Na Li: Snad letošní finále přežiju bez šrámu

23. 1. 2014, 16:48
Aktuality 30
Potřetí za čtyři roky se čínská tenistka Na Li probojovala do finále Australian Open. Na třetí pokus zkusí v Melbourne uspět a v duelu o titul bude v sobotu proti Slovence Dominice Cibulkové favoritkou.
Profily hráčů
Na Li (© Tennis Australia)

"Bude to boj. Jde o finále a obě chceme titul získat. Já doufám, že udělám o ten krok víc než v předchozích letech," uvedla jednatřicetiletá Číňanka po semifinálové výhře nad Kanaďankou Eugenií Bouchardovou, která je o dvanáct let mladší.

Na Li prohrála ve finále Australian Open v roce 2011 s Kim Clijstersovou a loni s Viktorií Azarenkovou. V duelu s Běloruskou před rokem přitom získala první set, ale pak se během zápasu dvakrát zranila a z kurtu odešla poražena.

"Doufám, že tentokrát nespadnu, protože loni se mi to povedlo dvakrát, a přežiju to bez šrámu. Chci si jít finále užít, jsem v něm potřetí a trofej je blízko," řekla.

Čínská tenistka se může stát čtvrtou hráčkou, která v tzv. otevřené éře vyhraje Australian Open poté, co během turnaje odvrátila mečbol. V minulosti to dokázaly Američanky Monica Selešová (1991), Jennifer Capriatiová (2002) a dvakrát Serena Williamsová (2003, 2005).

Na Li dělil jeden míč od vyřazení ve 3. kole v utkání s Lucií Šafářovou. Česká tenistka při něm jen o kousek minula vítězný úder. Od té doby začala hrát Na Li aktivněji a další zápasy měla pod kontrolou. "Po výhře nad Šafářovou jsem si uvědomila, že jsem dostala druhý život," řekla Na Li. V případě výhry prý pošle Šafářové úsměv.

Po loňském vyřazení ve 2. kole Roland Garros chtěla frustrovaná Na Li s tenisem skončit, ale rozmyslela si to. Nyní těží ze svých zkušeností. "Už jsem hodně zažila, na kurtu vím, co chci, a hraju rozhodněji," řekla svěřenkyně kouče Carlose Rodrigueze.

Ve svém věku už taky dobře ví, co bude jednou dělat, až s tenisem skončí. Těší se, že neponese tíhu odpovědnosti a nadějí, které do ní vkládají fanoušci. Ráda se před slávou ukryje doma. "Říkám, že budu ženou v domácnosti," tvrdí.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

30
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://sport.pravda.sk/tenis/clanok/306253-ukazala-som-svetu-ze-hram-krasny-tenis/
Reagovat
blixa
No má trochu nosánek nahoře, zase tak úžasně nehrála, vyhrála snadno protože Aga hrála neuvěřitelně bídně. Doufám že Na Li její nadšení drobátko zchladí ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
100% súhlasím, bez ohľadu na to, že som Slovák - v tenise vystupuje do popredia predovšetkým osobnosť športovca, ktorá je niekedy viac na očiach než národná vlajka...
Reagovat
Fandina
hrála výborně. A Agu porazila ve finále i ve Stnadfordu. Takže v pohodě. Hlavně, aby si věřila a hrála takhle dobře i dál. Držím palce!!!
Reagovat
Fandina
A doufám, že jí Marion dobře poradí i do finále.
Reagovat
blixa
Tak pokud bude hrát takhle "výborně" i v sobotu, tak budu naprosto spokojen, protože to jí Na Li vypráší kožich :)
Reagovat
Fandina
Aby ses nedivil :-)
Reagovat
blixa
I tak možno :)
Reagovat
blixa
Ještě musím nastudovat, jak se v simple chinese řekne "pome" ;-)
Reagovat
blixa
? !!!
Reagovat
blixa
sakra, ono to nezobrazuje čínské znaky :((((
Reagovat
Fandina
Ale vyslovuje se to Lái - fonetický překlad ... úsměv
Reagovat
blixa
V sobotu rozhodne hlava. Trochu se bojím krajně nervozního finále, kdy dají obě pře 35 EU. No snad to Na Li zvládne, zkušeností má na rozdávání, jen musí udržet koncentraci
Reagovat
blixa
Bože co to melu,pochopitelně UE :)
Reagovat
PetaM
Myslím, že se blíží konec kariéry Na Li. Pokud v sobotu vyhraje, konec bude podle mě ještě blíže. Bojím se, aby neudělala to, co Marion ... :(
Reagovat
freeteepek
V sobotu to bude těžký. Výhru bych přál oběma. Fandit budu Cibulce, ale favorizuju Li Na. Jo, to by bylo fajn, kdyby vyhrála a zabalila to. Petře by ubyla jedna nepříjemná soupeřka, která je momentálně v žebříčku nad ní. Odcházet se má na vrcholu, že?
Reagovat
Sonja
PetaM- Ježiš nestraš...

freeteepek- No tak ty seš dobrej:-O Ať raději Petra mákne a svými vlastními silami se vyšplhá výš na žebříčku! Já doufám, že Nalinka bude hrát ještě roky...dokud na to má, proč by odcházela.
Reagovat
Fandina
Sonja tak o tom nikdo nepochybuje, že když nebudeš vyhrávat, odrazí se to na žebříčku.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, čekat na to až odpadne nějaká soupeřka, to pak není kvalitní hra. Petra se musí hlavně srovnat sama se sebou, sobě je totiž ten nejhorší soupeř.
Jinak fandím Cibulce, nekoukám na statistiky, tenis je hra a ta se dá vyhrát stejně jako prohrát
Reagovat
blixa
Já myslím že tuhle sezonu ještě odehraje. S tou další už si nejsem jist.
Reagovat
dadaft
když ji vidím, jak skvěle je vytrénovaná, jak doibře se pohybuje, tak by měla ještě nějaký ten rok vydržet... :))
(nemyslím si, že by měla tak velké zdravotní trable jako Marion)
Reagovat
Fandina
Sympatická vyjádření, jako vždycky a docela jí věřím, že chce mít po skončení kariéry klid a nenést tíhu odpovědnosti a nadějí, kterou do ní vkládají fanoušci.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť přece už vloni, kdy bylo vidět hodně emotivní vyjádření Sáry, jak je unavená, vyčerpaná atd., se hned poté vyjádřila i Lina, že už toho má dost, jak je to hodně vysilující... my fandové si to ani neumíme představit, jaká je to dřina, vidíme jen zkažené balony nebo vítězství svého favorita, ale zbytek nás nezajímá. Včetně mě, takže tímto se tak nějak trochu kaju za svou vedlejší kritiku Toma.. :)
Reagovat
freeteepek
Dokážeš si představit čínskej tenisportál? To teda musí bejt masakr. Dřív, než stíhneš někomu něco odpovědět, udělá to deset dalších. Pokud si chceš přečíst všechny diskusní příspěvky k hodinu starému článku, potřebuješ na to dovolenou...
Reagovat
Fandina
Já nevím, jak to tam mají s internetem, jestli ho tam pořád regulují, něco takového jsem o tom četla. Ale jestli se to netýká vnitřní komunikace, tak asi máš pravdu, musí to být masakr fanoušků.
Reagovat
dadaft
:))
teď jsem se nasmál.
Reagovat
smazaný uživatel
ženou v domácnosti :DDD
má smysl pro humor
Reagovat
freeteepek
No jasně, chce bejt tchajkonautkou, ale zatím je to tajný. Strana a vláda jí o tom zakázaly mluvit. A manžel taky ještě nic neví:-)
Reagovat
smazaný uživatel
to si zjistil pozdě, že je velice vtipná. Škoda, že mluví tak blbě anglicky, jinak by bavila každou tiskovku. I proto jí fandím a nedivím se, že Petra Kvitová s ní kamarádí ...
Reagovat
MarcelPersch
Už loni mě to hodně mrzelo, dodnes jsem přesvědčený, že pokud by se neuhodila do hlavy, vyhrála by. Když ne Serena, tak snad moje 2. neoblíbenější hráčka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist