Na US Open budou znovu rekordní odměny

14. 7. 2011, 09:35
Aktuality 19
Závěrečný grandslamový turnaj roku US Open bude podle objemu odměn opět rekordní. Pořadatelé navýšili prémie pro vítěze mužské i ženské dvouhry, kteří si tak letos přijdou na 1,8 milionu dolarů (přes 31 milionů korun).

Celková dotace byla v tomto ročníku navýšena o více než milion dolarů. Od 29. srpna do 11. září bude v New Yorku mezi účastníky rozděleno 23,7 milionu dolarů (408 milionů korun), loni to bylo 22,6 milionu.

1,8 milionu dolarů pro vítěze mužské a ženské dvouhry navíc nemusí být konečné číslo. Oba šampioni si mohou přijít na další milion v závislosti na svých výsledcích na turnajích série Olympus US Open. Díky tomuto bonusu se rekordní odměny dočkal v roce 2007 Roger Federer, který inkasoval 2,4 milionu dolarů, mezi ženami drží primát Kim Clijstersová s odměnou 2.200.000 v roce 2005.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
sorry za OT: http://zpravy.rozhlas.cz/radiozurnal/host/_zprava/petra-kvitova--920393
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za OT.
Krásný rozhovor, Lucie Výborná je jedna z těch top moderátorek.
A Petra byla opět bezvadná.
Reagovat
smazaný uživatel
poslechla jsem si take, diky za odkaz :-)

Jiste jste uz vsichni videli, ale kdo CT24 nesledujete: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10252839638-hyde-park-ct24/211411058080707-hyde-park/
Reagovat
Pe3k
V tom tenise mě ty peníze až tak nevadí, je to opravdu těžký sport a pro ty nejlepší je královsky odměněn. Spíš bych ubral prize money v golfu.

Tak jak tak alespoň si Roger nebo Djoker letos přilepší na důchodové spoření :D
Reagovat
Frantz
Armstrongu uz zase se chces ztrapnit,kdyz tu vyhrozujes Rogerem a titulem z GS? Pokolikate uz?? :-D
Reagovat
darek.vrana
Mne nejde do hlavy, kde se ty penize v golfu berou, vzdycky kdyz vidim ty zabery, jak tam okolo postava hloucek zoufalcu. Jestli se na to nekdo diva v TV, tomu taky teda moc nerozumim, protoze vetsi nudu si fakt nedovedu predstavit...
Reagovat
smazaný uživatel
moje rec!!! vzdyt golf se nemuze povazovat za sport!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Mse se zda, ze je to trochu nespravedlnost. Pani v krame je rada za kazdou petikorunu, oni nepociteji, ze dostanou milion navic. Jasne, vydelali si na to a jso v tom nejlepsi na svete, ale uz takhle maji dost na to, aby si koupili luxusni hotel, zajistili rodinu, jezdili na dovoleny, a dalsi miliony se jim akorat budou valet v kapse.
Reagovat
darek.vrana
No jo, ale to je otazka nabidky a poptavky. Kdyz se v tom ty penize toci, tak co maji delat... Alespon to dostanou hraci a ne bafunari. Pak uz je na svedomi kazdeho hrace, jak s nimi nalozi. Jestli treba daji cast na charitu, nebo se treba prestehuji do Monaka, aby jeste odrbali stat, ktery jim tohle umoznil.
Reagovat
VlS
A stát jim umožnil co? Od dětství dřít? Nemít čas si hrát, jít do kina a podobně?
To Standaa - A proč paní z krámu nedělá něco jinýho, aby nemusela počítat každou pětikorunu? Nesrovnával bych příjmy špičkových sportovců, herců, umělců, modelek a podobně s paní v krámu, energie a vůle něco dosáhnout vynaložená byla asi v nepoměru s paní v krámu, pokud už má takové srovnání nějaký smysl, tak se špičkovým chiriurgem, vědcem, vynálezcem , ale ani to nemá smysl, prostě celosvětově funguje trh a kdo opravdu chce, má šanci se na něm uplatnit a dobře vydělávat. Kdo tu píli a vůli nemá , ten bude počítat koruny, centy nebo pence, tak je to prostě zařízené a asi líp, než pokusy najít nějaká spravedlkivá měřítka. Socialismus a komunismus to hledají už sto let a pořád to nějak nefunguje, protože cena za pseudospravedlnost (všichni máme stejná břicha) je stagnace a propad výkonnosti.
Reagovat
darek.vrana
Stat jim umoznil mit podminky, s nimiz se mohli dostat tam, kde jsou. Asi si nemyslis, ze by Stepanek nebo Berdych byli tak vysoko, kdyby se narodili napr. v Albanii, ne? Meli moznost hrat na kurtech a ve strediscich, ktera nekdo postavil. Trenovat s trenery, kteri taky nespadli z nebe. Utkavat se pravidelne na turnajich s kvalitnimi souperi, kteri taky vysli z nejakeho systemu. Meli moznost od mladych let reprezentovat a za statni penize jezdit sbirat zkusenosti v zapasech proti spickovym hracum svych kategorii atd. atd...
Reagovat
smazaný uživatel
Re: VIS , darek.vrana
Stát nikomu nic neumožní, ten jenom bere, bohužel. A je jedno jestli jde o špičkového sportovce nebo paní v krámu. Jediný komu dává, jsou Ti, kterým se nechce nic dělat. Ta dělící linie by měla jít podle toho jestli někdo něco umí nebo ne. Pokud jsou Ti herci a umělci opravdu špičkoví a nevezou se na vlně pokleslého vkusu (všechno ten trh taky nedokáže ideálně korigovat) tak prosím. Akorát nevím jaký je rozdíl mezi "špičkovou" modelkou a "méně špičkovou modelkou" a co taková modelka musí špičkově umět... U sportovce je to jasné, ten si musí na svůj život vydělat cca za 1/5 času, kterou na to mají všichni ostatní.
Reagovat
darek.vrana
Ja jim neberu penize, jen chci, aby z nich radne odvadeli dane jako my vsichni.
Reagovat
smazaný uživatel
A já bych ještě chtěl, aby naše i jejich daně nebyly v takové míře rozkrádány... Aby mělo smysl je odvádět.
Reagovat
VlS
To Darek: A co uděláš s těmi, kteří měli úplně stejné podmínky a nedotáhli to nikam? Neboj se, že jim někdo ty peníze dá a nezdaní jim příjem, buď úplně v klidu, daně si hlídá každej stát na zemi. To že bydlíš v MC, nebo na Panenských ostrovech neznamená, že tě nezkásnou za US open amíci, zkásnou. A protože existuje dohoda o zamezení dvojího zdanění, tak z toho ČR má houby, ať ten člověk bydlí, kde chce. Jiné to může být s příjmy z reklam , ale to je fuk. Ty prostě chceš daň z úspěchu a to není fér.

To lajna : herci, sportovci, modelky - povolání, která mají něco společné - nejsou měřitelné časem ztráveným od píchaček do píchaček nebo hromadou přeházeného písku. A dělají je tak lidi, kteří si přitom s bídou vydělají na živobytí a taky lidi, kteří se tím dostanou daleko za vodu. Těm prvním nikdo nezávidí, těm druhým jo.
Reagovat
smazaný uživatel
je to velke TEMA, takze rozhodne nijak konfrontacne, ale vsimam si: malo kdo se snazi odkryt prameny prostredku zisku (natoz zkoumat podminky jeho tvorby), temer nikdo se neseznami s danovou soustavou statu, ale snad kazdy by jeste jednu dan (jakousi "regulacni") z fleku zavedl. Dan z uspechu, trefa do cerneho, VISi.
Reagovat
petrulinka
darek.vrana
teda říct takovou pitomost, že musí být vděční státu, že jim to umožnil, jsem už dlouho neslyšela. Je vidět, že o sportu asi nic nevíš. Podle vlastních zkušenosti vím, že musí být vděční především rodičům, kteří vysolí dost těžké prachy za tréninky, turnaje, vybavení apod. a nikdy není jisté, jestli to k něčemu bude. Takže tady zcela jistě nikde podíl státu nevidím. Jo jedině pak na tom, když si sbalí daně z příjmů.
Reagovat
smazaný uživatel
to je hnus velebnosti
Reagovat
Jiri
Jen at dostavaj. O proti jinym globalnim sportum maji pomerne malo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist