Na challenger do Ostravy se chystají Robredo, Gulbis, Troicki či Hyeon Chung

25. 8. 2020, 12:31
Aktuality 14
Dřívější pátý hráč světa Tommy Robredo nebo světová desítka Ernests Gulbis budou v příštím týdnu startovat na challengeru Ostrava Open 2020 na antuce v ostravských Komenského sadech. Navzdory koronavirové krizi má letošní ročník rekordní dotaci 156 tisíc dolarů.

Pořadatelům se povedlo navýšit rozpočet turnaje trojnásobně a odpovídá tomu i větší kvalita startovního pole. Vedle Robreda a Gulbise jsou v pavouku Srb Viktor Troicki či Korejec Hyeon Chung, který dokázal na Australian Open 2018 vyřadit Novaka Djokoviče.

Robredo, Gulbis a Hyeon Chung do Ostravy dorazí z Prahy, kde tento týden startuje na challengeru v areálu TJ Spoje.

Žebříčkově nejvýše postaveným hráčem je Rus Andrej Kuzněcov, momentálně 130. tenista světa. Z českých tenistů se v hlavní soutěži ukáže dvojnásobný daviscupový vítěz Lukáš Rosol a na divokou kartu Dalibor Svrčina. Další dvě volné karty si pořadatelé ještě nechávají v záloze.

"Bude to velký svátek tenisu. Vidět v Ostravě bývalé hráče světové desítky, respektive dvacítky, daviscupové vítěze a zároveň borce, kteří dokázali v kariéře porazit, nebo aspoň pořádně prohnat třeba i na grandslamech Nadala, Federera, či Djokoviče, se člověku jen tak nepoštěstí," řekl ředitel turnaje Václav Roubíček.

Challenger v Ostravě se každoročně hrával koncem dubna, letošní ročník ale kvůli koronaviru pořadatelé odložili na závěr srpna. Turnaj začne v pondělí 31. srpna kvalifikací a přijít mohou i diváci. Na každý den se budou prodávat vstupenky (50 Kč / den) přímo na místě u vchodu do areálu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kurde mám tam ve čtvrtek trénink, doufám, ze mě kluci pustí na kurty. smile
Reagovat
peek
Tak nám kluci v Praze povypadávali, zůstal jen Kolář a možná Rosol, když zvládne koncovku.
Reagovat
peek
Zvládl, ale u Rosola se člověk klepe do konce jako sulc smile
Reagovat
gigin
Z článku..

Vedle Robreda a Gulbise jsou v pavouku Chorvat Viktor Troicki či Korejec Hyeon Chung, který dokázal na Australian Open v Melbourne v roce 2018 zdolat Novaka Djokoviče.

Tehda nemohl hrát No1e vůbec naplno... to tu ví každej přece...
Reagovat
Vlk-v-trave
hral na pul plynu, a trosku to prekombinoval... i mistr pul plynu se utne.

Toz tu Ostravu uz Gulbis musi vyhrat:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Asi měl špatně seštelovaný předstihsmilesmile
Reagovat
gigin
Tak já se spokojím, když tam bude.. :D
Reagovat
Vlk-v-trave
A ty tam budes? :)
Reagovat
gigin
Chtěl bych.
Reagovat
603262
Chorvat Viktor Troicki jo? :D Nejvýše nasazeným hráčem Kuznetsov ?? :D, když má chráněný ranking?? Koukám koukám, co se nedočtu.
Reagovat
peek
Jugoslávec jako Jugoslávec. Já jsem zase Čechoslovák.smile
Reagovat
Vlk-v-trave
A ja jsem zase Vlk :)
Reagovat
peek
Mořský, kožní nebo obecný?
Reagovat
Vlk-v-trave
Obecne Vlk.

a nevadi mi obecny, polarni, cerny, kanadsky, mongolsky, horsky, ostrovni, a ani ten indicky... a dokonce ani cerny nebo arabsky:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist