Musetti selhal i v Santiagu, Schwartzman prohrál 13 z posledních 14 zápasů

2. 3. 2023, 12:31
Aktuality 0
ATP SANTIAGO - Světová osmnáctka Lorenzo Musetti skončil na třetím ze čtyř letošních individuálních turnajů hned po svém úvodním vystoupení. Nejvýše nasazený neuhrál na antuce v Santiagu se Španělem Jaumem Munarem ani set. Krizi nedokázal v chilské metropoli ukončit ani Diego Schwartzman, který prohrál 13 z posledních 14 zápasů.
Lorenzo Musetti (© AFP)

Lorenzo Musetti se podobně trápil i ve druhé půlce sezony 2021, ale během loňské životní získal své první dvě trofeje na okruhu ATP, slavil skalpy Carlose Alcaraze, Félixe Augera-Aliassimeho či Caspera Ruuda a je členem Top 20.

Vstup do letošního tenisového roku je však v podání Itala, který zítra oslaví 21. narozeniny, katastrofální. Po solidním vystoupení v United Cupu prohrál na třech ze čtyř individuálních turnajů hned úvodní zápas. Jediné vítězství zaznamenal proti Pedrovi Cachínovi v Buenos Aires, kde zahájil svou pouť na jihoamerických antukových podnicích.

Od té doby neuhrál set s Juanem Pablem Varillasem (Buenos Aires), Nicolásem Jarrym (Rio de Janeiro) ani Jaumem Munarem (Santiago). Nejvýše nasazený si v chilské metropoli vypracoval šest brejkbolů, jenže ani jednu šanci neproměnil a sám dokázal zlikvidovat jen třetinu ze tří brejkbolových hrozeb. Se Španělem tak nezvládl ani třetí vzájemný souboj.

Munar, jenž si připsal svou první vítěznou sérii v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu od července, bude útočit na své páté kariérní semifinále na této úrovni a první od května 2021 proti Thiagovi Monteirovi. Ve vzájemné bilanci s Brazilcem vede 3-1.

Ještě větší krizí si prochází Diego Schwartzman. Bývalý člen Top 10 našel v posledních 14 zápasech recept jen na #188 Olekseje Krutycha v úvodním kole Australian Open, loňskou sezonu zakončil sérií sedmi porážek a v letošní má bilanci 1-6.

Tu si 30letý Argentinec výrazně zhoršil právě během oblíbené části sezony, když v rámci Golden Swingu nestačil na Juana Manuela Cerúndola v Córdobě, Bernabého Zapatu v Buenos Aires, Dušana Lajoviče v Rio de Janeiru ani Nicoláse Jarryho v Santiagu.

Nejlepší výkon bezpochyby předvedl ve středu proti rozjetému domácímu zástupci. Čtvrtému nasazenému se podařilo utnout šňůru 10 prohraných setů, dokonce vedl v rozhodujícím dějství 3-1. Náskok si však nepohlídal, v tie-breaku ztratil úvodních pět bodů a manko se jen marně snažil smazat.

Sedmadvacetiletý Jarry, který se díky semifinálové účasti před týdnem v Rio de Janeiru poprvé po dopingovém trestu v roce 2020 vrátil do Top 100 žebříčku a proti Schwartzmanovi uspěl až na pátý pokus, si ve čtvrtfinále zahraje s německým kvalifikantem Yannickem Hanfmannem. Jediný dosavadní souboj vyhrál.

• ATP 250 SANTIAGO •
Chile, antuka, 642.735 dolarů
středeční výsledky (1. 3. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Munar (Šp.) - Musetti (1-It.) 6-4 6-4
Jarry (Chile) - Schwartzman (4-Arg.) 6-4 4-6 7-6(2)
Hanfmann (Něm.) - Carballés (Šp.) 7-6(6) 6-2
Monteiro (Braz.) - Cecchinato (It.) 3-6 6-3 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist