych i souhlasil, že na AO jsou jedny z nenapínavějších mačů roku.
Reagovat
smazaný uživatel
Andyho som sa kedysi na GS "bál" ako čert kríža, no posledné SF, resp. niekoľko posledných SF ma v dlhodobom horizonte napĺňa optimizmom. Samozrejme, Murray rozhodne nie je ideálny súper po polročnej pauze..To bude terapia šokom, výsledkovo to môže dopadnúť pre Rafu veľmi zle.

S Raonicom súhlasim, v zmysle že má najväčšie šance zo všetkých svojich rovesníkov. Pri Tomicovi som dosť skeptický, zvedavý budem na Goffina, ten by mohol prekvapiť a vypáliť rybník všetkým, ktorý sledujú skôr Dimitrova, Nishikoriho a podobných..
Reagovat
smazaný uživatel
Pekne napísané. Rivalitou Andyho s Nolem som si neni istý, no pod príspevok o AO sa môžem s kľudným svedomím podpísať. Ešte by som dodal, že obľúbenosť Austrálie možno súvisí aj s nedočkavosťou fanúšikov. Je to jediný GS, ktorý prichádza po dlhšej pauze, z ničoho nič, kdežto ostatným predchádza séria Masters turnajov, resp. sezóna je v tom čase v plnom prúde..
Reagovat
a.magerova
Vyrovnání máme, chceme víc a víc...
Nebo budu po Tobě žádat nějaké odškodnění... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tss, můžete být rádi, že jsem vám povolili vyrovnání a návrat do čela žebříčku. Nenažranci :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, zapomněl jsem ještě na Goffina, který byl pro mě dost možná největším překvapením roku, excelentní shotmaker, fakt zjevení ten chlapec. A na Nišiho málem taky, ten by mohl taky jít nahoru, líbí se mi jeho bekhend hlavně. S tou chůzí máš asi pravdu, všiml jsem si toho, ale já kvůli ortopedické vadě chodím taky trošku jak postřelený zajíc. Mrkni na Dolgopolova, jak chodí, tio je úplný extrém, ten ani běhat neumí. Chodí jako já po vnějších hranách noh. A Ivan upřímný rozhodně bude, nikdo mu nedělalo problém na plnou hubu říct svůj názor, to Andymu sedí, do teď s ním všichni včetně Judy pracovali v rukavičkách, potřeboval někoho přísnějšího.

Ohledně AO se podepisuju pod oba, vlastně jsme se všichni tři tak nějak doplnili. První větší turnaj, skvělý fanoušci, počasí, dost mi imponuje ten čas, dělá to ten prostě zvláštním, i když má člověk pak 14 dní překroucený systém. Ve zkouškovém to bude sranda :D

Co se týče Andyho s Rafou, i ty semifinále ukázaly, že recept na něj má a umí na něj zahrát. Ve všech těch zápasech chyběl poslední míč ve výměně, Andy hodně chyboval, jelikžo nebyl zvyklý útočit, neuměl pořádně forhend in side out ani po lajně, pořád jen cross Rafovi do BH. Tenhle ofenzivnější Andy bude jistější a mít větší šance. Hlavně ty křižné bekhendy Nadala třeba v Toiku ničily, jelikož je Rafa na údery do forhendové strany náchylný, vždy stojí více na bekhendové straně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist