Na Golubjova si věřím, říká Rosol

4. 4. 2013, 17:51
Aktuality 3
Se zdravým sebevědomím půjde Lukáš Rosol do zítřejšího souboje s Andrejem Golubjovem ve čtvrtfinále Davis Cupu v Astaně. S kazašským reprezentantem sice hrál zápas jen jednou a na neapolském challengeru vyhrál, ale často spolu na turnajích trénovali a i na trénincích ho porážel.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

"Známe se s Andrejem dobře. I na tréninku, když jsme spolu hrávali, na mě málokdy uhrál set. Myslím, že na něj mám hru. Záleží na mně, co předvedu. Jak zápas dopadne, většinou záleží na mně," řekl Rosol po dnešním losování, které rozhodlo, že bude hrát s Golubjovem druhou páteční dvouhru.

Rosola favorizuje i postavení v žebříčku, v kterém je aktuálně 63., o 142 míst výš než jeho soupeř. Ruský rodák už ale byl před třemi lety třiatřicátý a v Davis Cupu dokázal porazit i Tomáše Berdycha.

V soutěži o salátovou mísu se Golubjovovi nadmíru daří, má bilanci 17 výher a šesti proher. V domácím prostředí prohrál jen jeden z dvanácti zápasů a vyhrál všech sedm dvouher. "Bude pod tlakem, že musí vyhrát," řekl Rosol, který doufá, že díky výhrám v tréninku má nad Golubjovem mentální převahu. "Ale každý zápas je jiný. Navíc hrajeme na jejich půdě. Je to kvalitní hráč, nesmím ho podcenit. Nechme se překvapit, jak to dopadne," řekl.

Rosol i Golubjov mají hru založenou na dobrém servisu. "A překvapivě stejně jako já má antuku rád," řekl Rosol. Dodal, že Golubjov hraje rychle ze základní čáry, ale má slabinu v pohybu. "Ale záleží hodně na mně, jak budu hrát," řekl sedmadvacetiletý hráč.

Do Astany přiletěl jako poslední z českých tenistů až v úterý a po dlouhé cestě. Aklimatizaci ale zvládá bez problémů. "Spím docela dobře. Zatím jde všechno podle plánu. Měl bych být v pohodě," uvedl.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Když já nevím, já mám z Lukáš pocit, že je hrozně osobně nevyzrálej. Tak bych řekla, že být dneska jedničkou pro něj asi bude dost těžký. Ale doufám, že se zklidní a otočí to. Přála bych to i jemu i celému týmu.
Reagovat
Chrenda
No jak tvrdí, že by ho měl v klidu porazit, tak to vidím přesně naopak. Tedy doufám, že se pořádně pletu!
Reagovat
smazaný uživatel
porazit by ho měl... ale to ještě neznamená, že se tak stane
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist