Na Italu Darderim v Rumunsku skončil i nejvýše nasazený Lehečka

15. 7. 2022, 22:42
Aktuality 2
CHALLENGER JASI - Luciano Darderi na antukovém challengeru v rumunském Jasi vyřadil dva Čechy během dvou dnů. Po Svrčinovi zastavil i nasazenou jedničku Jiřího Lehečku, kterého ve čtvrtfinále zdolal 4-6 7-6 6-4.
Profily hráčů
Jiří Lehečka (© Concord Iasi Open)

Jiří Lehečka minulý týden v Salzburgu uťal sérii pěti porážek a tento týden v rumunském Jasi po dvou měsících vyhrál dva zápasy po sobě.

Ztracenou formu ale 20letý Čech nenašel. Už ve druhém kole se nadřel na výhru proti lucky loserovi a v dnešním čtvrtfinále nestačil na italského vrstevníka Luciana Darderiho. Hráči ze třetí světové stovky podlehl 6-4 6-7 4-6.

V příštích týdnech byl měl 70. hráč světa Lehečka startovat na podnicích ATP ve Gstaadu a Kitzbühelu, po nich je přihlášen na domácí challenger v Liberci.

Darderi v Rumunsku navázal na včerejší výhru nad Daliborem Svrčinou, kterému utekl z mečbolu, a zajistil si premiérový posun do Top 200. O druhé challengerové finále,  němž by usiloval o premiérový triumf, si zahraje s Brazilcem Felipem Meligenim (h2h 0-0).

O druhé místo ve finále se utkají další Brazilec Mathesu Pucinelli De Almeida a druhý nasazený Španěl Pablo Andújar.

• CHALLENGER JASI •
Rumunsko, antuka, 90.280 eur
páteční výsledky českých tenistů (15. 07. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Darderi (It.) - Lehečka (1-ČR) 4-6 7-6(3) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
baba
tak pokud chce zůstat ve stovce, tohle prostě musí dávat
Reagovat
baba
tak pokud chce zůstat ve stovce, tohle prostě musí dávat
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist