Na challenger do Ostravy míří Rosol, Pavlásek či Stachovskij

24. 4. 2018, 15:49
Aktuality 5
Daviscupoví reprezentanti Lukáš Rosol a Adam Pavlásek či ukrajinský tenista Sergej Stachovskij jsou nejznámějšími jmény 15. ročníku ostravského turnaje Prosperita Open. Nejvýše nasazeným hráčem challengeru, který se s dotací 75 tisíc dolarů bude hrát příští týden tradičně na antukových dvorcích v Komenského sadech, je však 107. hráč žebříčku ATP Ruben Bemelmans z Belgie.

Pavlásek se do Ostravy vrací jen tři týdny poté, co dvěma body pomohl českému týmu k vítězství nad Izraelem ve druhé divizi Davisova poháru. S ním se na antuce představí i další člen týmu Jaroslava Navrátila Rosol, který obnovil spolupráci s trenérem Ctislavem Dosedělem a touží se více prosadit po operaci achilovky.

"Oba by měli patřit k hlavním tahákům ve startovním poli. Dalším alespoň za mě bude Stachovskij, který je sice aktuálně v žebříčku až na 122. místě, ale před pěti lety dokázal na Wimbledonu porazit Federera. Když se opravdu soustředí jen na tenis, je to pro mě hráč světové Top 20. K našemu regionu má navíc vztah, protože tu kdysi žil a trénoval. Věříme, že předvede dobrý tenis," uvedl ředitel turnaje Václav Roubíček.

Podle něj figurují v pavouku i další zajímavá jména, která mají předpoklady se prosadit časem. "Takovými hráči jsou třeba Nizozemec Tallon Griekspoor (240.), který už dokázal porazit Wawrinku, Francouz Benjamin Bonzi (198.) nebo Chorvat Nino Serdarušič (256.)," poznamenal Roubíček.

Na turnaj se vrací také předloňský vítěz, Francouz Constant Lestienne, který byl nedlouho po svém triumfu v Ostravě suspendován světovou federací kvůli sázkám na tenisové zápasy.

Turnaj odstartuje kvalifikací v sobotu, hlavní soutěž začne v pondělí. Finále se bude hrát v neděli ve 14 hodin.

Ostravský turnaj je prvním z challengerů, které se v Česku konají. Největším je tradičně ten prostějovský, který se letos pod názvem Moneta Czech Open uskuteční 4. až 9. června. V Praze na Štvanici se bude hrát Advantage Cars Prague Open koncem července, na který navazuje Svijany Open v Liberci.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Hector.Salamanca
Já doufám, že se do hlavní soutěže probojuje i Petr Michnev!
Reagovat
Fandina
To je super, jen škoda, že se to hraje současně s WTA Prahou. V jednom týdnu dvě super akce v ČR. Vloni jsem byla na obou, tak snad to letos zase dám. Hlavně aby nepršelo.
Reagovat
freeteepek
Taky se může stát, že bude pršet a zima, takže zůstaneš doma:-)
Reagovat
Fandina
To mi povídej. Vloni jsem jela do Ovy dvakrát, prvně mi to skoro celé propršelo.
Reagovat
Fandina
A v Praze jsem byla také dvakrát. Tam jsem jela ale vždycky, když nebyla taková zima a nepršelo. Ostrava mám daleko, takže jsem vyrazila podle předpovědi a prvně mi to nevyšlo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist