Na Li na čtvrtý pokus získala první letošní titul

20. 8. 2012, 18:55
Aktuality 11
WTA CINCINNATI - Před týdnem v Montrealu nevyhrála ani ve třetím letošním finále, čtvrtý pokus získat první titul sezony už ale Na Li proměnila. V Cincinnati otočila duel s Němkou Angelique Kerberovou a získala celkově šestou turnajovou trofej.
Na Li

Na Li se na čtvrtý pokus dočkala letošního premiérového titulu na okruhu WTA. Ve finále turnaje v Cincinnati porazila Němku Angelique Kerberovou 1-6 6-3 6-1 a spravila si tak chuť po finálové prohře s Petrou Kvitovou na minulém turnaji v Montrealu. Letos ve finále podlehla také v Římě a Sydney. Jde o její šestý titul a první od loňského French Open.

Přitom i v Cincinnati to dlouho vypadalo na to, že znovu ve finále neuspěje. V první sadě na Němku nestačila a i ve druhé sadě nezačala dobře. Jenže pak vyhrála devět her v řadě a zamířila za vytouženým triumfem, který pro ní bude povzbuzením před US Open.

Třicetileté Číňance prý k triumfu pomohl především argentinský trenér Carlos Rodriguéz, který předtím vedl například Belgičanku Justine Heninovou. Spolupráci s ním přitom zahájila teprve před pár dny.

"Díky Carlosi, si vážně dobrý," řekla Li Na během přebírání trofeje. "Myslím, že začátek naší spolupráce nemohl být lepší. S ním se cítím mnohem sebevědomější, uvolněnější a tolik se nestresuji," dodala novinářům.

- WTA PREMIER 5 CINCINNATI -
(USA / Ohio, tv. povrch, 2.168.400 dolarů)
nedělní výsledky (19. 08. 2012)

Dvouhra - finále:
Na Li (9-Čína) - Kerberová (5-Něm.) 1-6 6-3 6-1

Čtyřhra - finále:
Hlaváčková/Hradecká (5-ČR) - Srebotniková/Jie Zheng (8-Slovin./Čína) 6-1 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
freeteepek
Zápas jsem sledovat nemohl, ale zlomový okamžik jsem na mobilu na hrázi rybníka zaznamenal:-) Vsazeno jsem měl na Li Na, takže to pro mě byl docela významný okamžik:-))
Je vidět, že Kerberová není žádné ořezávátko, a Číňance dalo dost zabrat zápas otočit. Němka zažívá letos něco jako Petra loni - sezonu snů spojenou s raketový růste v žebříčku. Zlomový pro ni byl zřejmě halový turnaj v Paříži, který vyhrála a kde si dokázala, že může porážet top hráčky. Ten turnaj, kterého se Petra letos neúčastnila a který pro změnu sama vloni vyhrála...
Je vidět, že řada vítěžných zápasů Kerberovou zmohla, proto se teď odhlásila z Dallasu s výmluvou na zranění ramene. Li Na si také tento týden potřebuje odpočinout. Přípravu směřují k blížícímu se US Open s cílem být fyzicky i mentálně připraveny.
V této souvislosti bych chtěl také reagovat na demagogické poznámky příspěvatele pod přezdívkou tommr. Jeho teorie o tom, že přítomnost Kotyzy má negativní vliv na Petřinu hru je šílená a ničím neopodstatněná. Zrovna nedávno Kotyza během zápasu Petru uklidňoval, že jí ta levácká zatáčka vyjde - a ona vzápětí vyšla. Petře se na podání začalo dařit. To byl přímý důkaz vyvracející jeho teorie. Souhlasím s tím, co na toto téma řekla Ema.
A nabízím vlastní zdůvodnění Petřiny poslední porážky. Byla už prostě unavená, zatímco její soupeřka je po porážce Sereny momentálně v laufu. Uvidíme za půl roku, až bude muset Kerberová obhajovat letošní výsledky spojené s raketovým růstem v žebříčku, jak to bude zvládat. V souvislosti s únavou bych odkázal i na finále mužské dvouhry, kde Federer v prvním setu nadělil kanára favoritovi Djokovičovi, vítězi předchozího turnaje v Torontu. Federer ten turnaj vynechal, raději odpočíval.
Reagovat
smazaný uživatel
titul jsem Na prala moc, na jeji rychly tenis s vybornyma nohama se divam rada, dneska jsem se dokonce jeste koukla v klidu na zkraceny zaznam zapasu na Eurosportu. Zlomovy byl nekonecny 8. gem druheho setu, kdy Kerber na podani nesrovnala na 4:4 a zacula, ze ji ujizdi vlak. Jinak jsem se musela smat pri predstave, co Na asi tak po zkazenych micich krici smerem k manzelovi, ale pochopila jsem hned, ze za vsechno muze on.. :-)))
Reagovat
Fandina
:-))) no prosím a pak že není dobré mít s sebou manžela :-) a nový trenér na radění ... úsměv

Také gralulace Na Li k titutu. Systemeticky hrála, až vyhrála ... gratulace
Reagovat
dadaft
myslím, žes to vystihla skvěle. je od Li Na hezké, že nepředvádí trapné scénky s rozbíjením raket apod., když raketa evidentně za nic nemůže. protože za všechno, zcela pochopitelně, může manžel. ))
ale vážně - Li Na ve formě, hrající rychle po odskoku, s dobrým čtením hry a přesně - to je reklama na ženský tenis.
c´mon Li Na.
a gratulka. ))
Reagovat
a.magerova
tito tady sice minule uvedl: "za vším hledej ženu", ale musím zde zcela nezaujatě a objektivně uvést, že pravdu má sojka !!!
Li Na titul taky moc přeji, je to sympaťačka, navíc si umí doma udělat pořádek, co víc dodat, že?! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mne je to Kerbrová ,nebo že bychom začali psát Kvit.Na co si tady hraješ?A to se nezmiňuji o tvém psaní.
Reagovat
a.magerova
Nejsme na stránkách Ústavu jazyka českého, ale na TP.
A pokud chceš být tak důsledný nechápu proč tady nevyžaduješ i -ová pro Li Na (jestli ovšem víš co je u ní jméno a co příjmení)...
Reagovat
smazaný uživatel
Hele Magorová,ty jseš tisková mluvčí Sojky.Proč se angažuješ v něčem po čem ti je absolutní h.....
Reagovat
a.magerova
Ale tak to víš, vyvolals ve mně nostalgické vzpomínky a chtěla jsem Tě vyprovokovat k dialogu ... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
naprosto nechapu tve rozhorceni, tohle je verejna diskuse, ale je zas hezke, ze se nezminujes o mem psani, ja o tvem taky ne, takze jsme k sobe vlastne velmi ohleduplni.. :-) Jinak ke jmenum, at si je pise kazdy, jak citi a chce a zbystri az v oficialnim prepisu, protoze Kerber skutecne neni Kerbrova a Kvitova fakt neni Kvit, to by se pan Kvita podivil.... jako ze jsem sojka a ne Sojkova! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulka Li Na i sem:). Tak si to vynahradila drive nez jsem myslel.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist